Verluchter - Ontgasser

Waarom verluchten en ontgassen?
 
Verluchting is zeer belangrijk voor alle vijvers, want dit zorgt voor gezond water en verzekerd dat de vissen in goede gezondheid verkeren. Om het water van een vijver behoorlijk te verluchten is het nodig dit water vrij te maken van schadelijke gassen, zoals stikstof. Die zijn ontstaan door gisting van bladeren, door het overgebleven lokaas of visvoeder en door de uitwerpselen van zowel vissen als watervogels.
De verluchter - ontgasser is het uitgelezen apparaat om deze schadelijke gassen op te ruimen en te vervangen door zuurstof. Zuurstof (O2) is essentieel voor gezonde vijvers, vooral in warme periodes kan een gebrek aan zuurstof voor problemen zorgen. Uw vijverwater moet minimaal 60% verzadigd zijn met zuurstof.
 
Wanneer verluchten en ontgassen?
  • Hoe hoger de temperatuur van het water, hoe minder zuurstof in het water is opgelost.
  • Hoe meer de vissen gevoederd worden, hoe meer zuurstof de vissen verbruiken.
  • Hoe groter het aantal vissen, hoe vlugger de aanwezige zuurstof opgebruikt zal worden.
  • Tijdens zwoele zomertemperaturen of bij onweer zit er weinig zuurstof in het water.
  • Tussen 3u. en 9u. ’s morgens is het zuurstofgehalte van het water het laagste.

Erkende verdeler van apparaten voor zuurstofinbreng en ontgassing van vijvers.

 

Al meer dan 25 jaar verdelen en gebruiken wij deze apparaten dus de kwalitiet is gegarandeerd. Deze zijn opgebouwd uit zeer degelijke en duurzame materialen zoals een vlottend monoblok met twee ingewerkte handvaten voor transport, een zuigkorf uit roestvrij staal tegen verstoppingen, een zelfreinigende schroef, een as van roestvrij staal, een aluminium kap ter bescherming van de motor, enz. Ze zijn dus gemakkelijk hanteerbaar en het is zeer eenvoudig om ze op uw vijver te plaatsen.

Deze apparaten worden volledig in België geassembleerd. Dit heeft als voordeel dat deze apparaten snel uit voorraad kunnen geleverd worden evenals onderdelen voor herstellingen.