Bemutatkozás

Kedves Látogató!


Napjainkban a fogorvosi ellátásban részesülő páciensek nagy része idejétmúlt, korszerűtlen kezeléseken esik át, mert a beavatkozások előtt nem tájékoztatják a modern kor technológiái nyújtotta lehetőségekről. A fogászat és szájsebészet az elmúlt években az anyagok, gépek és kezelési módszerek forradalmáról szólt. Rendelőnk a régióban hiánypótló szerepet kíván betölteni azzal, hogy minden elérhető új eljárást, módszert biztosít. Dél-Dunántúl, Somogy megye kedvezőtlen gazdasági helyzetéhez alkalmazkodva fogászati árainkat a budapesti, pécsi rendelők áraihoz képest kedvezőbben szabjuk meg, így a régió lakói és az ország bármely területéről érkező páciensek is elérhető áron juthatnak korszerű fogászati kezeléshez.

A fogászati implantátum - a csontban elhelyezett fogat helyettesítő csavar - forradalmi előrelépést hozott a fogászatban. Az egyes fogak rövid távú megmentése helyett a fogak gyökerét körülvevő csontok megóvása vált fontossá. Korábbi módszerekkel lehet, hogy megnyújthatjuk pár évvel a fog élettartamát, de ez idő alatt elveszíthetjük azt a fogat körbevevő csontot, ami életünk végéig tökéletes pótlásként szolgáló implantátum alapja lehet.

Az őrlőfogak kis-és nagyméretű szuvasodásának kezelésekor a színvonalas ellátást eddig az amalgámtömést felváltó fogszínű tömés jelentette. A modern fogászat ma már ennél korszerűbb megoldást kínál: a fogszínű kerámiából készült betéteket (inlay). A rágófogakat érő extrém terhelés miatt ez fogtechnikán készülő pótlás sokkal biztonságosabb, mert jóval hosszabb és nagyobb terhelést kibír mint a hagyományos fogtömés.

A rögzített fogpótlások esetében sokan szembesülnek a gyulladt, fémes színű íny és az alászuvasodó korona problémájával. Mindez megelőzhető a megfelelő vállas, illetve besüllyesztett előkészítési technika és a cirkónium koronák alkalmazásával. A cirkónium fémmentes anyag, így a páciensnek nem kell fémallergiától tartania, illetve a megfelelő csiszolási technikával elkerülhetőek a rejtett, a korona alatt akár 10-15 évig pusztító gócok, gyulladások. A gócbetegségek nagy részét a hagyományos technikával készült hidak, koronák alatti elváltozások okozzák. Ezek a gócok nem járnak fájdalommal, így sok beteg nem is tudja, hogy akár évek óta egészségkárosító folyamat zajlik a szervezetében. A cirkónium betét, illetve a megfelelő eljárások alkalmazása nem csak a szuvasodás, gyulladások megelőzése miatt lényeges; a fémmentes kerámiából az eredeti fog színével, formájával tökéletesen egyező pótlás készíthető, így sokkal szebb, esztétikusabb eredményt érhetünk el.

Az egyszerű fogtöméssel már nem gyógyítható fog megmentéséhez fontos a precíz gyökértömés. A gyökércsatorna hagyományos, kézi reszelőkkel végzett tágítása nagy ügyességet és sok időt igénylő beavatkozás, így ennek igényes végrehajtására nem sokan törekszenek. A gyökér csúcsát jobb esetben röntgenfelvételeken, gyakrabban csak "érzésre" mérik. A nem pontosan végrehajtott gyökértömés továbbra is utat ad a baktériumoknak, így a fog tovább pusztulhat. Rendelőnket gépi gyökércsatora-tágítóval szereltünk fel, amellyel gyorsan és precízen készíthető jól tömhető csatornaforma. A berendezés elektronikus gyökérhossz meghatározóval van kiegészítve.

A pontatlan fogpótlások és gyenge ragasztások gyakori oka, hogy nem egyenletesen keverik össze a ragasztóanyagokat. Ennek elkerülésére gépi keverésű lenyomat és ragsztóanyagokat és rögzítőcementet használunk.

Minden fogászati beavatkozás alapja a pontos diagnózis, ezért rendelőnkben a vizsgálatot digitális panorámaröntgen segíti. A berendezés a modern fényképezőgépekhez hasonló szenzorral működik, így jelentősen kisebb (Akár 80%-kal!!!) sugárzást igényel, mint a hagyományos filmes gépek.

A precíz diagnózis nélkül végzett fogszabályozó kezelés ritkán hozza az elvárt eredményt. Ebben segítségünkre van a digitális fogszabályozó célú röntgen készülék, mely alkalmas fül-orr-gégészeti célú felvételek elkészítésére is. A fogszabályozó kezelést Európa szerte használt foszabályozó programmal felállított diagnózisra, növekedési analízisre alapozzuk!