Meldingen‎ > ‎

Interclub: KGSRL Kampioen van België!!

Het bleef spannend tot op de laatste seconde. Van bij de start van de IC-competitie streden KGSRL en Wirtzfeld om de Nationale titel, en nu net in de laatste ronde moesten beide teams het tegen elkaar uitvechten. Er werd niets aan het toeval overgelaten en er werden grootmeesters uit alle richtingen ingevlogen om de teams te versterken. Het KGSRL-team bereikte zo een Elo-gemiddelde van 2518 (waarbij GM Bart Michiels op bord 4 zat), doch Wirtzfeld deed er nog een schepje bij en tikte af op een gemiddelde van 2570 Elo (met GM Luc Winants op bord 5) !!

Ik weet niet of er ooit al zo'n sterke opstellingen genoteerd zijn.

In dit titanengevecht kwam KGSRL op voorsprong met 3.5 - 2.5 maar de laatste twee partijen waren niet pluis. Eentje ging verloren en toen was het nagelbijten. Het moeilijk paardeneindspel werd gelukkig remise gehouden en dus werd het "4-4" en was KGSRL kampioen want ze hadden een matchpunt meer !!

Proficiat aan de kampioenenploeg en aan de hele KGSRL-club.

De kortste partij van deze 11e ronde IC werd in Brugge opgetekend. (zie diagram)

XABCDEFGHY
8-+-+k+-tr(
7+l+Nzppzpp'
6p+-+-+-+&
5wqp+-zp-+-%
4-+-+n+-+$
3zP-tr-+-+-#
2-zPP+QzPPzP"
1+K+R+L+R!
xabcdefghy

Zwart aan zet ...

Zwart maakt het mooi af met 15...Txa3! en wit gaat mat of moet met 16.bxTa3 Pc3+ zijn Dame verliezen.

De nieuwe stijgers naar 1e afdeling zijn Wachtebeke en CREC (Charleroi) en hen wacht ongetwijfeld een moeilijke taak in de hoogste afdeling. We wensen hen veel succes.

Comments