Henk Versteeg

https://www.maf.nl/internationale-staf/henk-en-jorine-versteeg
Henk en Jorine Versteeg gaan naar Suriname 

Henk en Jorine Versteeg bereiden zich voor op het werk bij de Surinaamse Zendings Vliegdienst, ook bekend als MAF Suriname. Over twee jaar worden zij daadwerkelijk uitgezonden.

Lees op hun Facebook Pagina "Flyingfamily" waar zij de komende tijd mee bezig zullen zijn. Hun pagina op de site van MAF Nederland vindt u hier.

Voor 50 euro donatie aan hun steunfonds, kunt u een MAF Pilot Special komen vliegen bij Vliegen om te Helpen. In de levensechte vliegsimulator van Vliegen om te Helpen, gaat u onder deskundige leiding één of meer vluchten navliegen, die Henk in de toekomst bij MAF Suriname zal gaan uitvoeren.Wilt u Henk & Jorine een keer (of een keer extra) steunen en lijkt het u leuk om dan vanuit het virtuele luchtruim alvast het land te verkennen waar zij straks hun werk gaan doen ?
Stuur dan een email naar vliegenomtehelpen@gmail.com.

Kent u iemand die dit waarschijnlijk ook leuk vindt, geef deze informatie dan even aan hem of haar door.


Bekijk HIER de reportage over MAF Suriname, gemaakt door Gerard ten Voorde van het Reformatorisch Dagblad 


Binnengekomen tot en met: 24 augustus 2018

  

    € 70,-


Vliegplannen

Omdat Henk nog niet daadwerkelijk in Suriname vliegt, heb ik MAF Suriname gevraagd, me een aantal regelmatig uitgevoerde vluchten te beschrijven. Die informatie moet nog komen.

Op dit moment is Henk bezig met de opleiding die leidt tot de Commercial Pilot License en met practische vervolg-vliegtraining bij MATC in Teuge. Die training houdt ook in dat vlieg-situaties die bij het werk voor MAF horen, bijvoorbeeld vliegen door bergen, landen op krote grasbanen en bepaalde noodprocedures, in een meer bergachtig gebied in Duitsland geoefend worden.

In de simulator van Vliegen om te Helpen zijn onderstaande vliegvelden en -strips beschikbaar. In het echt zijn er natuurlijk veel meer velden, ook meer dan op het kaartje staan. Klik op de vliegveldnaam en bekijk op Wikipedia alle gegevens van het veld.In Suriname wordt door MAF gevlogen met twee Gippsland GA-8 Airvan's en een Cessna U206F Stationair.
Vanzelfsprekend kan niet de simulatiecockpit cabine van het ene vliegtuigtype naar het andere worden omgebouwd, maar we kunnen wel het betreffende vliegtuigtype met de daarbij behorende vliegeigenschappen gebruiken.De Surinaamse Zendings Vliegdienst, beter bekend als MAF Suriname, vliegt in het binnenland van Suriname. Vierennegentig procent van Suriname bestaat uit tropisch oerwoud waarin alleen een enkel looppad te vinden is.

MAF Suriname vliegt met zendelingen en Bijbelvertalers, transporteert Bijbels, vliegt voor lokale kerken en brengt mensen van inlandse dorpen van en naar Bijbelconferenties.

De medische zorg in het binnenland van Suriname is in handen van de Medische Zending. Een aantal inlandse dorpen heeft een eigen polikliniek waar mensen terecht kunnen voor advies, eenvoudige medische handelingen en medicijnen. Naast de poliklinieken, hebben de meeste dorpen behoefte aan medische hulp. MAF vliegt met artsen langs de dorpen om hulp te bieden. Deze vluchten worden Medische safari’s genoemd.

Waar geen wegen zijn en het ziekenhuis ontbreekt, worden vliegtuigen als ambulances ingezet om patiënten naar het ziekenhuis te vervoeren. In medische noodsituaties neemt een inlandse zuster op het dorp contact op met de Medische Zending in de stad en wordt MAF ingezet om de patiënt op te halen.
Personeel, medicijnen en medische middelen
De Medische Zending transporteert met de vliegtuigen van MAF personeel, medicijnen, medische middelen en voedsel naar de afgelegen dorpen in het binnenland.

MAF draagt bij aan de opbouw van lokale gemeenschappen. Ze ondersteunt projecten die investeren in de ontwikkeling van mensen of middelen ten bate van hen die in moeilijk bereikbare gebieden leven. Dit doet MAF door het vliegen met onderzoeksteams, verschillende ministeries, het transporteren van bouwmaterialen, schoolboeken en leerkrachten.