om te Helpen

Toen ik begin 2009 een paar nieuwsbulletins van Mission Aviation Fellowship (kortweg: MAF) onder ogen kreeg en las over de zeer uiteenlopende situaties waarin MAF hulp biedt, raakte me dat. Deze luchtvaartorganisatie doet enorm goed werk en maakt het werk van bijna duizend andere organisaties mogelijk. Bekijk deze video eens om een idee te krijgen van het verschil tussen vliegen of een tocht door de jungle :-)

MAF is een christelijke non-profit luchtvaartorganisatie, die hulp biedt in de vorm van luchttransport. Ze voorziet in, vaak levensreddend en onmisbaar, vervoer voor heel veel andere hulporganisaties, zendingsorganisaties en individuele patienten die de tocht naar een ziekenhuis per auto niet zouden overleven. Behalve met vervoer door de lucht, helpt MAF ook bij het opzetten van communicatieverbindingen in landen, waar mensen dat zelf niet kunnen (betalen). Ook werkt MAF mee aan diverse onderwijsprojecten. Bij rampsituaties, kan MAF vaak als eerste hulp bieden. Daarbij worden mensen nood geholpen, ongeacht hun geloofsovertuiging en ongeacht hun houding tegenover christenen. 
 
MAF is actief met 134 vliegtuigen in 51 van de armste landen. Meer dan 900 (noodhulp-) organisaties zijn afhankelijk van hun diensten. Daarbij zijn alle medewerkers - coördinatoren, piloten en (onderhoud-)technici - afhankelijk van mensen die bereid zijn, hen financieel, bemoedigend en biddend te 'dragen'.
 
MAF medewerkers doen hun werk net als zendelingen; ze worden door een achterban financieël, met voorbede en met onderlinge contacten gesteund. Ze zijn ook christen. Hun innnerlijke motivatie is de liefde van
God, zoals ze die in hun persoonlijk leven ervaren.
Gemotiveerd vanuit Gods liefde, dienen ze hulpverleners, individuen en organisaties - christelijk en niet christelijk - met vervoer door de lucht, radiocommunicatiefaciliteiten en onderwijsvoorzieningen.
 
Foto rechts: Landen op een strip, hier in
een berggebied in Indonesie (foto's boven en rechts: Nathan & Becky Fagerlie)
 

Daarom lijkt me dit dé organisatie om middels de flightsimcockpit financiëel te ondersteunen. Een klein beetje bijdragen in de enorme kosten die dit werk vanzelfsprekend met zich meebrengt; dat moet op deze manier kunnen. MAF met al zijn vlieg-activiteiten en de cockpit, ze passen gewoon perfect bij elkaar.

Bekijk hun sites eens, lees de artikelen en kom vliegen.
 

Foto onder: (eigendom MAF Nederland) "Tanken uit de drum"