Ontwikkeling

De meest recente updates vind je op www.facebook.com/vliegenomtehelpen.
Op deze pagina's vind je oudere informatie over de door mij in de loop der jaren opgebouwde flightsimulator-cockpit. Het is de meest uit de hand gelopen hobby die ik ooit gehad heb. 

Ik ben deze pagina langzaamaan aan het uitbreiden met subpagina's die iets meer informatie en grotere foto's bevatten dan deze ene pagina alleen kon bevatten. Hieronder is de inhoudsopgaven van de subpagina's . Daaronder vind je nog het laatste stukje 'oude' pagina.
 

Uitzicht

Toen dát ook voor elkaar was, heb ik in een bui van gelduitgeefzucht drie 22 inch monitoren gekocht, die met een Matrox Triple2Go kastje voor een spectaculair uitzicht gingen zorgen.

Het volgende uitbreidingsproject was een dubbelwerkende roerpedaal eenheid. Kon eindelijk dat auto-rudder vinkje weg...

Toen ik graag 'echte cockpitstoelen' wilde toevoegen werd het zaakje écht te groot voor de huiskamer. Eh ja, dáár stond alles tot op dat moment... Dus verhuisden alle onderdelen naar boven en kwamen de stoelen erbij. Die konden niet zomaar op de grond staan, dus werd de stuurpedalenplank uitgebreid met een stuk vloer voor de stoelen...

Daarna heeft de cockpit de bouw gekregen zoals hij nu is. Eén grote cabine, met dubbelwerkende pedalen, dubbelwerkende flightyokes, twee monitoren voor de instrumenten en de drie 22 inch monitoren voor het uitzicht. >

Hoe minder je van je kameromgeving ziet, hoe meer je het idee hebt, dat je echt vliegt.
Om die reden is de cockpit inmiddels bijna helemaal dicht (ja, er is wel genoeg ventilatie... )

Inmiddels kunnen de twee flightsimpiloten ook via de koptelefoons en microfoons met elkaar spreken. Natuurlijk hoor je ook de verkeersleiding door je koptelefoon. Echt antwoorden door de microfoons gaat nog net niet, maar wie weet, ik ben nog niet 'uit-gebouwd'.

De software waar we mee vliegen, is Microsoft Flightsimulator X Pro. Verder zorgt de freeware software FSNightingale voor de weergave van vlieginstrumenten op de twee kleinere monitors (zie de pagina Links voor de site waar de software te downloaden is)(is inmiddels vervangen door het gekochte sofware pakketje GAPanel).

Vervolg...

Inmiddels heeft de ontwikkeling niet stil gestaan en zijn er twee belangrijke updates gerealiseerd. De eerst is, dat de cockpit op veren is geplaatst. Dit is een voorbereiding voor echte bewegings-belevingsimulatie in de toekomst.

De tweede uitbreiding, is 'het uitzicht' dat flink is uitgebreid door twee 22" monitoren in de deuren. Je kunt nu ook opzij uit het vliegtuig kijken. Dit is een aanmerkelijke verbetering voor het je oriënteren tijdens het vliegen, met name bij de aanvlieg-procedure als je evenwijdig aan de landingsbaan vliegt.


30 september 2009

Inmiddels ben ik verder gegaan met de proportionele en differentiële - tja, het heet écht zo - remmen.
Op dit moment werken alleen de remmen op de plaats van de piloot, die bij de co-piloot moeten nog worden aangesloten.