Gebruik SpeedTest.net om na te gaan hoe stabiel 
en hoe snel je internet connectie is en vergelijk 
deze met andere mensen rondom de wereld.
 
  - Dit is mijn Resultaat

  


Windows XP is tien jaar in gebruik. 

Na al die jaren gebruikt nog altijd een derde van de computergebruikers wereldwijd het besturingssysteem en is XP pas onlangs ingehaald door Windows 7.

Microsoft begon de verkoop van Windows XP op 25 oktober 2001. De software, met codenaam Whistler, volgde slechts een jaar na het geflopte Windows ME en combineerde de consumentenfunctionaliteit van Windows 98/ME met de stabiliteit van de NT 5.1-kernel van Windows 2000.

XP bracht veel nieuwe features naar Windows, onder andere op het gebied van beveiliging, beheer, netwerkfunctionaliteit en multimedia-ondersteuning. Voor gebruikers waren vooral de nieuwe grafische interface met onder andere het blauwe Luna-thema, een nieuwe taskbar en het startmenu met twee kolommen zichtbaar. Overigens zijn veel belangrijke eigenschappen toegevoegd via de drie Service Packs die Microsoft voor het besturingssysteem uitbracht, zoals standaardondersteuning voor usb 2.0, bluetooth, wpa2, data execution prevention en Windows Security.


In Hardware.Info vind je alles over de nieuwste hardwareproducten en de nieuwste technologieën. Hardware.Info is 100% Hardware! 
 

  
De torrentsite The Pirate 
Bay, die eerder deze
 week verboden werd door 
het Antwerpse hof van
beroep, heeft een eenvou-
dige manier gevonden om de blokkering te omzeilen. De website is toegankelijk via de nieuwe domeinnaam   ................................depiraatbaai.be.
 

 
Internetgebruik via smartphone is in jaar tijd verdubbeld. In 2011 zijn tweemaal zo veel internetters via hun smartphone online als in het afgelopen jaar. Meer dan de helft van de internetters gebruikt sociale-netwerksites, maar het aantal mobiele internetters via de laptop stijgt al jaren nauwelijks.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, dat becijferde dat in 2011 43 procent van de internettende Nederlanders van internet gebruikmaakt via zijn mobiele telefoon. In totaal gebruikt in 2011 de helft van de internetters mobiele apparatuur om het internet op te gaan, wat een stijging is ten opzichte van 2010, toen 36 procent van de ondervraagden mobiel internet gebruikte. Een internetgebruiker wordt gedefinieerd als iemand die in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek gebruik heeft gemaakt van het internet, waarbij leeftijden van 12 tot 74 jaar worden meegenomen.

Opvallend is dat mobiel internet via de laptop niet meer toe lijkt te nemen. In 2008 werd nog een stijging van 13 naar 19 procent genoteerd, maar daarna groeide het aantal gebruikers nauwelijks. Momenteel maakt 21 procent van de internettende bevolking gebruik van mobiel internet via de laptop.