Van harte welkom !

Voorlopig geen bewegingen van de cockpitcabine, maar ...
nog steeds superleuk om te doen!

Sinds een aantal jaren bouw ik aan een flightsimulator cockpit die langzaamaan is uitgebreid tot wat het nu is: een cockpit waarin je - zoals een echte bushpiloot het omschreef - "een aardig realistische vlieg-ervaring" hebt.
De cockpit en het bouwen eraan is gewoon mijn hobby. Maar omdat zoveel vrienden echt heel enthousiast bleken te worden als ze een keertje (mee-)vlogen, kwam ik tot de conclusie dat ik met mijn hobby best geld zou kunnen inzamelen voor een goed doel.
Dan is een organisatie die in het echt vliegt en daarmee anderen helpt, natuurlijk erg passend. Met Vliegen om te Helpen steun je het werk van de christelijke zendings- en hulpverlenings luchtvaartorganisatie Mission Aviation Fellowship.
 
Vliegen om te Helpen biedt de gelegenheid om te genieten van een vlucht van anderhalf uur in een behoorlijk realistische simulator van een bushplane.  U 'vliegt' in een cockpit met een volledige dubbele besturing, iets dat weinig voorkomt in Nederland.
Ervaar hoe het is om zelf een vliegtuig op te laten stijgen vanaf een strip in het oerwoud. Doe een poging om te landen op een bergstrip met links en rechts hooguit vijf meter ruimte. Ervaar de kick van het vliegen tussen de wolken. Of houd het toestel onder controle in stormachtig weer met veel turbulentie.
 

Bekijk de reportage van Feel Good Radio: