Hot News
August, sub semnul lui ENESCU

La TVR, despre „Botoșaniul muzical” 2016

”Botoșaniul muzical” 2016

Centrul istoric - Botoșaniul muzical

„Dați-ne doar libertate! Nu vrem să ne pierdem în mulțime, ci să dovedim că suntem buni!”

„Pensula unui copil în sprijinul altor copii”

”Întâlnirea de astăzi”, ediția a 48-a

Ateliere muzicale în SNV

Somax TV: „Ora de cultură”

La TVR Iași: SNV - Ateliere muzicale marca Vis de Artist

Ziua Europeană a Muzicii Vechi

Cu președinta Asociației, la Viva FM

Despre „Botoșani, oraș al muzicii europene”, vol. al II-lea, la TVR Iași

Despre dezvoltare muzicală la ”Nopți albe”, Somax TV

Despre Ziua Culturii Naționale

”Like! in Botoșani”, la TeleM

”De sărbători suntem împreună”

”Iarnă de poveste” la Botoșani

Audiția Vis de Artist

Vis de Artist, invitat în cadrul proiectului ”Katharsis sărbătorește Botoșaniul”

Seara voluntarilor botoșăneni

În pas cu muzica

La Târgul ONG Botoșani

Atelierele BTart la TVR Iași

Ateliere Vis de Artist la Biblio Vacanța 2015

Recital la Uvertura Mall

Momente artistice în tabăra de creație și recreație "Botoșani, plai eminescian"

Volumul colectiv de studii ”Botoșani, oraș al muzicii europene

Ziua europeană a muzicii la Botoșani

La mulți ani, ”Nopți albe”!

Georgiana și Adela Popescu

Despre ”Botoșaniul muzical” la TVR Iași

Editorial semnat de Lucia Olaru Nenati - ”Botoşani, oraş al muzicii europene”

Recital Vis de Artist și ”Întâlnirea” cu Dan Helciug

Botoșaniul muzical 2015

Lansarea volumului "Botoșani, oraș al muzicii europene”

Ana Maria, la ”Nopți albe”!

Festivalul Vis de Artist

Recital Vis de Artist la Talisman Tour

Comunică prin artă, implicându-te! Atelierele Vis de Artist

Campania Voluntar pentru cultură - ”Noaptea muzeelor” Botoșani

Despre Festivalul Vis de Artist

Recital Vis de Artist la Miss "Europe TIN"

Zilele Municipiului Botoșani

Ilinca și Andreea la ”Nopți albe”, cu Lidia Uja

La Somax TV, cu Marina și Vlad

Andreea, la ”Bună dimineața, Botoșani”!

”De Dragobete suntem împreună”

Vlad, la Somax TV!

La ”Festivalul cântecelor”

Cosmin, la ”Nopți albe”!

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA BOTOȘANI

”Fantezii muzicale” la Muzeul Județean Botoșani

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, la Muzeul Județean Botoșani s-a derulat a 42-a ediție a programului cultural-artistic-educativ ”Întâlnirea de astăzi”. Intitulată ”Fantezii muzicale”, manifestarea a fost realizată în parteneriat cu Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani și a inclus următorul program:Un alt succes pentru Cosmin Mariciuc!

În perioada 20-23 noiembrie 2014, la Alba Iulia s-a desfășurat festivalul-concurs ”Ziua de mâine”. Juriul concursului format din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Florin Săsărman, Mihai Boicu, Ioana Bogățan, Daniel Avram, Călin Bulac și Claudiu Marean i-au acordat lui Cosmin Mariciuc Premiul al II-lea. http://folkalba.ro/castigatorii-festivalului-concurs-ziua-de-maine/

Premianți Vis de Artist la Bârlad

Pe 22 noiembrie 2014, trei reprezentante ale Asociației noastre au fost prezente la concursul național ”Comoara Moldovei” de la Bârlad. Juriul prezidat de compozitorul Marcel Iorga a acordat, la categoria 8-10 ani, Premiul al III-lea Andreei Rotariu și Mențiuni pentru Marina Barnea și Emma Ianuș.

Parteneri la Târgul ONG Botoșani 2014

Duminică, 16 noiembrie 2014, la Uvertura Mall, s-a desfășurat Târgul ONG Botoșani 2014. Asociația culturală Vis de Artist a fost prezentă cu stand de prezentare și momente muzicale susținute de membri și voluntari Vis de Artist. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.783880855004247.1073741902.111501888908817&type=1

Vis de Artist la ”Nopți albe”

La începutul lunii noiembrie, am fost invitați să participăm la emisiunea ”Nopți albe” de la Somax TV. Gazda emisiunii, actrița Lidia Uja, a promovat evenimentul nostru ”ZEN prin muzică” și a ascultat-o cu interes pe Georgiana Jașcanu. În cadrul emisiunii, prof. Cătălina Constantinovici, președintele Asociației culturale Vis de Artist, a vorbit despre proiectele Asociației și a promovat ”Botoșaniul muzical”, despre care găsiți mai multe detalii aici - http://visdeartist.blogspot.ro/p/boto_5.html.

Cosmin Mariciuc a obținut Trofeul ”Bistrița Folk”

În perioada 24-25 octombrie 2014, la Bistrița, s-a desfășurat concursul de folk intitulat ”Bistrița Folk”. Organizat de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița și Asociația Culturală ”România din inima mea”, concursul aflat la a XIII-a ediție este rezervat creatorilor și interpreților de muzică folk cu vârsta până în 30 de ani. Juriul, prezidat de Mihai Cosmin Popescu, a oferit Trofeul din acest an lui Cosmin Mariciuc - o chitară marca HARA realizată la Reghin și 1200 de lei. În concurs, Cosmin a cântat două compoziții proprii - ”Voi veni”, versuri Dumitru Matcovschi, și „Ce șoptești atât de tainic”, versuri Mihai Eminescu.
Cosmin a absolvit Școala Populară de Arte Botoșani, clasa canto-muzică ușoară, prof. Cătălina Constantinovici, este membru Vis de Artist și studiază chitara cu prof. Liviu Ciulei.
 

http://botosaniulcultural.blogspot.ro/2014/10/cosmin-mariciuc-trofeul-bistrita-folk.html     

Reprezentant Vis de Artist la Plovdiv

În perioada 23-24 octombrie 2014, Cătălina Constantinovici a participat la Conferința Științifică Internațională ”Artă și educație - tradiție și contemporaneitate”, cu studiul ”Skating Music between Classic and Modern”. https://www.facebook.com/628103360633133/photos/pcb.632302493546553/632302450213224/?type=1&theater. 

FOTO pe https://www.facebook.com/pages/Vis-de-Artist/111501888908817

”ZEN prin muzică” la Botoșani

Asociația culturală Vis de Artist a organizat sâmbătă, 11 octombrie 2014, la Muzeul Județean Botoșani, a 41-a ediție a programului cultural-artistic-educativ ”Întâlnirea de astăzi”. Conceptul ”voluntar pentru cultură”, promovat de cei de la Vis de Artist prin campanii periodice din 2011, a fost prezent și de această dată. Organizatorii au sărbătorit Ziua Internațională a Muzicii (1 octombrie) prin muzică. Au avut loc trei lansări de carte: Alexandrina-Doina Prelipcean – ”Soțul meu, Ioan Prelipcean”, Botoșani, Editura Quadrat, 2014, Ioan Prelipcean – ”Lacrima sinceră. Aforisme”, Botoșani, Editura Quadrat, 2014, și Cătălina Constantinovici – ”Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică”, București, Editura Muzicală, 2014. https://www.facebook.com/pages/Privire-istoric%C4%83-asupra-inser%C8%9Biei-muz-de-divertisment-%C3%AEn-crea%C8%9Bia-academic%C4%83/628103360633133
        Invitat special a fost muzicianul Gheorghe Zamfir, fost coleg cu Ioan Prelipcean, care a povestit publicului despre anii din facultate („am stat în aceeași cameră cinci ani”) și cum era profesorul Prelipcean: ”Era un om bun, cultivat, studios. Avea o bunătate excesivă, o blândețe, o candoare, și-o lumină ieșită din comun...”.  Întrucât ”lui Ionică Prelipcean îi plăceau foarte mult doinele”, maestrul Gheorghe Zamfir i-a cinstit memoria interpretând la Botoșani câteva doine. În cadrul acestei manifestări au luat cuvântul autoarele Alexandrina-Doina Prelipcean și prof. Cătălina Constantinovici, precum și invitații: prof. Dumitru Ivan, directorul Editurii Quadrat din Botoșani și dirijorul Liviu Buiuc. În final, a avut loc un microrecital Vis de Artist, precedat de audiții reprezentative pentru Muzica de salon provenită fie din zona muzicii europene, fie din sfera latino-americană.
        Intitulat ”ZEN prin muzică” (Ziua Educației Nonformale prin muzică), evenimentul, realizat în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, a fost moderat de către Traian Apetrei, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu”, și a avut un caracter inovator și educativ desprins din obiectivul de ”culturalizare”.

http://catalinaconstantinovici.wordpress.com/2011/08/18/omagiu-enescian/

 ”Haideți la show”, cu Vis de Artist

La sfârșitul lunii septembrie, mai precis pe 27 septembrie, și la începutul lui octombrie, pe 4, am fost invitați la emisiunea ”Haideți la show” de la TVH. Marina, Sabina și Andreea au cântat, au jurizat și au făcut ”show” alături de ceilalți invitați.

”10 ani - Ne trebuie speranță”

Reprezentanții Vis de Artist au fost prezenți la manifestarea ”10 ani - Ne trebuie speranță”, organizată de Asociația ”Ne trebuie speranță” din Botoșani.

http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/speran%C8%9B%C4%83-pentru-o-nou%C4%83-zi

13 septembrie, Cultural September Fest

Invitați la Cultural September Fest, reprezentanții Asociației culturale Vis de Artist au pregătit un program muzical prezentat de către Alexandra Mihalache.

3 ani cu Mischa Kids

Cu mare bucurie am acceptat invitația celor de la Mischa Kids, de a fi împreună pe 7 septembrie la Uvertura Mall Botoșani.

http://visdeartist.wix.com/.../mischa-kids-3-ani-de-%C3...

Ziua Limbii Române, la Botoșani

Ana Maria Gîbu, voluntar Vis de Artist:

LA MULȚI ANI, LIMBII ROMÂNE
– acrostih -

Lumina ochilor înfloreşte pe maluri de cărți
Ascultând strigătele pădurii golite...

Mi-ai scris că zilele mă caută pe foi mototolite
Uitați că întoarcerea mea este imposibilă
Lumea de aici iarbă-nlăcrimată
Ținutu-i albastru și-n toate diminețile
Imnuri înalță nemărginirii

Adun vise în nopţile îmbrăţişate de lună
Nu am nici-o taină le mângâi neliniştea
Iubirea stă cu mine, croind aripi pentru vulturii muți

Las gândul slobod printre stele
Iată-l cum aleargă încărcat de cuvinte
Merge să caute fata îmbrăcată în ie
Brodată cu albăstrele și frunze de trifoi
Iar după...fuge desculț pe imașuri
Iertându-vă tot ce vă poate ierta

Rotesc secundele din timpuri apuse
Oamenii râd şi plâng deopotrivă
Mirați că zborul se învaţă și-ntr-o zi
Ascult cum vorbește tăcerea din gene tivite
Noaptea târziu caut împăcarea în colţ de paradis
E încă vară mă-ntorc la voi astăzi în crucea zilei sfinte!
Fotografie: Ana Maria Gîbu, voluntar Vis de Artist: LA MULȚI ANI, LIMBII ROMÂNE – acrostih - Lumina ochilor înfloreşte pe maluri de cărți Ascultând strigătele pădurii golite... Mi-ai scris că zilele mă caută pe foi mototolite Uitați că întoarcerea mea este imposibilă Lumea de aici iarbă-nlăcrimată Ținutu-i albastru și-n toate diminețile Imnuri înalță nemărginirii  Adun vise în nopţile îmbrăţişate de lună Nu am nici-o taină le mângâi neliniştea Iubirea stă cu mine, croind aripi pentru vulturii muți Las gândul slobod printre stele Iată-l cum aleargă încărcat de cuvinte Merge să caute fata îmbrăcată în ie Brodată cu albăstrele și frunze de trifoi Iar după...fuge desculț pe imașuri Iertându-vă tot ce vă poate ierta Rotesc secundele din timpuri apuse Oamenii râd şi plâng deopotrivă Mirați că zborul se învaţă și-ntr-o zi Ascult cum vorbește tăcerea din gene tivite Noaptea târziu caut împăcarea în colţ de paradis E încă vară mă-ntorc la voi astăzi în crucea zilei sfinte!

Invitați în ”Tavernă”

Vineri, 29 august, am fost din nou invitați la TeleM de către moderatorul Cristian Costăchel. Cosmin, Georgiana, Andreea, Ana Maria și Sabina au cântat și au povestit cum este în vacanță.

Georgiana Jașcanu, prezentă la Șezătoare

Sâmbătă, 23 august, în curtea Centrului Militar din Botoșani, Asociația nevăzătorilor a organizat o frumoasă Șezătoare. Acțiunea este inclusă în cadrul aceluiași proiect - ”Vacanța artelor, vacanța poveștilor”. Georgiana s-a aflat alături de prietenii noștri.

http://rememberbotosani.blogspot.ro/2014/07/culoarea-sunetul-si-zambetul-penumbrei.html

19 august 2014 - ne amintim de Enescu

și azi... se adună lume multă la Enescu acasă... cei de-ai locului vor să vadă cât au înflorit corcodușii alții să atingă pianul din cas` cea mare sau să vorbească din clipiri cu „cinci în unul” cei mai mulți vin și tac vor să asculte ”Poema Română” în liniștea din piatră din ierburi din flori eu merg acolo încet precum autotrenul vreau să calc pe urmele unei minuni unde muzica ne leagă unul de altul pe el îl cheamă fiecare anotimp acasă prin strigătul și tânguirea ploii cântecul mierlei și zborul frunzei unde vântul îi tivește genele unde răcoarea dimineții îi mângâie obrajii îl aștept până ruginiul adună visele în poartă - mă-ntorc sigur acasă dar pe un alt traseu Tescani Liveni Dorohoi ultimul popas Mihăileni... să vorbesc cu mama... și să mai „fur” mere pentru drum.

Ana Maria Gîbu, voluntar Vis de Artist

În vizită la expoziția prietenilor nevăzători

Astăzi, 7 august 2014, voluntarii Vis de Artist au fost prezenți în Centrul Vechi să vadă expoziția realizată de prietenii lor, copiii nevăzători. Cu toții am fost impresionați de tablourile expuse și de obiectele create din lut realizate de către acești copii în cadrul proiectului ”Vacanța artelor, vacanța poveștilor”, coordonat de doamna Carmen Moraru.

7 ani cu Vis de Artist

În acest an am sărbătorit 7 ani de existență la TeleM Botoșani. Am fost invitați la emisiunea ”Taverna”, unde am povestit despre proiectele Asociației, am recitat poezii și am cântat. Nu a lipsit tortul...

meditații 21 - Ana Maria Gîbu

La mulți ani Vis De Artist!
(acrostih)

Las mintea slobodă
Azi poate rătăci cât vrea

Mă iau cu mine
Unde pietrele cântă
La atingerea crengilor crude
Tonul dat de zbuciumul apei
Inundă zarea cu cântec

Acum stau și ascult
Nemărginirea în concertul de gală
Imn înalțând viselor visate

Vorbesc în șoaptă cu ele
În fiecare zi
Spre seară când se adună acasă

Dimineața le răcorește tâmplele până
Expiră momentul ei de libertate

Aud încă în murmurul bobului de rouă
Rugăciunea zorilor
Timpul încetinește pasul
Imitând dansul ierbii
Suspină odată cu trilul ciocârliei
Tăinuind secretul buburuzei îndrăgostite

Vara 2014 în ”lumea copiilor”

Invitați în ”lumea copiilor” la Somax TV - 19 iulie, 16 și 30 august, 6 și 13 septembrie 2014, am promovat și reprezentanții Vis de Artist, dar și cursanți de la Școala Populară de Arte, clasa canto-muzică ușoară.

Voluntari Vis de Artist în ”Vacanța artelor...”

Joi, 17 iulie 2014, voluntarii Vis de Artist s-au implicat activ în workshop-ul muzical susținut de prof. Cătălina Constantinovici în cadrul proiectului ”Vacanța artelor, vacanța poveștilor”. Implementat de Asociația nevăzătorilor din Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, proiectul realizat în Tabăra de la Agafton a facilitat, în cadrul cursului de muzică, întâlnirea voluntarilor Vis de Artist cu cei din cadrul Asociației nevăzătorilor.

La ”Bună dimineața, Botoșani” - Somax TV

Pe 16 iulie, prof. Cătălina Constantinovici și Alexandra Mihalache, membru Vis de Artist, au fost invitate la ”Bună dimineața, Botoșani”. Am cântat și am povestit despre ”Botoșaniul muzical”.

Cu ”Botoșaniul muzical” la TVR Iași

Botoșaniul muzical, 21 iunie 2014 - http://visdeartist.blogspot.ro/p/boto_5.html


Sâmbătă, 21 iunie, de Ziua Europeană a Muzicii, a avut loc evenimentul ”Botoșaniul muzical”. Implementat de Asociația culturală Vis de Artist, în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Local Botoșani, proiectul a inclus mai multe activități, printre care: realizarea desenelor pe tema ”Botoșaniul muzical”, promovarea celor mai fru­moase desene pe http://visdeartist.blogspot.ro, realizarea și lansarea publica­ției ”Ziua Eu­ropeană a Muzicii: Botoșani-oraș al muzicii și culturii  europene”, Re­ci­talul Vis de Artist, În­tâl­nirea cu Romeo Cozma.

Volumul mai sus menționat a fost prefațat și prezentat de către doamna Loredana Iațeșen, lector universitar doctor în cadrul Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, care a subliniat faptul că ”Ideea de diversitate a volumului este întărită și de prezența unor semnatari diferiți, muzicieni, muzeografi, etnografi, preoți, profesori, studenți, autori care, deși aparțin mai multor generații, dovedesc aceeași capacitate în elaborarea științifică și artistică a textelor, prin corelarea reperelor istorice cu cele de stil sau de interpretare, prin forța personală de a sintetiza numeroase informații, prin trimiterile permanente la sursele citate, la documente și, nu în ultimul rând, prin exprimarea lor sensibilă,  capabilă de a recrea ambianța culturală și muzicală de altădată”. Invitat la această acțiune a fost și redactorul-șef al cotidianului ”Monitorul de Botoșani”, domnul Cătălin Moraru, care a menționat în discursul său: ”Încă o parte interesantă pentru mine a fost cea cu recuperarea valorilor. Eu cred că e un demers extraordinar de important. (...) ...acest volum trebuia să apară neapărat și ar trebui să și continue”. În cadrul lansării au luat cuvântul o parte dintre autori: Steliana Băltuță - etnograf, Despina Constantinovici - masterandă a Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, Georgiana Holban - absolventă a Conservatorului ieșean, și au fost audiate lucrări semnate de pianista și compozitoarea Didia Saint-Georges; Ave Maria de Franz Schubert, în interpretarea naistei Oana Lianu; fragmente din coralele Ertot uns durch dein Gute de Bach, Ich ruf` zu dir, Herr Jesu Christ de Bach–Busoni; un aranjament muzical, realizat de profesorul și compo­zitorul Ioan Prelipcean, după Valse pizzicatto de Georges Boulanger, în interpretarea elevilor de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” – Teodora Mădălina Rusu, vioară, clasa a VII-a, prof. Cătălin Șobachi, și Alin Constantin Chelărescu, pian, clasa a XI-a, prof. Stela Șerpeanu.

Evenimentul ”Botoșaniul muzical” reprezintă a 40-a ediție a programului cultural-artistic-educativ ”Întâlnirea de astăzi”, pe care Asociația culturală Vis de Artist îl derulează din 2008 și până în prezent. În cadrul lansării au fost prezentate imagini surprinse în cadrul acestui program, în perioada 2008-2014, și au fost vizualizate cele mai frumoase desene realizate pe tema ”Botoșaniul muzical”. La finalul acestei activități, reprezentanții Asociației culturale Vis de Artist au prezentat sceneta ”Ca-ntre surori” de Gabriel Ursu, cu următoarea distribuție: Manuela Tican, Marta Paladi – surorile, Andreea Prepeliță – mama, Ana Maria Podovei – prietena fetelor, Georgiana Jașcanu, Anastasia Lipovanu, Andreea Vrînceanu – colegele.

În cursul aceleiași zile, la Muzeul Județean Botoșani, a avut loc Workshop-ul susținut de către Romeo Cozma, compozitor, pianist prezent pe diferite scene din România și de peste hotare: Republica Moldova, Italia, Germania, Austria, Franța, Belgia, Suedia, S.U.A., inițiatorul și coordonatorul secției de jazz și muzică ușoară din cadrul Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, fondatorul și coordonatorul Clubului de Muzică ”Richard Oschanitzky”. La workshop au participat 17 elevi, care au avut posibilitatea să-l cunoască pe Romeo Cozma, în calitate de pianist și compozitor, și să cânte alături de el atât în cadrul atelierului organizat, cât și în fața publicului. Astfel, cei prezenți la workshop au cântat în primă audiție compoziția ”Țara de vis” a lui Romeo Cozma, pe un text semnat de compozitor și de Doina Filipescu, dar și alte melodii propuse de invitat: fie compoziții proprii, precum ”Viața e un joc”, ”Generația noastră”, fie piese de jazz – ”Moon river”, ”Corcovado”, ”Hello, Dolly”, ”Sentimental journey”.

Seara zilei de 21 iunie a debutat cu recitalul Vis de Artist, în cadrul căruia au evoluat voluntarii Ana Maria Gîbu și Vlad Calimandriuc, cu un moment de muzică și poezie, soliștii vocali Marina Barnea, Alexandra Mihalache, Georgiana Jașcanu, Andreea Vrînceanu și Cosmin Mariciuc, la chitară, coordonați de prof. Cătălina Constantinovici. A urmat Întâlnirea cu Romeo Cozma, dar și cu invitații acestuia - vocalista Ilinca Traistă și percuționistul Cristian Cozma. Cei trei au fost asaltați la sfârșitul manifestării de către spectatorii care au dorit să obțină autografe sau fotografii cu invitații.

Romeo Cozma a fost prezent la Botoșani pentru prima dată în calitate de pianist și compo­zitor, a vizitat Muzeul de etnografie și Casa memorială ”Nicolae Iorga”, s-a plimbat în centrul vechi al orașului și în Parcul ”Mihai Eminescu”. A apreciat copiii care au participat la workshop și publicul receptiv prezent la Muzeul Județean, de Ziua Europeană a Muzicii. A sosit în oraș înainte de lansarea volumului, pentru a participa și la acest eveniment.

Ziua de 21 iunie a fost declarată „Ziua Muzicii” în Franța începând cu anul 1982, iar din 1985 a devenit Ziua Muzicii Europene, manifestări muzicale având loc în peste 110 țări. Ziua Europeană a Muzicii promovează toate genurile muzicale, precum și variate forme de expresivi­ta­te muzicală, așa cum s-a întâmplat și în cadrul proiectului ”Botoșaniul muzical”, 21 iunie 2014, Botoșani.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.707815789277421.1073741879.111501888908817&type=1

Ana Maria Gîbu, voluntar pentru cultură!

Astăzi, 12 iunie, am oferit Diplome pentru creativitate la festivitatea de premiere a Concursului de poezie și proză "Muguri de lumină", organizat de cenaclul literar "Mai aproape de cuvânt", din Școala Gimnazială cu clasele I-VIII "Miron Costin", Suceava. Diplomele au fost înmânate de către Ana Maria Gîbu, voluntar Vis de Artist, elevelor Cezara-Daniela Andreica (secțiunea proză) și Alexia Pamparău (secțiunea poezie). În semn de prețuire, Ana le-a dăruit premiantelor cărți ce-i poartă semnătura și jucării de pluș.
https://www.facebook.com/111501888908817/photos/a.211115468947458.51399.111501888908817/702278909831109/?type=1&theater

Premii la ”Euro Music”, București, 2014

Andreea Vrînceanu și Marina Barnea au participat pe 7 iunie 2014 la Festivalul ”Euro Music” din București. Andreea a obținut Premiul I și Marina - Premiul al II-lea! Tot astăzi, am fost prezenți la Radio România Cultural, la emisiunea ”Clasa de părinți”, unde am vorbit despre proiectul ”Comunică prin artă, implicându-te!”.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.699774023414931.1073741876.111501888908817&type=1

Comunică prin artă, implicându-te! 2014

Asociația culturală Vis de Artist a organizat în perioada 14-18 mai 2014 a VI-a ediție a proiectului ”Comunică prin artă, implicându-te!”. În acest an, evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Uvertura Mall, Mischa Kids Club și Muzeul Județean Botoșani, și a inclus: Campania ”Fii voluntar pentru cultură!”, ”Zâmbetul copilăriei”, susținut de Mischa Kids Club, Workshop muzical coordonat de voluntari Vis de Artist, Atelierul de creație, realizat cu voluntari Vis de Artist și cu sprijinul dnei învățătoare Liliana Budacă, și Festivalul Vis de Artist, ediția a III-a, prin implicarea profesorilor/reprezentanților coordonatori: DE LA Asociația Clubul Sportiv ”Fashion Dance”, Școala Populară de Arte Botoșani, Școala gimnazială nr. 12 Botoșani, Școala gimnazială ”Dan Iordăchescu” Hlipiceni, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Botoșani, Asociația Drumeții montane Tg. Jiu, județul Gorj.

Participanții au avut oportunitatea de a cânta alături de alți copii diferite melodii pe care le-au învățat în cadrul Workshop-ului muzical și le-au prezentat parțial pe scena Festivalului Vis de Artist, au desenat, au realizat brățări și modele origami în Atelierul de creație, au fost alături de Minnie și Mickey, au  beneficiat de face painting la ”Zâmbetul copilăriei” și s-au manifestat artistic în cadrul Festivalului. Copii cu vârste cuprinse între 3 și 20 de ani au evoluat timp de trei ore pe scena amplasată în Uvertura Mall, într-un cadru prietenesc și cordial, lipsit de emoțiile inerente oricărei competiții, prezentând un program variat (muzică vocală și instrumentală, dans, teatru), destinat tuturor persoanelor iubitoare de frumos. Au fost prezenți tineri talentați din Botoșani, Vlăsinești, Unțeni, Dorohoi, Săveni, Vorniceni, Bucecea, Frumușica, care au reprezentat Clubul sportiv ”Fashion Dance”, Școala Populară de Arte Botoșani, Școala nr. 6 ”Grigore Antipa”, Școala Gimnazială nr. 11, Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Octav Băncilă” (nr. 7), Colegiul Național ”A.T. Laurian”, Asociația culturală Vis de Artist, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Clubul copiilor și elevilor Dorohoi, Liceul Teoretic ”Dr. M.Ciucă” Săveni, Fundația Claudia Vorniceni, Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani, Liceul Tehnologic Bucecea. Momentele artistice incluse în Festival au fost coordonate de următoarele cadre didactice: Simona Anușca, Natalia Ghiorghiță, Cătălina Constantinovici, Alin Stoleru, Corina Palade, Daniela Simion, Andrada Corduneanu, Florin Ciobanu, Constantin Dicu, Paul Ciprian Mihai, Liviu Ciulei, Carmen Vrabie, precum și de voluntarele Vis de Artist Marta Paladi și Manuela Tican.

Proiectul a fost realizat sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2014, fiind înscris în Calendarul Național al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis.

Voluntariat pentru cultură

Marta Paladi și Manuela Tican, voluntare Vis de Artist, au lucrat în mai 2014 cu copii din Vorniceni, pentru a-i învăța să cânte. Grupul de copii a primit și un nume - ”Music House”, și reprezintă Fundația ”Claudia”. Ei au participat ca invitați la Festivalul ”Inimi la unison” desfășurat la Botoșani sâmbătă, 10 mai a.c.

Cosmin a obținut Premiul al II-lea la Festivalul Național ”Nord Est Folk”

Cosmin este membru Vis de Artist din 2011. În acest an, pe 28 aprilie, el a participat la Dorohoi, la Festivalul Național ”Nord Est Folk”, unde s-a clasat pe locul al II-lea. Cosmin este din Săveni și studiază chitara cu domnul Liviu Ciulei, la Dorohoi. Felicitări, Cosmin!

Ziua Jazz-ului la Botoșani

Duminica, 27 aprilie, Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Internationala a Jazz-ului si Ziua Mondiala a Vocii la Muzeul Judetean Botosani. Evenimentul este inclus in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Tineretului 2014, propuse de catre Directia Judeteana de Sport si Tineret Botosani, si face parte din programul multianual cultural-artistic-educativ “Intalnirea de astazi”. Manifestarea intitulata “Muzica, vocea sufletului” a promovat tineri talentati din judetul Botosani: Emma Ianus, Manuela Tican, Ana Maria Podovei, Ana Maria Gibu, Marta Paladi, Gabriel Ursu, Andreea Vrinceanu, Georgiana Jascanu, Maria Andrisescu, Sabina Budaca, Andreea Prepelita, Marina Barnea, Vlad Calimandriuc. Invitati au fost domnul doctor Cornel Saradan, de la Directia de Sanatate Publica Botosani, si doamna Cornelia Paicu, de la Directia Judeteana de Sport si Tineret Botosani. Programul artistic a cuprins un itinerariu in lumea jazz-ului, fiind audiate creatii semnate de Chick Webb si Ella Fitzgerald, George Gershwin, James M. Black, Jimmy McHugh, Richard Adler, Osvaldo Farrés, Herbert Stothart si Harry Ruby.

Prezenți la Zilele Municipiului BotoșaniAndreea Prepeliță, Georgiana Jașcanu și Andreea Vrînceanu au reprezentat Asociația culturală Vis de Artist la Zilele orașului Botoșani, sâmbătă, 26 aprilie 2014.

Premiantele noastre

Opt copii coordonati de prof. Catalina Constantinovici au participat in perioada 29-30 martie la a VIII-a editie a Festivalului-concurs international "Ghiocelul de Argint" 2014. Studiile lor concretizate prin cursurile clasei de canto-muzica usoara de la Scoala Populara de Arte din Botosani au contribuit la obtinerea urmatoarelor rezultate: Marina Barnea - Premiul al III-lea, grupa 5-7 ani; Sabina Budaca - Premiul Special "Star 2000", grupa 8-9 ani; Ana Maria Podovei - Premiul al III-lea, grupa 12-13 ani; Andreea Prepelita - Mentiune, grupa 12-13 ani; Ada Maria Varareanu - Mentiune si Premiu Special, grupa 14-15 ani; Andreea Vrinceanu - Premiul al III-lea si Premiu Special, grupa 16-18 ani; Marta Paladi - Premiul al III-lea si Premiu Special, grupa 16-18 ani; Manuela Tican - Premiul al II-lea si Premiu Special, grupa 16-18 ani.


”Ora de creativitate” cu Vis de Artist

Asociația culturală Vis de Artist a marcat sâmbătă, 22 martie 2014, Ziua Internațională a Poeziei și Ora pământului prin cea de-a XXXVIII-a ediție a programului cultural-artistic-educativ ”Întâlnirea de astăzi”. Intitulată ”Ora de creativitate”, manifestarea a reunit participanți pasionați de origami, o posibilitate de a recicla hârtia artistic, poezie și muzică într-un spațiu alternativ oferit de Muzeul Județean Botoșani, partener al programului. Copii, tineri și adulți s-au implicat activ în realizarea componentelor necesare pentru modelul propus, au recitat poezii de Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, George Coșbuc, Elena Farago, dar și creații proprii, și au cântat piese instrumentale și vocal-instrumentale, fără amplificare. Manifestarea a fost organizată cu sprijinul cadrelor didactice care s-au implicat: Liliana Budacă, Florin Ciobanu, Cătălina Constantinovici.

Vis de Artist a sărbătorit Ziua Internațională a Fericirii

Pe 20 martie, Vis de Artist a celebrat primăvara prin Ziua Internațională a Fericirii. Imaginile vorbesc de la sine...

Cu Mischa Kids, de 8 Martie, la Uvertura Mall

Reprezentanții Vis de Artist au participat sâmbătă, 8 martie 2014, la spectacolul ”De ziua ta, mămico”, organizat la Uvertura Mall Botoșani. Alături de prietenii lor de la Clubul Mischa Kids, au urcat pe scenă Marina Barnea, Sabina Budacă, Andreea Prepeliță, Ana Maria Podovei, Cosmin Mariciuc, Ada Maria Vărăreanu, Alexandra Mihalache, Andreea Vrînceanu, Georgiana Jașcanu, copii și tineri coordonați de prof. Cătălina Constantinovici.

Ne-ntâlnim... de Dragobete

Duminică, 23 februarie 2014, Asociația culturală Vis de Artist a sărbătorit Dragobetele, ca în fiecare an, la Muzeul Județean Botoșani. Manifestarea intitulată ”Ne-ntâlnim... de Dragobete” s-a constituit în a 37-a ediție a programului multi-anual artistic-cultural și educativ ”Întâlnirea de astăzi”. Muzică, dans și poezie, povești de Dragobete, declarații de dragoste, emoții și premii, toate acestea au fost incluse în cadrul programului realizat cu sprijinul profesorilor Cătălina Constantinovici, Florin Ciobanu, Rozalia Groza, Paul Ciprian Mihai, Carmen Socianu, Liviu Ciulei. Au participat tineri talentați de la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Școala Populară de Arte – clasele de chitară și canto-muzică ușoară, Școala nr. 11, membri și voluntari Vis de Artist. Invitata acestei ediții a fost doamna muzeograf Steliana Băltuță, care a vorbit celor prezenți despre semnificațiile zilei de Dragobete.

Creațiile literare ale participanților pot fi citite accesând online revista Vis de Artist: http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/year/2014/page/1, acolo unde se regăsește și cea mai frumoasă declarație de dragoste. Din cele 11 scrise în timpul derulării acestei manifestări, declarația considerată a fi cea mai frumoasă, fiind votată de public, a fost făcută de Alexandra Mihalache: ”Dragă Vis de Artist, Îți doresc să ai o primăvară plină de iubire alături de ai tăi talentați membri, din partea cărora să ai numai bucurii și realizări care să îți umple inima de fericire!:* :) Cu drag, Alexandra”. Ea a primit o brățară realizată de Marta Paladi, voluntar Vis de Artist.

Ediția ”Întâlnirii de astăzi” dedicată iubirii a prilejuit și evidențierea voluntarilor Vis de Artist care s-au remarcat prin pasiune și perseverență în cadrul Asociației, în anul 2013: Marina Barnea, Cosmin Mariciuc, Alexandra Mihalache, Marius Danalache, Ana Maria Gîbu și Georgiana Jașcanu – voluntarul nr. 1 Vis de Artist 2013.

Vis de Artist a marcat Ziua Culturii Naționale

Asociația culturală Vis de Artist a marcat pe 15 ianuarie 2014, la fel ca anul trecut, Ziua Culturii Naționale, printr-un eveniment online menit să promoveze creațiile proprii. Astfel, organizatorii au continuat Campania Voluntar pentru cultură, începută din 2011, evidențiind contribuția persoanelor care au trimis poezii, eseuri și fotografii pe adresa Asociației. Cele mai frumoase materiale au fost publicate în revista online Vis de Artist - http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/ziua-culturii-na%C8%9Bionale-la-boto%C8%99ani.


Mesagerii lui Moș Crăciun la Carrefour Botoșani

Cinci reprezentanți Vis de Artist au fost pe 21 decembrie 2013 ”mesagerii lui Moș Crăciun”. Invitați pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun, Vlad Calimandriuc, Marina Barnea, Anastasia Lipovanu, Ana Maria Gîbu și Ada Maria Vărăreanu, au cântat piese de iarnă și colinde la Carrefour, fiind astfel alături de prietenii lor de la Mischa Kids.Iarna visurilor noastre la Muzeul Județean Botoșani

12 membri și voluntari Vis de Artist s-au implicat în realizarea celei de-a XXXVI-a ediții a ”Întâlnirii de astăzi”: Marta Paladi, Manuela Tican, Cătălina Constantinovici, Daniel Ciucălău, Marina Barnea, Andreea Prepeliță, Ana Maria Podovei, Ana Maria Gîbu, Ada Vărăreanu, Anastasia Lipovanu, Marcela Apopei, Georgiana Jașcanu. Organizat în Sala Polivalentă a Muzeului Județean, evenimentul a fost realizat în regia Cătălinei Constantinovici, după un scenariu propus de voluntarele Emanuela Tican și Marta Paladi. Au participat elevi din Botoșani, Dorohoi, Vlăsinești, Unțeni, Frumușica, Durnești, de la Școala Populară de Arte – clasele de canto-muzică ușoară și chitară, Colegiul Național ”A.T.Laurian”, voluntari ai Asociației culturale Vis de Artist, coordonați de prof. Coca Dorica, Florin Ciobanu, Paul Ciprian Mihai, Cătălina Constantinovici. Timp de aproximativ două ore, spectatorii au ascultat piese de sezon, au fost în preajma Moșului Nicolae și au gustat din dulciurile primite de la ”Steluța Moșului”. Lucrări interpretate individual sau în grup, genuri muzicale diferite – clasic, folk și muzică ușoară, piesă de teatru – acestea au fost ingredientele ”visurilor de iarnă” împărtășite vineri celor prezenți.

Diplomă de excelență de Ziua Internațională a Voluntarilor

De Ziua Internațională a Voluntarilor, Asociația culturală Vis de Artist a primit din partea DJST Botoșani Diplomă de Excelență pentru implicarea în proiecte de tineret și în activități de voluntariat în anul 2013. Este al doilea an consecutiv când ni se acordă o astfel de distincție. La evenimentul organizat la Hotel Rapsodia Botoșani au participat voluntarele Marta Paladi și Manuela Tican.


Vis de Artist la ”Evo dance of colors”

Marina Barnea, Marius Danalache și Georgiana Jașcanu au reprezentat Asociația culturală Vis de Artist la spectacolul ”Evo dance of colors”, organizat de grupul Evolution Crew. Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani pe 10 noiembrie a.c. și a fost realizat în parteneriat cu Asociația noastră.

Ziua Educației Nonformale la Botoșani

14 voluntari pentru cultura s-au implicat pentru a sarbatori Ziua Educatiei Nonformale la Botosani. Asociatia culturala Vis de Artist si Cinematograful "Unirea" au implementat in perioada 1 septembrie - 12 octombrie 2013 proiectul intitulat "Nonformali la Cinema". Fotografiile realizate in judet de catre voluntarii pentru cultura cu monumente istorice, cu cladiri de patrimoniu, s-au transformat intr-un material video care a fost prezentat la Cinematograful "Unirea" din Botosani, in timp ce spectatorii au putut asculta Preludiul din Suita nr. 1 pentru pian in sol minor, op. 3 (in stil vechi) de George Enescu. Proiectul a fost concretizat prin implicarea voluntarilor: Marta PALADI, Marina BARNEA, Cătălina CONSTANTINOVICI, Sergiu LAVRIC, Oana GICOVEANU, Georgiana JAȘCANU, Viorica HRUSTOVICI, Manuela TICAN, Ana Maria GÎBU, Ada Maria VĂRĂREANU, Oana OSOLINSCHI, Alexandra HARIGA, Viorel HRIȚCU, Andreea PREPELIȚĂ.
Materialul finit a fost prezentat de Ziua Educatiei Nonformale, pe 12 octombrie, la ora 18, la Cinematograful ”Unirea”, inaintea vizionarii comediei ”Oameni mari si fara minte 2”. Proiectul a fost coordonat de prof. Cătălina Constantinovici.
Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Educatiei Nonformale si anul trecut, prin organizarea evenimentului ”Botosaniul cultural - city quest”.


Invitați la Radio România Cultural
Pe 6 octombrie 2013, președinta Asociației culturale Vis de Artist a prezentat în cadrul emisiunii ”Fără catalog” manifestarea organizată de Ziua Internațională a Muzicii. Ascultătorii au putut audia și o piesa în interpretarea reprezentanților Vis de Artist.

Ziua Internationala a Muzicii 2013

Ca în fiecare an, din 2007, Asociația culturală Vis de Artist sărbătorește pe 1 octombrie Ziua Internațională a Muzicii. Ediția a XXXV-a a programului cultural-artistic-educativ ”Întâlnirea de astăzi” a fost organizată în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani și a prilejuit întâlnirea publicului cu tineri cântăreți din Botoșani, membri, voluntari și simpatizanți ai asociației. Cei 12 protagoniști ai serii au fost prezentați de Andreea Prepeliță, participantă la Ziua Internațională a Muzicii din 2007, și au fost intervievați de către colega lor, Ana Maria Gîbu. Amintiri, emoții, gânduri pentru viitor, sentimente exprimate prin trăirea momentelor muzicale prezentate, toate acestea au fost incluse în cadrul ”Întâlnirii” de marți seară. Manifestarea regizată de prof. Cătălina Constantinovici a inclus un program muzical variat, oferit de către: Cosmin Mariciuc, Maria Andrișescu, Marina Barnea, Alexandra Hariga, Anastasia Lipovanu, Lorena Chebac, Samuel Pascariu-Galiano, Ada Vărăreanu, Adina Păduraru, Alexandra Mihalache, Marius Danalache și Georgiana Jașcanu.


Ziua Internațională a Muzicii a fost sărbătorită în acest an la Botoșani prin muzică, alături de toți cei care iubesc această artă și s-au alăturat inițiativei Asociației culturale Vis de Artist.

  

Vis de Artist la SummerFest 2013

Sambata si duminica, 31 august si 1 septembrie 2013, membrii si voluntarii Vis de Artist au prezentat diferite programe muzicale la SummerFest, atat pe scena mica, cat si pe scena mare. De asemenea, in ultima zi de festival, in timpul concertului simfonic sustinut de orchestra Filarmonicii Botosani, au fost proiectate materialele realizate de reprezentantii acestui ONG despre personalitatile muzicale botosanene, acesta fiind unul din rezultatele proiectului Intalnirea de astazi: Ziua Europeana a Muzicii, derulat cu sprijinul Primariei Botosani.In realizarea acestor actiuni, coordonate de prof. Catalina Constan­tinovici si muzeograf Daniel Ciucalau, s-au implicat elevi, liceeni si studenti din Botosani, Iasi, Bucuresti, Vatra Dornei, Dorohoi, Saveni, Vorona, Cotusca, Bucecea, Vlasinesti, Durnesti: Ana Maria Gibu, Georgiana Jascanu, Diana Leonte, Marina Barnea, Cosmin Mariciuc, Alexandra Mihalache, Samuel Pascariu-Galiano, Anastasia Lipovanu, Adelina Turliuc, Marius Danalache, Roxana Iordache Lostun, Marilena Alecu, Sergiu Lavric.
Vis de Artist a sarbatorit Ziua Limbii Romane
Organizat de Uniuniea ”Vatra romaneasca”, filiala Botosani si Primaria municipiului Botosani, Simpozionul international ”Limba ca proces de comunicare intre oameni” s-a finalizat printr-un microrecital sustinut de reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici. Au impresionat publicul Marina Barnea, Diana Leonte, Alexandra Mihalache, Cosmin Mariciuc si Georgiana Jascanu.

Voluntari Vis de Artist la proiectia de gala a filmului ”Sunt o baba comunista”
Reprezentantii Vis de Artist au fost voluntari pentru cultura la proiectia de gala a filmului ”Sunt o baba comunista” difuzat la Cinematograful ”Unirea” pe 30 august. Au participat: Diana Mihalache, Ana Maria Gibu, Daniel Craciun, Adina Paduraru, Adelina Bonceag, Georgiana Jascanu, Andra Mazare, Andreea Borosac si Adelina Turliuc.

Karaoke de vacanta

In vacanta am fost invitati la karaoke de catre Clubul Mischa Kids. In sediul din Uvertura Mall au participat reprezentantii nostri, dar si fosti voluntari, acum studenti. Au cantat piese de ieri si de astazi, din mai multe genuri muzicale Marina Barnea, Georgiana Jascanu, Adelina Turliuc, Marilena Alecu, Oana Gicoveanu, Samuel Pascariu-Galiano.


Prezenti la ”We are the Evolution Crew”

Tinerii talentati de la Evolution Crew ne-au invitat sa fim alaturi de ei la Spectacolul lor aniversar de la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Programat pe 13 iulie, spectacolul i-a avut ca invitati pe reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist: Diana Leonte, Cosmin Mariciuc, Georgiana Jascanu si Marius Danalache, coordonati de prof. Catalina Constantinovici.


Invitati la ”Vara pentru voi”

Reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist au fost invitati sa participe , in data de 5 iulie, la emisiunea ”Vara pentru voi”. Difuzata pe postul TVR Iasi, emisiunea l-a avut ca invitat si pe cantautorul Liviu Nechita. In cadrul emisiunii au fost prezenti Marius Danalache si presedinta Asociatiei, prof. Catalina Constantinovici, care au discutat cu moderatoarea emisiunii despre evenimentul care a avut loc la Botosani la sfarsitul lunii iunie - Ziua Europeana a Muzicii.


Ziua Europeana a Muzicii la Botosani
Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit pe 21 iunie 2013 Ziua Europeana a Muzicii la Botosani. Manifestarile organizate cu prilejul acestei zile sunt incluse in Proiectul „Intalnirea de astazi: Ziua Europeana a Muzicii”, realizat in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani, cu sprijinul Primariei Municipiului Botosani si al Consiliului Local Botosani.
Ziua Europeana a Muzicii la Botosani a debutat cu actiunea intitulata „Personalitati muzicale botosanene”, in cadrul careia s-au prezentat rezultatele cercetarilor intreprinse de catre echipa Vis de Artist, coordonata de prof. Catalina Constantinovici si muzeograf Daniel Ciucalau. Au fost identificati 34 de muzicieni recunoscuti si nascuti pe teritoriul judetului Botosani, prezentati in cadrul manifestarii de cate reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist, dar si de catre invitatii acestora: Gheorghe Median, Marieta Baciu, Mircea Comaneci, Constantin Zaiceanu.
La Workshop-ul muzical coordonat de catre muzicianul Adrian Naidin s-au inscris noua participanti activi care au avut posibilitatea sa-l cunoasca si sa cante alaturi de acesta, atat in cadrul atelierului organizat, cat si in fata publicului. Adrian Naidin a fost invitatul special al editiei XXXIV din programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi” – Ziua Europeana a Muzicii. Sosit pentru prima data la Botosani, domnul Adrian Naidin si-a dorit sa participe si la actiunea dedicata personalitatilor muzicale botosanene, unde a rasfoit brosura realizata de organizatori pe aceasta tema. A apreciat organizarea manifestarilor din aceasta zi, publicul, dar si „mirosul de tei” al Botosanilor, iar spre seara a fost asaltat de admiratori care au profitat din plin de „Intalnirea cu Adrian Naidin”. Cei care nu au participat la Workshop-ul muzical din varii motive nu s-au sfiit sa-i cante artistului atat in incinta Muzeului Judetean, cat si in afara acestuia.
Ziua de 21 iunie a fost declarata „Ziua Muzicii” in Franta incepand cu anul 1982, iar din 1985 a devenit Ziua Muzicii Europene, manifestari muzicale avand loc in peste 110 tari. Ziua Muzicii Europene promoveaza toate genurile muzicale, precum si variate forme de expresivitate muzicala. Astfel se explica prezenta muzicianului Adrian Naidin la Botosani, artistul pentru care muzica nu are limite, cantand cu aceeasi pasiune lucrari din muzica de factura clasica, piese de muzica usoara, jazz, rock sau folclor autentic.
„Intalnirea de astazi – Ziua Europeana a Muzicii” a inclus si programele artistice sustinute de membrii, voluntarii si simpatizantii Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, si de catre Ansamblul „Stejarelul” de la Dumeni, indrumator Alin Chiorescu.

1 iunie cu Vis de Artist

In acest an Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita de catre reprezentantii Vis de Artist prin recitaluri muzicale. Am fost prezenti pe "Taramul copilariei", la Teatrul "Mihai Eminescu", apoi la spectacolul organizat de Primaria Municipiului Botosani pe Bulevardul "Mihai Eminescu" - cu momentul intitulat "Universul copilariei" si realizat in colaborare cu Mischa Kids, si, in final, am cantat, la Uvertura Mall. Au participat Anastasia Lipovanu, Marius Danalache, Cosmin Mariciuc si Alexandra Mihalache.


Vis de Artist a "SETat creativitatea" in Saptamana Europeana a Tineretului!

Asociația culturală Vis de Artist a organizat în Săptămâna Europeană a Tineretului (27 mai-2 iunie 2013) acțiunea ”SETăm creativitatea!”. Manifestarea nonformală și-a propus să stimuleze creativitatea tinerilor talentați și s-a realizat în incinta Mediatecii, fiind organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”. La această acțiune au participat elevi și liceeni din Botoșani, cu propriile creații: poezii, eseuri, materiale realizate pe diferite teme în PPT sau video, handmade, desene și chiar încercări de compoziții muzicale. ”Am ales dintre temele strategiei europene de tineret – Creativitatea și Cultura, mizând pe descoperirea aptitudinilor artistice ale tinerilor botoșăneni.”, a declarat prof. Cătălina Constantinovici, inițiatoarea și coordonatoarea acestui proiect, președinta ONG-ului.
            Asociația culturală Vis de Artist nu este la prima întâlnire cu nonformalul. O activitate de succes a fost organizată în septembrie 2012 – ”Botoșaniul cultural-city quest”. Atunci, participanții au descoperit monumentele și clădirile de patrimoniu, lucrând în echipă.
            Săptămâna Europeană a Tineretului este un eveniment propus de Comisia Europeană, a ajuns în 2013 la a șasea ediție, iar în România este coordonat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.


”Comunica prin arta, implicandu-te!” a reunit tinerii iubitori de frumos din judetul Botosani
În perioada 12-19 mai 2013, la Botoșani s-a desfășurat proiectul „Comunică prin artă, implicându-te!”, editia a V-a. Implementat de către Asociația culturală Vis de Artist, proiectul a inclus: Campania ”Fii voluntar pentru cultură!” – înscrierile voluntarilor atrași de acest domeniu; Atelierul de creație literară - promovarea celor mai frumoase poezii în Revista Vis de Artist online și varianta tipărită, implicare în Revista Momentum; Atelierul copilăriei – desene și alte jocuri destinate copiilor, cu sprijinul Mischa Kids; Atelierul de dans, cu sprijinul d-lui profesor Constantin Dicu; Festivalul Vis de Artist, ediția a doua.
Menirea Festivalului Vis de Artist este de a promova tinerele talente din județul Botoșani într-un cadru prietenesc și cordial, într-un program variat și este destinat tuturor persoanelor iubitoare de frumos. La Festival, dar și la Atelierele organizate în cadrul proiectului, au participat copii și tineri din Botoșani - Școala Gimnazială nr. 7, Școala Populară de Arte, Liceul de Artă Ștefan Luchian, Liceul Teoretic Nicolae Iorga,
Liceul Grigore Antipa, Colegiul Național Mihai Eminescu, Dorohoi – Clubul copiilor, Săveni - Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciucă, Bucecea – Liceul Tehnologic, Flămânzi - Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Ion Bojoi, Hlipiceni - Școala Gimnazială Dan Iordăchescu, Lunca - Școala Gimnazială nr. 1, Dumeni - Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Mileanca - Școala Gimnazială nr. 1, Coțușca - Liceul Tehnologic, Vlăsinești - Școala Generală:
Alexandra-Melania Hariga        
Ștefania Horopciuc            Marina Barnea            ”Pădurețul”            ”Moștenitorii”
    Maria Andrișescu           
Veronica Horopciuc            Samuel Pascariu-Galiano            Lorena Chebac
Alexandra Murariu, David Buzgău, Tudor Rotariu                     
Andreea Prepeliță                        Bianca Chiorescu
        Gabriel Coropca
                    Delia Bianca Răileanu                     Trupa ”Azucar”                             Grupul vocal Sălcioara Florina Cracană             Denisa Ioana Căruntu                 Constantin Ioniță                 Marta Ursachi                     ”Firicelul”
            Raluca Vasilache
            Fanfara Mileanca                     Cosmin Mariciuc                    Adina Păduraru             Andreea Mursa     Octavian Halici             Tudor Borfotină             Ada Maria Vărăreanu             Alexandra-Ioana Mihalache
Anastasia Șoptică, Paula Călinescu, Naomi Baciu
                    Diana Leonte                     Marius Danalache         Ansamblul Stejărelul         Andra-Gabriela Chihaia                 Alexandra Bârgovanu                 Ana Maria Gîbu             Georgiana Jașcanu
                                    Silviu-Nicolae Murariu
                    Adelina Turliuc.

Acesti elevi au fost coordonati de urmatoarele cadre didactice: Constantin Dicu, Catalina Constantinovici, Florin Ciobanu, Irina-Maria Miron, Roxana Gaitan, Ciprian Dumbrava, Alin Chiorescu, Marcela Ostafie, Elena Tanasa, Ionel Petrisoru, Versavia Murarasu, Paul Ciprian Mihai, Ionuț Ivasciuc, Daniela Ivasciuc, Ciprian Mitoceanu, Constantin Madularu, iar manifestarea s-a derulat in colaborare cu Cercul Militar Botosani, cu sprijinul voluntarilor Vis de Artist, B-Right Media - trupa Evolution Crew și a domnului profesor Constantin Dicu, și a partenerilor - Mischa Kids, Clubul copiilor Dorohoi, Scoala Gimnaziala nr.1 Lunca, Scoala Gimnaziala "Ion Bojoi" Flamanzi, Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" Flamanzi, Scoala Gimnaziala "Dan Iordachescu" Hlipiceni.
Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru ore și jumătate și a reunit momente artistice variate: muzică ușoară, folk, muzică populară, poezie, monolog, scenetă, dansuri populare, dans modern. În cadrul Festivalului au fost prezentate rezultatele Atelierului de dans, urmând ca cele mai frumoase desene și poezii realizate în cadrul Atelierului copilăriei și Atelierului de creație literară să fie promovate în Revista Vis de Artist.
Festivalul ”Vis de Artist” este inclus în cadrul Proiectului ”Comunică prin artă, implicându-te!”, care a fost realizat sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2013, fiind înscris în Calendarul Național al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis. Anul acesta, SNV se află la cea de-a douăsprezecea ediţie şi se desfăşoară sub sloganul “Voluntariatul ne aduce împreună!” Peste 170 de ONG-uri, instituţii şi grupuri informale de iniţiativă organizează concomitent acţiuni de voluntariat şi evenimente de promovare şi celebrare a implicarii în comunitate prin voluntariat. Printre acestea se numără și Asociația culturală Vis de Artist Botoșani.

Vis de Artist la "Noaptea Muzeelor", Botosani, 2013

Membrii Asociatiei culturale Vis de Artist au participat la evenimentul conex "Noptii Muzeelor", organizat de Muzeul Judetean Botosani. In seara zilei de 17 mai 2013, Alexandra Mihalache, Cosmin Mariciuc, Diana Leonte, Marius Danalache si Georgiana Jascanu au prezentat un program muzical coordonat de prof. Catalina Constantinovici.

Pentru prima data la Botosani se sarbatoreste Ziua Vocii si Ziua Jazz-ului, o initiativa Vis de Artist
Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit vineri Ziua Mondiala a Vocii (16 aprilie) si Ziua Internationala a Jazz-ului (30 aprilie). Actiunea organizata in colaborare cu Muzeul Judetean Botosani a fost incadrata in programul cultural-artistic-educativ "Intalnirea de astazi", fiind a XXXIII-a editie. Au participat membrii si voluntarii Vis de Artist din Botosani, Dorohoi, Bucecea, Saveni, coordonati de prof. Catalina Constantinovici si Paul Ciprian Mihai, cursanti ai Scolii Populare de Arte, clasa canto-muzica usoara, corul Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" Botosani si corul Liceului de Arta "Stefan Luchian" Botosani, dirijor prof. Laurentiu Palade. Invitatul acestei editii a fost domnul dr. Cornel Saradan care a vorbit despre importanta vocii si modalitati de ingrijire si igiena vocala. De asemenea, manifestarea a beneficiat de prezenta cadrelor didactice de educatie muzicala din judet si a doamnei Lucia Olaru Nenati, care a apreciat momentele muzicale prezentate. Au fost interpretate melodii pop, cu elemente jazzistice, din repertoriul national si international, precum si lucrari corale de diferite facturi, din epoci diferite, de la Orlando di Lasso, J.S. Bach, la Vasile Spatarelu si Constantin Arvinte.

Vis de Artist la Ora Pământului” 2013


Membrii și voluntarii Vis de Artist au participat pentru al treilea an consecutiv la evenimentul ”Ora Pământului” 2013. Alături de ei au fost cursanți de la Școala Populară de Arte, secțiile canto-muzică ușoară, chitară și dans de societate, coordonați de prof. Cătălina Constantinovici, Florin Ciobanu și Constantin Dicu, și au prezentat un scurt moment muzical la... -8 grade Celsius, unicul program artistic din acea seara. 16 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din Botoșani și Bucecea, au cântat și dansat pentru a sărbători ”Ora Pământului” la Botoșani.

Vis de Artist a participat la Competiția Capitala Earth Hour 2013

Botoșaniul a  participat în acest an la competiția pentru titlul de ”Capitala Earth Hour 2013”. Echipa Vis de Artist a susținut această participare prin prezența în cadrul spectacolului organizat de către Primăria Botoșani în Parcarea Belv. Au participat Alexandra Mihalache, Georgiana Jașcanu și Ana Maria Gîbu.
Municipiul Botoșani a ocupat locul al doilea în această competiție, reușind să colecteze 2,9 tone de PET-uri.


Cu prețuire, de 8 Martie!

Echipa Vis de Artist a pregătit un material online pentru doamne și domnișoare, disponibil pe
http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/8-martie.

Vis de Artist apreciază ”Femeile celebre de-a lungul istoriei”

Reprezentanții Asociației culturale Vis de Artist au fost prezenți la vernisajul expoziției filatelice și de carte poștală cu tema ”Femei celebre de-a lungul istoriei”. Acțiunea s-a desfășurat la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian”, fiind organizată de Muzeul Județean Botoșani și Asociația Filateliștilor Botoșani, prin expozant Viorica Hrustovici. Din partea Asociației Vis de Artist au participat Cosmin Mariciuc și Silviu Murariu, coordonați de prof. Cătălina Constantinovici.

"Cui nu-i place dragostea?"

Muzeul de etnografie din Botosani, cu sediul in Casa Ventura, a gazduit duminica, de Dragobete, primul proiect educational-cultural-artistic. Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani si inclusa in programul "Intalnirea de astazi", editia a XXXII-a, s-a intitulat "Cui nu-i place dragostea?" si a avut ca scop promovarea tinerilor pasionati de muzica, poezie si teatru. Intr-un cadru bine ales, in incaperea in care se afla alaiul de nunta, s-au derulat frumoase momente artistice coordonate de profesorii Catalina Constantinovici, coordonatoarea proiectului, Rozalia Groza, Florin Ciobanu. Au participat: Alexandra Mihalache, Silviu Murariu, Marius Surdu, Andrada Tizu, Georgiana Jascanu, Cosmin Mariciuc, Marius Danalache, Ana Maria Gibu, Vlad Bejenariu, Andrei Miron, Bianca Nitu, Stefan Loghin, Paul Ivan, Ramona Bizbac, Claudia Acasandrei, Ioana Popovici, Ana Raus, Diana Aioanei, Alexandra Benea, Robert Vanzariuc, Alexandra Mandraburca si invitatii lor: Alexandra, Florentina, Andra, Georgiana. Povestea zilei de Dragobete a fost dezvaluita de catre domnul Ionut Vaculisteanu, de la Muzeul de etnografie.
Actiunea a fost realizata pe tema dragostei si a inclus poezii semnate de Ana Blandiana, Adrian Paunescu, Mihai Eminescu, George Sovu, melodii din zone muzicale variate: folk, jazz, pop si rock, dar si creatii muzicale si literare proprii
, precum "Imi cant dragostea in poezie" (Ana Maria Gibu) sau "Ochii tai de ciocolata" (Silviu Murariu),  momentele artistice fiind sustinute cu mari emotii. "Momentul muzical" i-a provocat pe cei prezenti sa recunoasca poetul versurilor cantate de formatia "Mondial": "Inima - ciutura sparta/Cui mai duci apa la poarta/ Daca nimeni nu mai trece/Sa-ti soarba din apa rece/Apa buna de descantec/De la ochi pana la pantec?...", simbolul iubirii fiind primit de catre dna Rozalia Groza, cea care l-a identificat pe Ion Minulescu ca fiind raspunzator de "Romanta inimii".

"I love Music", declaratie unanima facuta la Mediateca

Cu doua zile inainte de Dragobete, Biblioteca Judeteana "Mihai Eminescu" si Asociatia culturala Vis de Artist s-au reunit pentru a organiza aceasta intalnire dedicata tuturor celor care iubesc muzica si dragostea deopotriva. "I love music" s-a intitulat actiunea prin care am realizat impreuna o incursiune in lumea muzicii de divertisment, in care personajele principale sunt unite prin iubire. In speranta de a ajunge la sufletul celor care cred in legatura dintre muzica si sentimentul iubirii, am parcurs drumul iubirii prin muzica usoara, pop si de jazz, alaturand in calatoria noastra nume precum: Barbra Streisand, Michael Jackson, Anca Parghel, Smiley, Nicu Alifantis, Alina Manole, ProConsul, Sarmalele Reci. In realizarea acestei actiuni s-au implicat voluntarii Asociatiei - Teodora Puianu, Alexandra Mihalache, Georgiana Jascanu, Diana Mihalache, Silviu Murariu, Andrada Tizu, Samuel Pascariu-Galiano, dar si cei prezenti la manifestare - la momentul interactiv, invitata fiind dna Cornelia Viziteu, directoarea Bibliotecii Judetene, care a vorbit despre fondul de CD-uri si DVD-uri existent la Mediateca.

Vis de Artist a sarbatorit Ziua Culturii Nationale 2013

Asociatia culturală Vis de Artist a marcat 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu în revista online Vis de Artist. De Ziua Culturii Naţionale, reprezentanţii Asociaţiei au scris poezii şi au realizat fotografii cu locuri eminesciene ce pot fi urmărite pe pagina intitulată Vis de Artist la 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, de pe site-ul Vis de Artist: http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/vis-de-artist-la-163-de-ani. Georgiana Jascanu a prezentat o parte dintre aceste materiale in cadrul proiectiilor ”Botoşani, oraş istoric” difuzate la ”Summerfest” Botoşani 2012, iar Ana Maria Gibu a inclus câteva dintre poeziile postate pe site în cartea sa intitulată ”Cafea cu zambet de rebelă”, aparută în 2011 la Editurile ”Antim Ivireanul” din Rm.Valcea si ”Destine” din Canada.

Vis cu Eminescu – Ana Maria Gîbu
-acrostih-

Mi-ar plăcea să zbor
În lumea cu stele
Hoinară, din ele
Aripi largi să-mi fac,
Iar apoi… să tac.
Eternă să fiu,
Mergând pe cer viu,
Învăț să plutesc.
Nu vreau să-mi trezesc
Eul… cred că-i vis
Să zbori! Paradis
Cu Emin de mână,
Urcând vers spre lună.

Povestea voluntariatului pentru cultura
Luni seara, Muzeul Judetean a gazduit a XXXI-a editie a „Intalnirii de astazi”, intitulata „Povestea voluntariatului pentru cultura”. Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani a marcat voluntariatul pentru cultura manifestat in anul 2012 de catre reprezentantii ONG-ului. Au fost amintite: editiile din cadrul Programului cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi”, desfasurate pe diferite teme – sarbatori traditionale, personalitati culturale, momente aniversare, muzica din diferite perspective; lansarea revistei online Vis de Artist si parteneriatul cu Asociatia „Momentum” pentru Proiectul international „Unite
Cultures Through Culture!”; participarea la ”Seara voluntarilor botosaneni” si alegerea voluntarului senior 2012 de catre ONG-urile active prezente in urma nominalizarii noastre – Traian Apetrei; proiectul “Comunica prin arta, implicandu-te”, cu Atelierele specifice – de lectura (“Caragiale e mereu cu noi”), al copilariei, de dictie, Festivalul Vis de Artist si Campania Voluntar pentru cultura. Acest proiect a fost realizat sub egida Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012, fiind inscris in Calendarul National al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis, iar voluntarii care s-au implicat atunci in realizarea Campaniei Voluntar pentru cultura au primit Certificate de apreciere.

De asemenea, elevii distinsi cu premiul I la Expozitia internationala-concurs “Invingator prin arta”, sub indrumarea prof. Catalina Constantinovici, au fost recompensati in aceasta seara: Bianca Achitei, Marcela-Daniela Apopei, Iulia-Adelina Bonceag, Georgiana Jascanu, Anastasia Lipovanu, Silviu-Nicolae Murariu si Samuel Pascariu-Galiano.

Intreaga poveste a voluntariatului a fost prezentata de Alexandra Mihalache si a fost presarata cu scurte momente muzicale sustinute de Samuel Pascariu-Galiano, Marcela Apopei, Silviu Murariu, Georgiana Jascanu, Bianca Achitei, Anastasia Lipovanu, Lorena Chebac, Marina Barnea, Maria Andrisescu, Adelina Bonceag, Alexandra Mihalache si Alexandra Hariga.

Asociatia culturala Vis de Artist promoveaza voluntariatul pentru cultura si incurajeaza tinerii sa se implice in actiuni de voluntariat.

Vis de Artist la deschiderea Muzeului etnografic
Vineri,
14 decembrie
2012, a fost deschis Muzeul etnografic Botosani,
dupa cinci ani de pauza, in prezenta oficialitatilor locale, la eveniment fiind prezent si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a oficiat o slujba de sfintire. Dupa slujba, Vis de Artist a sustinut un microrecital folk prin Silviu Murariu, care a fost binecuvantat de catre IPS Teofan. Microrecitalul a fost realizat in incaperea destinata gospodarului obisnuit, cu un repertoriu specific acestei destinatii.

Ziua Internationala a Voluntarului

La actiunea organizata de DJST Botosani pentru a marca Ziua Internationala a Voluntarului, reprezentantii Vis de Artist au fost prezenti, participand la activitatea de lansare a proiectului "AS-TIN". Evenimentul a fost organizat la Hotel Rapsodia, in sala "Eminescu si a reunit Organizatiile non-guvernamentale de tineret din judetul Botosani.
DJST Botoşani a lansat cu aceasta ocazie calendarul organizaţiilor de tineret pentru anul 2013 şi a oferit distincţii pentru ONG-urilor active in cursul anului 2012, Asociatia culturala Vis de Artist numarandu-se printre acestea.

Vis de Artist alaturi de "Tinerii uniti pentru copiii fara parinti"
Reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist, Alexandra Mihalache, Cosmin Mariciuc si Georgiana Jascanu, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, au participat pe 1 decembrie la spectacolul caritabil "Tinerii uniti pentru copiii fara parinti", organizat de Tineretul National Liberal Botosani si Clubul Elevilor Liberali Botosani. Evenimentul s-a desfasurat la Casa Sindicatelor intr-o sala arhiplina din care n-au lipsit oficialitatile locale, urmand ca donatiile sa fie oferite pe 6 decembrie, de Mos Nicolae, unor copii orfani de la mai multe centre sociale din oras.

Vis de Artist la "Seara voluntarilor botosaneni"

Asociatia culturală Vis de Artist a fost prezenta pe 28 noiembrie la "Seara voluntarilor botosaneni", manifestare ajunsa la a III-a editie, organizata de Asociatia B-Right Media. Desfasurat la "Complex Europa", evenimentul a reunit mai multe ONG-uri active din Botosani, fiecare dintre acestea avand posibilitatea de a-si recompensa voluntarii cu Diplome de apreciere oferite de organizatori, dar si de a-si inscrie
voluntarii in competitia pentru Voluntarul junior 2012, Voluntarul tanar 2012 ori Voluntarul senior 2012, sau de a concura pentru Proiectul de voluntariat 2012. Asociatia culturala Vis de Artist, prin domnul Daniel Ciucalau, a multumit celor noua voluntari prezenti: Georgiana Jascanu, Ana Maria Gibu, Alina Istrate, Adelina Turliuc, Samuel Pascariu-Galiano, Alexandra Mihalache, Oana Gicoveanu, Alexandru Mirauti, Marcela Apopei. Nominalizarile noastre au fost: Samuel Pascariu-Galiano, 11 ani, pentru Voluntarul junior 2012, Georgiana Jascanu, 15 ani, pentru Voluntarul tanar 2012, si domnul Traian Apetrei, 61 ani, pentru Voluntarul senior 2012. Iar pentru sectiunea Proiectul de Voluntariat 2012 am propus proiectul "Comunica prin arta, implicandu-te!". In urma voturilor date de catre reprezentantii ONG-urilor prezente, Voluntarul senior 2012 a fost ales cel propus de noi, domnul Traian Apetrei -pentru implicarea deosebita in proiectele de voluntariat Vis de Artist, pe parcursul anului 2012. Asociatia culturala Vis de Artist a primit Diploma "Promotor al Voluntariatului" 2012, iar evenimentul a fost organizat in parteneriat si cu Asociatia culturala Vis de Artist.
”Atelierul de lectura” la Teatrul ”Mihai Eminescu”
Asociatia culturală Vis de Artist a organizat astazi, 17 noiembrie, ”Atelierul de lectura” la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botosani. Destinata elevilor si studentilor, actiunea a fost integrata in cadrul Programului cultural-artistic-educativ ”Intalnirea de astazi”, editia XXX, avandu-l ca invitat special pe Traian Apetrei, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu”.
Jurnalist cu experienta in domeniul cultural, Traian Apetrei a impartasit tinerilor dornici de a comunica artistic, de aceasta data patrunzand in sfera literara, cateva notiuni esentiale care sa-i ajute sa scrie un text, ce ar putea fi publicat. Tema de astazi a fost ”Toamna” si i-a ispitit pe cei prezenti, cu varste de la 8 la 18 ani, sa astearna pe hartie gandurile lor referitoare la acest anotimp, parte dintre acestea putand fi citite pe site-ul online al Asociatiei culturale Vis de Artist - http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist. Intrucat organizatorii isi propun sa promoveze tinerii talentati, dar sa le si ofere o educatie in acest sens, o urmatoare intalnire va avea loc in februarie-martie 2013, pana atunci toti tinerii fiind provocati sa scrie pe noua tema: SPECTATORUL. Articolele se pot trimite pe adresa de email a Asociatiei - visdeartist@yahoo.com.
Asociatia culturala Vis de Artist incurajeaza tinerii sa se exprime artistic, in diferite moduri. Cei mai talentati sunt promovati in manifestarile organizate de acest ONG, iar articolele cele mai interesante vor fi publicate in revista online "Vis de Artist" si/sau in revista "Momentum", ISSN 2285-3421. Participarile la "Atelierul de lectură" sunt cu intrare libera.


”Solidaritate pentru diz/abilitate” cu Vis de Artist

Ana Maria Gibu a reprezentat Asociatia culturala Vis de Artist la  manifestarea organizata de Asociatia IHTIS din Dorohoi.

Ana Maria GibuAm fost prezenti la ”Oamenii Moldovei

Campania Radio România s-a oprit si la Vis de Artist! ”Cum este Romania ta?”, ”Cum ai vrea sa fie Romania noastra” sunt intrebarile la care a raspuns Catalina Constantinovici, presedinta Asociatiei culturale Vis de Artist. Emisiunea a fost difuzata pe 7 noiembrie 2012, la Radio Iasi.

Premii internationale pentru Vis de Artist
In perioada 26-28 octombrie, la Iasi s-a desfasurat Expozitia internationala-concurs "Invingator prin arta!" la care au participat mai multi reprezentanti Vis de Artist, fiind realizat si un parteneriat intre organizatori - Asociatia cultural-stiintifica "Vasile Pogor" si Asociatia culturala Vis de Artist. Au fost recompensati cu Premiul I:
Prof. CĂTĂLINA CONSTANTINOVICI, coordonator, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu eseul ”
Legătura ideatică prezumtivă între muzica de divertisment și cea academica”.

Muzeograf DANIEL CIUCĂLĂU, coordonator, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu eseul ”Arta ce ne înconjoară”.

MARCELA-DANIELA APOPEI, 18 ani, Botoșani, Secțiunea a II-a: ARTĂ PLASTICĂ (picturi, colaje, grafică, design, fotografie), cu fotografie, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans – cu piesa ”Amintirea ta”.

IULIA-ADELINA BONCEAG, 15 ani, Botoșani, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu eseul ”Arta în relație cu omul”.

ANA MARIA GÎBU, 15 ani, Dorohoi, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu poezia ”O zi în camuflaj” și eseul ”Vreau să rămân o pată de culoare” și Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa video ”Cabaret”.

GEORGIANA JAȘCANU, 15 ani, Botoșani, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu eseul ”Clepsidra timpului... în artă și în viață”, cu materialul realizat în Power Point ”Botoșani, oraș istoric” și cu materialul video ”In memoriam Johnny Răducanu”,  și Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa audio ”Clopote albe, clopote negre” și video ”Killing me softly”.

DIANA LEONTE, 13 ani, Coțușca, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa ”Noi visăm o lume mult mai bună”.

ANASTASIA LIPOVANU, 10 ani, Durnești, Secțiunea I: CREAȚII LITERARE (poezii, eseuri, materiale realizate în Power Point), cu eseul ”O zi minunată”.

COSMIN MARICIUC, 12 ani, Săveni, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa audio și video ”Colț de rai pentru inima mea”.

ADELINA TURLIUC, 17 ani, Bucecea, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa ”Jiya maine jiya”.

SAMUEL PASCARIU-GALIANO, 11 ani, Botoșani, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa ”Dor de vacanță”.

SILVIU-NICOLAE MURARIU, 15 ani, Prăjeni, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa video ”Zece”.

BIANCA ACHIȚEI, 11 ani, Botoșani, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans – cu piesa ”Alba ca zăpada”.

MARIUS DANALACHE, 13 ani, Vlăsinești, Secțiunea a III-a: muzică, teatru, film și dans, cu piesa audio și video  ”Într-o zi”.

Georgiana Jascanu a fost invitata la TeleM Botosani

Vis de Artist la ”Zilele Recoltei”

Membrii si voluntarii Vis de Artist au participat la ”Zilele Recoltei”, eveniment organizat de Primaria Botosani. Au cantat: Alexandra Mihalache, Georgiana Jascanu, Ana Maria Gibu si Marius Danalache.

Din nou, la Taverna

Reprezentantii Vis de Artist au fost reinvitati la emisiunea ”Taverna” de la TeleM Botosani, pe 4 octombrie 2012. Au fost prezenti Marius Danalache, Adelina Turliuc si Silviu Murariu, care au interpretat piese folk, de muzica usoara si jazz, dar si din repertoriul muzicii indiene.

Vis de Artist despre "Botosaniul cultural-city quest" si cum a sarbatorit Ziua Internationala a Muzicii la TVR Iasi: "Buna dimineata, Moldova!"

Organizatorii si doi dintre participantii la "Botosaniul cultural-city quest" au fost invitati la emisiunea "Buna dimineata, Moldova!" de la TVR Iasi, din 3 octombrie 2012, pentru a prezenta actiunea din cele doua perspective. Alaturi de presedinta Asociatiei culturale Vis de Artist, prof. Catalina Constantinovici, au participat elevele Teodora Puianu si Adelina Bonceag. In cadrul aceleiasi emisiuni s-a vorbit despre a XXIX-a editie a programului cultural-artistic-educativ "Intalnirea de astazi", intitulata "Va place... jazz-ul?" si dedicata lui Johnny Raducanu, in memoriam.

Vis de Artist a sarbatorit Ziua Muzicii

Ziua de 1 octombrie a fost o adevarata sarbatoare pentru iubitorii de frumos si arta. Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA, ca in fiecare an de la infiintare, si a oferit celor prezenti diferite momente speciale. Intrucat si in acest an ONG-ul botosanean s-a alaturat Campaniei initiate de Radio Romania Muzical si intitulata „Asculta 5 minute de muzica clasica”, manifestarea a debutat cu un fragment din creatia compozitorului Dumitru Capoianu. Acest moment a fost posibil datorita faptului ca, in 2012, Asociatia culturala Vis de Artist a aderat la Programul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania derulat in parteneriat cu Editura Muzicala privind promovarea creatiei romanesti prin donatii de partituri, CD-uri cu muzica romaneasca si volume de muzicologie.
Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist s-a intitulat „Va place... jazz-ul?” si a fost realizata in memoriam Johnny Răducanu. O invitatie in lumea jazz-ului, incadrata in programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi”, aflat la a XXIX-a editie. Actiunea a fost pregatita in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani, seara de 1 octombrie fiind destinata si „Noptii bibliotecilor”. Chiar daca la nivel national acest eveniment, din lipsa de fonduri, nu a fost sustinut in acest an, la Botosani, organizatorii au dorit sa sublinieze importanta acestei zile prin actiunea de fata.
Periplu-ul jazzistic a fost sustinut vocal de Alexandra Mihalache, Marius Danalache si Georgiana Jascanu, si a prezentat muzica lui Johnny Raducanu, fie din perspectiva compozitorului, fie din cea a interpretului. Intreaga pledoarie adresata jazz-ului s-a constituit intr-o imagine sonora despre arta pianistului de jazz situata intre cuvinte si muzica.


Botosaniul cultural - city quest

Asociatia culturala Vis de Artist a organizat sambata, 29 septembrie, de Ziua Educatiei Nonformale, actiunea intitulata „Botosaniul cultural – city quest”. Proiectul s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 13 si 20 de ani si s-a constituit intr-o provocare pentru cei prezenti de a-i determina sa cunoasca obiectivele culturale ale orasului, sa redescopere personalitatile artistice botosanene. Au participat 24 de tineri, constituiti in cinci echipe, care s-au intrecut sa aiba diferite contacte culturale, de la George Enescu, Mihai Eminescu, pana la Nicolae Iorga ori Stefan Luchian.

Actiunea a fost inclusa in calendarul ZEN (Ziua Educatiei Nonformale): http://www.nonformalii.ro/evenimente/botosaniul-cultural-city-quest. „Ne-am alaturat evenimentului propus pentru aceasta zi de
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei, si astfel am reusit sa reunim tinerii botosaneni iubitori de arta si frumos pentru a crea impreuna o poveste nonformala de vis.”, a declarat prof. Catalina Constantinovici, presedinta ONG-ului si coordonatoarea acestui proiect.

Vis de Artist a participat la Caravana SEV

Caravana SEV este un eveniment inițiat de Centrul Pro Vobis Cluj Napoca și organizat la nivel local de Asociaţiile B-Right Media şi Vis de Artist. Sesiunile de informare le-au clarificat tinerilor prezenti conceptele cheie, în timp ce testimonialele unor voluntari sau reprezentanți ai organizațiilor EVS, prezenți în calitate de persoane-resursă, le-au oferit ocazia de a afla detalii cu privire la stagiile de voluntariat.

Targul ONG Botosani cu program artistic realizat de Vis de Artist

Asociatia culturala Vis de Artist a fost partener in organizarea celei de-a treia editii a Targului ONG Botosani. In cadrul Targului ONG, desfasurat la Botosani Shopping Center, membrii si voluntarii Vis de Artist s-au implicat in mai multe momente artistice. Astfel, programul artistic al Asociatiei culturale Vis de Artist a debutat cu momente teatrale realizate de trupa de teatru antic "Katharsis" de la Colegiul National "A.T.Laurian", coordonata de prof. Coca Dorica. A urmat o ora de folk cu membrii si voluntarii Vis de Artist: Alexandra Mihalache, Oana Gicoveanu, Cosmin Mariciuc, Diana Leonte, Georgiana Jascanu, Marius Danalache, Silviu Murariu, Andrei Miron, coordonati de prof. Catalina Constantinovici si Florin Ciobanu. In final, in cadrul spectacolului dedicat ONG-urilor, au cantat piese de muzica usoara si jazz: Cosmin Mariciuc, Alexandra Mihalache, Marius Danalache, Oana Gicoveanu si Georgiana Jascanu. Alaturi de noi au fost pentru a ne ajuta la distribuirea materialelor promotionale Ana Maria Gibu, Alexandru Mirauti, Marcela Apopei, carora le multumim!


Vis de Artist la Taverna de la TeleM

Reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist au fost invitati la emisiunea "Taverna", moderata de Cristi Costachel. Au cantat Georgiana Jascanu, Alexandra Mihalache si Oana Gicoveanu, coordonate de prof. Catalina Constantinovici, iar in studio au fost alaturi de reprezentantii "Tineri pentru tineri" Botosani.
Petrecerea Mischa Kids, cu Vis de Artist

Clubul Mischa Kids a implinit 1 an de existenta, drept pentru care a avut loc Petrecerea Mischa Kids, la care au fost invitati membrii Asociatiei culturale Vis de Artist. Au cantat pentru cei mici, dar si pentru cei mari, Oana Gicoveanu, Georgiana Jascanu, Cosmin Mariciuc si Marius Danalache.

Vis de Artist la "Evolution Crew-2 ani"
Reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist au fost invitati la spectacolul "Evolution Crew-2 ani" organizat pe 6 septembrie 2012, la Casa Tineretului Botosani. Au cantat: Alexandra Mihalache, Cosmin Mariciuc, Oana Gicoveanu si Georgiana Jascanu.

Vis de Artist la Summer Fest Botosani 2012

Asociatia culturala Vis de Artist a participat in perioada 24-26 august ca partener asociativ la Festivalul Summer Fest organizat de Primaria Botosani, cu sprijinul Consiliului Judetean. Membrii si voluntarii Vis de Artist au fost implicati in mai multe actiuni initiate si realizate de ei, desfasurate in acest weekend. "Universul copilariei", activitatea ce s-a desfasurat cu sprijinul Mischa Kids si Cinematografului Unirea, a inclus momente diferite pentru cei mici, de creativitate sau ludice.
Au fost prezentate "Crampeie sonore cu Vis de Artist" in doua zile ale festivalului, promovandu-se tinere talente locale, si au putut fi vizionate flash-uri culturale realizate pe tema "Botosani - oras istoric".

Au participat membrii si voluntarii Vis de Artist - Ada Varareanu, Paula Sacu, Adelina Turliuc, Cosmin Mariciuc, Diana Leonte, Andrei Cicioc, Bogdan Pinghireac, Oana Gicoveanu, Marius Danalache, Georgiana Jascanu, Sergiu Lavric, Alexandru Mirauti, Elisa Balau, Marilena Alecu, momentele fiind coordonate de Catalina Constantinovici, Mihaela Vasilica, Viorel Hritcu, Daniel Ciucalau.
Aceste actiuni au fost desfasurate la scurt timp dupa ce Asociatia culturala Vis de Artist a marcat cinci ani de existenta prin realizarea spectacolului "Play: Vis de Artist no.5", motiv pentru care, tot in aceasta saptamana, reprezentantii ONG-ului au fost invitati la emisiunea "Buna dimineata, Moldova", difuzata pe TVR Iasi.

5 ani cu Vis de Artist la "Buna dimineata, Moldova" - TVR Iasi
22 august 2012 - Reprezentanti ai Asociatiei culturale Vis de Artist au fost invitati la emisiunea matinala de la TVR Iasi - "Buna dimineata, Moldova", unde au vorbit despre ce au insemnat acesti cinci ani pentru ONG, dar si pentru Botosani. A cantat Marius Danalache, membru Vis de Artist.

Play: Vis de Artist No. 5


Gradina de Vara a Teatrului "Mihai Eminescu" a gazduit duminica seara spectacolul intitulat "Play: Vis de Artist No. 5". Organizata de Asociatia culturala Vis de Artist si Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani, manifestarea a debutat cu un moment dedicat celor 131 de ani impliniti de la nasterea marelui compozitor George Enescu. Programul realizat de Catalina Constantinovici a fost prezentat de Oana Osolinschi si a inclus momente muzicale si teatrale, sustinute de adolescenti din Botosani, Dorohoi, Saveni, Vlasinesti, Cotusca. Pe scena au evoluat Ana Maria Gibu, Cosmin Mariciuc, Diana Leonte, Georgiana Jascanu, Marius Danalache, trupele de teatru "Parol" - Societatea cultural-artistica ARLECHIN si "Katharsis" - Colegiul National "A.T.Laurian", coordonatori: Mihai Paul Ciprian, Catalina Constantinovici, Alin Dospinescu, Coca Dorica. Cei cinci ani de activitate ai Asociatiei culturale Vis de Artist au fost marcati prin aceste momente artistice, dar si prin postarile din revista online Vis de Artist - http://visdeartist.wix.com/visdeartist/apps/blog/voluntar-pentru-cultura.

"Dor de Sânziene” cu Vis de Artist


Asociatia culturala Vis de Artist a organizat duminica, 24 iunie 2012, manifestarea ”Dor de Sanziene”. Actiunea inclusa in programul ”Intalnirea de astazi”, ediția a XXVIII-a, a fost realizata in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani si cu sprijinul Asociatiei ”B-Right Media”. Au participat membrii si voluntarii Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, trupa de teatru antic "Katharsis" de la Colegiul National "A.T.Laurian" coordonata de prof. Coca Dorica si voluntarii B-Right Media, coordonator Daniela Lupu. Invitata a fost dna muzeograf Steliana Baltuta care a prezentat specificul Sarbatorii de Sanziene, dar si piesele din Sala Polivalenta a Muzeului, care sunt incluse in expozitia "Stergarul - simbol si decor". Povestea Sanzienelor a fost dezvaluita intr-un cadru artistic din care n-au lipsit poezia, muzica si dansul. Cei prezenti au putut realiza cununi din Sanziene, iar la sfarsitul manifestarii, dupa ce s-au alaturat protagonistilor intr-o hora, fiecare a purtat un fir de sanziana, ca simbol al acestei manifestari.

Premii internationale pentru copiii de la Vis de Artist


Patru copii care reprezinta Asociatia culturala Vis de Artist si studiaza canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arte au obtinut premii la Festivalul-Concurs Internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret "Ghiocelul de argint", desfasurat sambata, 16 iunie, la Barlad. Ana Maria Podovei a concurat la categoria de varsta 10-11 ani si a participat pentru prima data la un concurs in afara judetului. Ea a fost apreciata de juriu, a primit Premiul al III-lea si un Premiu Special. Marcela Apopei, si ea aflata la debut, a concurat la categoria de varsta 15-18 ani si a obtinut Premiul al III-lea, iar colega ei, Georgiana Jascanu, de 15 ani, a primit Premiul al II-lea. Marius Danalache a concurat la categoria de varsta 12-14 ani si a castigat Premiul I. Toti acesti copii sunt coordonati de prof. Catalina Constantinovici.

Vis de Artist pe "Taramul copilariei"

Georgiana Jascanu, Cosmin Mariciuc si Marius Danalache au pasit sambata, 2 iunie, pe "Taramul copilariei", Concursul National de Dans desfasurat la Botosani din 2007. Cei trei copii sunt membri ai Asociatiei culturale Vis de Artist, cursanti si absolventi ai Scolii Populare de Arte, sectia canto-muzica usoara, prof. Catalina Constantinovici, si au sustinut un scurt recital pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" din Botosani.

Universul copilariei la Cinema Unirea cu Vis de Artist si Mischa Kids


Membrii si voluntarii Vis de Artist au sarbatorit Ziua copilului si pe 2 iunie, alaturi de copiii si coordonatorii de la Clubul Mischa Kids. Actiunea intitulata "Universul copilariei" s-a desfasurat in fata Cinematografului Unirea, s-a adresat tuturor copiilor si celor care au suflet de copil si a inclus desene pe asfalt, face painting, jocuri diverse pentru copii, toate pe fondul muzical asigurat de Asociatia culturala Vis de Artist. Pietonalul a fost pentru o ora cel mai frumos loc de joaca pentru copiii prezenti la actiune. Cel mai frumos desen - realizat de Paula Sacu - a fost rasplatit cu o invitatie pentru 2 persoane la filmul 3D - "Motanul incaltat".

1 iunie cu Vis de Artist  si Il Girotondo


Membrii Vis de Artist au sarbatorit Ziua Internationala a copilului alaturi de micutii de la Il Girotondo. Dupa prezentarea momentelor dansante pe care cei mici le-au pregatit, Cosmin Mariciuc, Marius Danalache si Georgiana Jascanu au sustinut un scurt recital de muzica usoara. Copiii au primit in dar un CD "1 ora cu Vis de Artist" si din partea Georgianei - "Fabule" de La Fontaine.

Muzica prin ochi de copil - In memoriam Silviu Iurascu

Joi seara, Asociatia culturala Vis de Artist a organizat a XVII-a editie a "Intalnirii de astazi", program derulat din decembrie 2008. Realizata in memoriam Silviu Iurascu, muzicianul care a fost mereu alaturi de membrii si voluntarii acestui ONG, manifestarea s-a intitulat "Muzica prin ochi de copil".
Organizata in parteneriat cu Muzeul Judetean si Art Productions, actiunea a inclus momente artistice din sfera muzicii romanesti si internationale, prezentate de 15 elevi cu varste intre 9 si 18 ani care studiaza canto-muzica usoara si chitara la Scoala Populara de Arte, fiind coordonati de prof. Catalina Constantinovici si Florin Ciobanu.

Vis de Artist a primit volume de muzicologie, partituri si CD-uri de la UCMR http://www.ucmr.org.ro/ http://www.edituramuzicala.ro/
Asociatia culturala Vis de Artist a aderat la Programul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania privind promovarea creatiei romanesti prin donatii de partituri si volume de muzicologie. Astfel, fondul cultural al ONG-ului nostru a fost imbogatit cu materiale valoroase - carti, reviste, partituri si CD-uri cu muzica romaneasca. Multumim pe aceasta cale atat UCMR-ului, cat si Editurii Muzicale!

Voluntarii pentru cultura "Comunica prin arta"!


In perioada 18-20 mai, Asociatia culturala Vis de Artist a derulat a IV-a editie a proiectului “Comunica prin arta, implicandu-te!”, care a cuprins: Campania “Fii voluntar pentru cultura!”, Atelierul de dictie, Atelierul copilariei, Atelierul de lectura si Festivalul Vis de Artist – editia I.
Membrii si voluntarii Vis de Artist s-au implicat in Campania “Fii voluntar pentru cultura!”, au participat la Atelierul de dictie coordonat de actorul Alin Dospinescu, au rasfoit Revista Vis de Artist – varianta tiparita, Revista Momentum – urmare a aderarii Asociatiei culturale Vis de Artist la programul “Unite Cultures Through Culture”, informatii despre Anul Caragiale, dar si o selectie de epigrame si poezii realizata de Ana Maria Gibu, coordonatoarea Atelierului de lectura, pe tema “Caragiale e mereu cu noi!” si care include texte semnate de membrii Cenaclului online “Lira 21″: Cristina Stefan, Valeriu Cercel, Bogdan Stoian, Ana Maria Gibu, Iuliana Linte, Aurel Avram Stanescu, Sorin Olaru, Ana Tudoran, Daniel Thomas Dobiricanu, Cristian Tirlea, Luminita Zaharia.Cei mai mici au preferat Atelierul copilariei, unde au realizat desene pe tema Vis de Artist si au patruns in Universul “Mischa Kids”.
Prima editie a Festivalului Vis de Artist s-a desfasurat la Cercul Militar Botosani. In deschidere a vorbit directorul Teatrului “Mihai Eminescu”, d. Traian Apetrei, care a inmanat diplome copiilor implicati in realizarea revistelor mai sus mentionate si a vorbit despre Anul Caragiale la Teatrul din Botosani. Presedinta Asociatiei culturale Vis de Artist, Catalina Constantinovici, a oferit diplome pentru implicare si sustinerea acestui proiect domnilor Traian Apetrei si Florea Macovei, precum si tuturor partenerilor prezenti la Festival.
In afara de cateva momente inedite – Flash-mob B-Right Media si Evolution Crew, coordonatoare Daniela Lupu, sau “Momentul de sanatate” cu dna Angelica Straticiuc si voluntarii de la “Tineri pentru tineri” din Botosani, Festivalul Vis de Artist a cuprins muzica vocala si instrumentala, teatru si momente coregrafice pe parcursul a patru ore, cu copii de toate varstele coordonati de prof. Rozalia Groza – Sc. 11, Paul Mihai Ciprian, Flavius Damean, Diana Damean – Societatea cultural-artistica ARLECHIN, Florin Ciobanu, Constantin Dicu, Catalina Constantinovici – Scoala Populara de Arte, Coca Dorica – C.N. “A.T.Laurian”.
Proiectul a fost realizat sub egida Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012, fiind inscris in Calendarul National al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis.

VIS DE ARTIST A SARBATORIT ZIUA EUROPEI


Serviciul Proiecte, Cooperare Internaţională şi Parteneriate din cadrul Consiliului Judetean Botosani a organizat proiectul educativ „9 Mai - Ziua Europei - Împreună suntem mai puternici” la Grădiniţa socială “Il Girotondo” . Realizat prin metode non-formale, proiectul a fost realizat in parteneriat cu Asociaţia “Il Girotondo”, grădiniţa cu acelaşi nume, Centrul Europe Direct, Asociaţia B-Right Media şi Asociaţia Culturală “Vis de Artist”.
Toţi invitaţii au putut asculta imnul Uniunii Europene – “Oda bucuriei”, în interpretarea membrilor si voluntarilor Asociaţiei culturale “Vis de Artist”. Actiunea a inclus prezentarea principalelor simboluri ale Uniunii Europene, pe înţelesul copiilor, aplicaţii practice de realizare a drapelului european, jocuri educative şi un scurt program artistic.
La final, copiii si ONG-urile participante au primit  diplome.

VIS DE ARTIST LA TARGUL VOLUNTARILOR BOTOSANENI 2012
Cea de-a doua ediţie a Târgul Voluntarilor Botoşăneni a strâns peste 200 de voluntari sâmbătă, în Tabăra „Codrii de Aramă” de la Agafton.  Organizat de Asociaţia B-Right Media şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în parteneriat cu Centrul Europe Direct, Asociaţia Culturală „Vis de Artist”, Asociaţia „Il Girotondo” şi Societatea Cultural-Artistică Arlechin, Târgul Voluntarilor a fost o punte de legătură între cererea şi oferta de voluntariat.ONG-urile botoşănene au fost încurajate să-şi promoveze activitatea şi să-şi motiveze voluntarii, în timp ce persoanele care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat au avut o paletă largă de oferte - din domeniile social, cultura, tineret, sport. Acestea au surveni de la asociaţiile B-Right Media, Il Girotondo, APC – Centrul Europe Direct, Vis de Artist, Arlechin, Ne Trebuie Speranţă, Sportul pentru Toţi, Mugurelul, Renaşterea Botoşăneană,  Prometeu, Protin 2000, Asociaţia Învăţătorilor şi a Organizatorilor de Evenimente, Cercul Eco-Turistic Car-pates, Consiliul Judeţean al Elevilor.Asociația culturală Vis de Artist a susținut un recital de muzică ușoară și folk, susținut de Georgiana Jașcanu și trupa Icarus. Evenimentul a fost înscris în calendarul oficial al Săptămânii Naţionale a Tineretului, marcată la Botoşani în perioada 2-9 mai de DJST în colaborare cu ONG-urile locale de tineret şi al manifestărilor dedicate Zilei Europei (9 mai). 

PLEDOARIE PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII PE MOTIV DE DIZABILITATE
In contextul "Anului european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii", Asociatia culturala Vis de Artist a sustinut, pe baza de voluntariat, un scurt program artistic la Dorohoi. In cadrul evenimentului "Solidaritate fara varsta" din 5 mai 2012, organizat de catre Asociatia IHTIS, au cantat Alexandra Mihalache, Morena Bancescu si Ana Maria Gabu.


VIS de ARTIST la ORA PAMANTULUI 2012

Asociația culturală ”Vis de Artist” în parteneriat cu Asociația ”B-Right Media” au organizat în cadrul evenimentului ”Earth hour” Botoșani 2012, campanie susținută de Primăria Botoșani, un flashmob inedit. Pe fondul sonor al celebrei piese „Ai se eu te pego”, interpretată de membrii și voluntarii de la Asociaţia culturală „Vis de Artist”, tinerii din Centrul de Voluntariat ”B-Right Media” au realizat un flashmob, la care au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor şi ai trupei ”EBS”. S-au prins cu toţii în dans, purtând brăţări şi ochelari fluorescenţi, pe care Asociaţia ”B-Right Media” i-a pus la dispoziţie în cadrul proiectului „Be Right- Centru de Voluntariat la Botoşani”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune.
La această acțiune au participat aproximativ 50 de copii și tineri din Botoșani, Dorohoi, Roma, Bucecea, Săveni, Coțușca, Vlădeni, Draxini, Dersca, precum și voluntarul turc sosit la Botoșani, Hayri Bekereci, al cărui mentor este Daniel Ciucălău, membru Vis de Artist, iar momentul muzical a fost coordonat de profesorii Florin Ciobanu și Cătălina Constantinovici.

http://www.youtube.com/watch?v=--PrLCO9G04


FLORI DIN RAZE DE SOARE
Muzeul Judetean Botosani a gazduit joi seara a XXVI-a editie a „Intalnirii de astazi”, program derulat de Asociatia culturala Vis de Artist din decembrie 2008. Actiunea intitulata sugestiv „Flori din raze de soare” a fost prezentata de eleva Alexandra Obreja si a cuprins momente artistice sustinute de tinere talente din judetul Botosani.
Programul artistic a debutat cu instantanee teatrale si muzicale din cadrul Festivalului national de poezie si proza „Mihai Eminescu” organizat de Societatea cultural-artistica „Arlechin”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Asociatia culturala Vis de Artist si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Botosani. Au participat: trupa de teatru "Parol", coordonata de prof. Diana Damean, Elisa Balau si Diana Roman, coordonate de prof. Florin Ciobanu si recitatoarea Iuliana Mardare.
Au urmat diferite momente muzicale, vocale si instrumentale, evidentiate in cadrul Festivalului judetean de muzica pentru copii si tineret "Raza de soare" din 25 martie, organizat de Societatea cultural-artistica Arlechin, Fundatia Judeteana pentru Tineret, Asociatia culturala Vis de Artist si Palatul copiilor Botosani. Au cantat copii si tineri din Botosani, Dorohoi, Saveni, Flamanzi, Vorona, Trusesti si Vlasinesti: Latif Ispir (Premiul "Vis de Artist" si Premiul III, cl. V-VIII), Ionela Ursea (Mentiune, cl. IX-XII), Samuel Pascariu-Galiano (Premiul al III-lea, cl. I-IV), Morena Băncescu (Premiul al III-lea, cl. V-VIII), Silviu Murariu (Premiul al III-lea, cl. V-VIII), Matei Macuc (Premiul al III-lea, cl. V-VIII), Marcela Apopei (Premiul al III-lea, cl. IX-XII), Oana Gicoveanu (Premiul al III-lea, cl. IX-XII), Bianca Achitei (Premiul al II-lea, cl. I-IV), Ada Maria Varareanu (Premiul al II-lea, cl. V-VIII), Georgiana Jascanu (Premiul al II-lea, cl. IX-XII), Ella Alexandra Paduret Nechifor (Premiul I, prescolari), Teo-Elena Ispir (Premiul I, cl. I-IV), Ana Maria Podovei (Premiul I, cl. I-IV), Cosmin Mariciuc (Premiul I, cl. V-VIII), Alexandra Mihalache (Premiul I, cl. V-VIII), Andreea Terciu (Premiul I, cl. IX-XII) si Marius Danalache (Trofeul "Raza de soare", concurent cl. V-VIII).
Manifestarea a fost organizata in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani, cu sprijinul Societatii cultural-artistice "Arlechin", Asociatiei judetene a organizatorilor de evenimente si Art Productions.

ZIUA INIMILOR
Vineri, 24 februarie 2012, Muzeul Judetean a gazduit a 25-a editie a programului "Intalnirea de astazi", derulat de Asociatia culturala Vis de Artist din decembrie 2008. Evenimentul intitulat "Ziua inimilor" a fost dedicat sarbatorii romanesti "Dragobete" si a inclus mai multe momente: promovarea creatiilor proprii de dragoste ale tinerilor botosaneni (proza, poezie, desen, muzica), cu implicarea publicului ce si-a votat preferatii, lansarea revistei online Vis de Artist realizata in acelasi sens si care poate fi accesata de pe site-ul ONG-ului - http://www.wix.com/visdeartist/visdeartist, prezentarea sarbatorii de Dragobete de catre muzeograful Ionut Vaculisteanu, urmata de momente artistice sustinute de trupa de teatru antic "Katharsis", Andrei Miron, Diana Leonte, Georgiana Jascanu, trupa Icarus si trupa de teatru "Parol". Partea a doua a inclus un scurt proiect realizat de echipa Vis de Artist intitulat "Be my Valentine" urmat de alte momente artistice, cu specific international, sustinute de Marilena Alecu, Alexandra Visan, trupele de dans "Vivo Star" si "Mini Star", Serban Mihai, precum si momentul intitulat "Tineri pentru tineri" sustinut de Asociatia "B-Right Media".
Momentele artistice au fost coordonate de profesorii Coca Dorica, Florin Ciobanu, Iuliana Ariciuc, Catalina Constantinovici si au reprezentat C.N."A.T.Laurian", Scoala Populara de Arte - clasele chitara, vioara, canto-muzica usoara, Asociatia culturala Vis de Artist, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN".
Tinerii creatori au primit din partea organizatorilor Diplome "de Dragobete", pentru a fi incurajati in demersul lor, iar tinerii jurnalisti de la ziarul mediaTIN, proiect realizat de B-Right Media, au fost recompensati cu Diplome speciale pentru efortul depus in realizarea celor sase editii lunare ale ziarului.
Dupa trei ani in care programul a fost moderat de prof. Catalina Constantinovici, presedinta Asociatiei, a sosit momentul ca tinerii sa preia stafeta, astfel incat prezentarea a fost realizata de eleva Alexandra Mihalache. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul partenerilor: Muzeul Judetean Botosani, Centrul Europe Direct Botosani, Societatea cultural-artistica "ARLECHIN", Asociatia "B-Right Media, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente, Art Productions.


ZIUA INTERNATIONALA A MUZICII

Din 2007, de la infiintare, Asociatia culturala Vis de Artist sarbatoreste in fiecare an Ziua Internationala a Muzicii pe 1 octombrie.
In 2011, actiunea a fost cuprinsa in programul „Intalnirea de astazi”, editia a XXIV-a, realizata in parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” si inscrisa in evenimentul „Noaptea bibliotecilor”. Manifestarea moderata de prof. Catalina Constantinovici a beneficiat de sprijinul membrilor Asociatiei si a cuprins materiale informative despre omul si muzicianul George Enescu, pornind de la Universitatea de Arte din Iasi care-i poarta numele, audiind absolventi ai acestei facultati interpretand lucrari mai putin cunoscute, prezentari ale unor lucrari de grafica si de sculptura cu George Enescu, lucrari ale compozitorului cu influente populare, precum si alte surprize.
Enescu a fost prezentat ca om, interpret, compozitor, pedagog, dar si ca voluntar de onoare pentru Crucea Rosie. O oportunitate pentru cei prezenti de a accede universul enescian prin preferintele personale: „Oedip”, „Vocile stepei”, Fuga din Suita pentru pian op.3, un prilej de a rasfoi carti, albume si partituri cu si despre George Enescu, din fondul de carte al Bibliotecii Judetene „Mihai Eminescu”, in cadrul „Bibliotecii vii” organizate de Ziua Internationala a Muzicii.

Programul „Intalnirea de astazi” se deruleaza din decembrie 2008, cu sprijinul Muzeului Judetean Botosani si al Directiei de Sanatate Publica.


VIS DE ARTIST LA TARGUL ONG BOTOSANI 2011
   Pe 25 septembrie 2011 Vis de Artist a participat la Targul ONG Botosani.

    Asociaţia B-Right Media, în parteneriat cu Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani şi Asociaţia Culturală Vis de Artist au organizat cea de-a doua ediţie a Târgului ONG Botoşani duminică, 25 septembrie 2011, între orele 10.00-20.00, în Parcul Mihai Eminescu, în zona foişorului. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului "Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii", finanţat de Primăria şi Consiliul Local Botoşani.
     În cadrul târgului, circa 20 de ONG-uri si-au promovat activitatea la standuri. În paralel, a fost organizat un concert susţinut de beneficiarii şi voluntarii organizaţiilor non-guvernamentale botoşănene. Astfel, pe scena au cantat membrii Asociatiei culturale Vis de Artist: Diana, Cosmin, Oana, Georgiana, Marilena, Andrei si Bogdan.  

VIS DE ARTIST LA FEST ONG IASI 2011
ONGFest este cel mai important eveniment al societatii civile romanesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, precum si al participarii publice si nu in ultimul rand, o oportunitate de a aduce organizatiile neguvernamentale in atentia cetatenilor si a publicului larg. Asociatia culturala Vis de Artist a fost prezenta pe 17 si 18 septembrie 2011 la ONGFest, in Iasi. In ziua de 17 septembrie, la ora 16.00, membrii Asociatiei au sustinut recitalul "CRÂMPEIE SONORE cu Vis de Artist" pe scena amenajata pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, zona din fata Primariei.

Vis de Artist promoveaza voluntariatul pentru cultura la Botosani: 214 carti pentru Biblioteca Scolii Populare de Arte Botosani

Proiectul “Comunica prin arta, implicandu-te!”, aflat in acest an la a III-a editie si desfasurat la Botosani in mai 2011, a extins perioada de derulare pentru a putea prelungi perioada de colectare a cartilor de arta destinate Bibliotecii Scolii Populare de Arte si Meserii din Botosani. Organizat de Asociatia culturala Vis de Artist si realizat cu scopul de a promova actul artistic in comunitate, proiectul si-a propus ca in acest an, fiind Anul Voluntariatului, sa promoveze activitatea de voluntariat. Daca pe 15 mai cand s-au incheiat manifestarile artistice incluse in proiect erau stranse un numar de 138 de volume, pana pe 14 iunie, data finalizarii acestei actiuni, au fost adunate 214 dictionare, manuale, cursuri, partituri, culegeri, monografii, reviste si albume de arta. Proiectul a fost demarat in Saptamana Nationala a Voluntariatului si a beneficiat de aportul deosebit al cursantilor Scolii Populare de Arte de la sectia canto-muzica usoara, indrumati de prof. Catalina  Constantinovici, presedinta ONG-ului organizator, intrucat au fost prezenti la toate actiunile din cadrul acestui proiect si s-au implicat activ in aceasta campanie.
„Comunica prin arta!” este un proiect de sustinere si de atragere a tinerilor catre actul de cultura. Obiectivele de la care am pornit – si anume:
*incurajarea tinerilor artisti de a se face cunoscuti;
*promovarea artei in strada pentru a oferi unui public cat mai larg liberul acces la manifestari culturale de calitate;
*dezvoltarea capacitatilor artistice ale personalitatii participantilor;
*dezvoltarea gustului estetic al copiilor si adolescentilor;
*imbunatatirea relatiilor interumane;
constituie premisa dezvoltarii voluntariatului pentru cultura la Botosani.
        Activitatile cuprinse in cadrul acestui proiect s-au desfasurat pe parcursul a patru zile, dupa cum urmeaza:
        Joi, 12 mai, la Scoala Populara de Arte, s-a lansat proiectul „Comunica prin arta,implicandu-te!”, a fost promovata activitatea de voluntariat, fiind prima zi de colectare a cartilor de arta destinate Bibliotecii Scolii Populare de Arte. Au fost invitati Raluca Balascau, din partea Asociatiei B-Right Media, dna Viorica Vatamanu, bibliotecara fostei Sectii de Arta a Bibliotecii Judetene din Botosani, doi dintre voluntarii prezenti, iar manifestarea s-a incheiat cu un recital de chitara sustinut de elevii de la sectia de chitara a Scolii, coordonati de prof. Florin Ciobanu.
     Urmatoarea manifestare a fost vineri, 13 mai, la Muzeul Judetean Botosani! In urma proiectului realizat de catre sectia canto-muzica usoara a Scolii Populare de Arte si intitulat “Valori interpretative ale muzicii usoare romanesti”, editia a doua, s-a desfasurat actiunea intitulata “Remember one time: slagare nemuritoare din aria muzicii usoare romanesti”, avandu-l ca invitat din partea Muzeului Judetean Botosani pe domnul muzeograf Gheorghe Median. Auditii doar pe discuri de vinilin, expozitie a acestor albume de muzica usoara de calitate, prezentarea proiectelor care au facut trecerea de la trecut la prezent, interpretari a capella – au fost ingredientele acestei manifestari.
        Sambata, 14 mai, incepand cu ora 19.00, Vis de Artist a sustinut un amplu recital la “Noaptea muzeelor”, urmat de o retrospectiva concisa Vis de Artist din prisma colaborarii deosebite dintre acest ONG si Muzeul Judeţean Botoşani, pentru un scop comun: acela de a promova cultura şi valorile locale. Membrii acestui ONG, dar si alti copii care au colaborat pentru acest eveniment au fost voluntari prin implicarea in diferitele momente prezentate.
        Duminica, 15 mai, in fata Cercului Militar Botosani a avut loc manifestarea artistica “Pentru voi! - Vis de Artist, daca vrei sa-ti implinesti visul!”, la care au participat copii din Botosani care au cantat si au realizat desene pe asfalt. Lor li s-au alaturat cei prezenti, astfel incat s-a realizat comunicarea artistica dintre micii artisti si public.
         Proiectul din acest an a fost realizat in parteneriat cu Asociatia B-Right Media, Cercul Militar Botosani, Muzeul Judetean, Art Productions, Asociatia Edu-San, Scoala Populara de Arte si realizat sub egida “Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2011”, fiind inscris in Calendarul National al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis!

MULTUMIM VOLUNTARILOR NOSTRI CU AJUTORUL CARORA AM REUSIT SA STRANGEM 214 CARTI PENTRU BIBLIOTECA SCOLII POPULARE DE ARTE BOTOSANI:
OANA GICOVEANU
G
EORGIANA JASCANU
RUXANDRA BACIU
DIANA LEONTE
MORENA BANCESCU
LUCICA PARVAN
MARIUS DANALACHE
COSMIN MARICIUC
MARILENA ALECU
CORNELIA GHEORGHIU
SAMUEL GALIANO
IONELA URSEA
ELISA BALAU
ADA VARAREANU
BIANCA IACOB
LARISA VASILICA
MATEI MACUC
PAULA SACU

VIS DE ARTIST IN TARA LUI STEFAN CEL MARE

Sambata, 25 iunie, reprezentanti ai Asociatiei culturale Vis de Artist au fost prezenti in "Tara lui Stefan cel Mare", la Tg. Frumos. Proiectul realizat de Asociatia Super Tineri Asirys din Tg. Frumos a fost realizat in parteneriat cu Asociatia "Cutezatorul" din Falesti si este finanţat de programul Tineret în Acţiune (Acţiunea 3.1.a), cu sprijinul Comisiei Europene. Actiunea de sambata a reunit tineri artisti din regiunea Moldovei, care au cantat si au dansat, bucurandu-se ca sunt "osteni" in Tara lui Stefan cel Mare. Din partea Asociatiei culturale Vis de Artist Botosani a participat trupa Icarus - Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac, care a sustinut un recital folk de aproximativ 30 de minute.
Proiectul Ţara lui Ştefan cel Mare este un schimb de tineri care se deruleaza în Târgu Frumos în luna iunie. Sunt sositi 16 tineri din Republica Moldova care timp de 8 zile realizeaza activităţi nonformale, precum teatru forum, seminarii şi petreceri interculturale, studii de caz, vizite de documentare etc., împreună cu alţi 16 tineri români, din Târgu Frumos şi nu numai. Aceşti 32 de tineri împreună cu susţinătorii lor dezvolta şi implementeaza timp de 2 zile în Târgu Frumos: "Târgul de datini, obiceiuri, meştesuguri şi produse tradiţionale moldoveneşti - din Ţara lui Ştefan cel Mare". Mai multe detalii pe http://stefan.tirgufrumos.ro/.

2 PREMII VIS DE ARTIST LA FESTIVALUL JUDETEAN "TINERE SPERANTE" 2011: LUMINITA ANDRUH, FOLK ART

Muzeul Judeţean a găzduit duminică, 5 iunie 2011, cea de-a XXIII-a ediţie a "Întâlnirii de astăzi", manifestare organizată de Asociaţia culturală Vis de Artist în parteneriat cu Muzeul Judeţean Botoşani şi Direcţia pentru Sănătate Publică Botoşani.
Această ediţie a fost dedicată copiilor, s-a intitulat "În lumea copilăriei" şi a fost realizată în colaborare cu Societatea Cultural-Artistică Arlechin, Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoşani, Centrul Europe Direct şi Art Productions.
În deschidere a fost prezentat proiectul "Comunică prin artă, implicându-te!", realizat de Asociaţia culturală Vis de Artist în parteneriat cu Asociaţia B-Right Media, Cercul Militar Botoşani, Muzeul Judeţean Botosani, Art Productions, Asociaţia Edu-San şi Şcoala Populară de Arte. Voluntarii implicaţi în proiect au primit din partea organizatorilor.
Partea a doua a manifestării a fost dedicată Galei Laureaţilor Festivalului judeţean de muzică pentru copii şi tineret "Tinere speranţe" aflat în acest an la a XIX-a ediţie şi organizat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani, Societatea Cultural-Artistică Arlechin, Asociaţia culturală Vis de Artist şi Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente . Au fost acordate următoarele premii: 

Secţiunea Debutanţi: 
Prescolari: Olariu Aida (premiul II muzică uşoară), Ignat Daria (premiul III muzică uşoară), Ursaciuc Simina (premiul III etno), Lipciuc Maia (menţiune muzică uşoară), Amihălăchioaei Bianca (premiul Special muzică uşoară)
Clasele I-IV: Danalache Marius (premiul II muzică uşoară, Bălan Raluca (premiul III muzică uşoară), Baciu Ruxandra (menţiune muzică uşoară)
Casele V-VIII Folk Art, grup (premiul II + premiul Vis de Artist), Folk Chitară acord – grup (premiul II folk), Vasilică Larisa (premiul II muzică uşoară), Matei Elena – solo (premiul III folk), Balău Elisa (premiul III muzică uşoară), Vărăreanu Ada (premiul III muzică uşoară)
Clasele IX-XII : Andruh Luminiţa (premiul I + premiul Vis de Artist - muzică uşoară), Hariga Andra (premiul II muzică uşoară), Terciu Andreea (premiul III muzică uşoară), Apopei Marcela (premiul III muzică uşoară).
Secţiunea Avansaţi:
Preşcolari: Ciubotariu Evelina (premiul II muzică uşoară). 
Clasele I-IV: Ispir Teo Elena (premiul I muzică uşoară), Enache Mihăiţă (premiul II muzică uşoară), Mariciuc Cosmin (premiul II + premiul Arlechin muzică uşoară), Iacob Bianca (premiul III muzică uşoară) 
Clasele V-VIII: Leonte Diana (premiul II muzică uşoară), Bancescu Morena (premiul II muzică uşoară)
Clasele IX-XII: Grigoroşcuţă Alexandra (premiul I + premiul AJOEBT muzică uşoară), Ursea Ionela (premiul I muzică uşoară), Gicoveanu Oana ( premiul II muzică uşoară), Alecu Marilena (premiul III muzică uşoară).
În cadrul Galei Laureaţilor, diplomele au fost înmânate de prof. Cătălina Constantinovici, presedinta juriului, şi au cântat următorii premianţi: Aida Olariu - Botoşani, Marius Danalache - Vlăsineşti, Larisa Vasilică - Botoşani, Grupul Chitară Acord - Botoşani, Grupul Folk Art - Botoşani, Morena Bancescu - Dorohoi şi Ionela Ursea - Dorohoi.

VIS DE ARTIST IN TARA LUI PITICOT!

Doi membri ai Asociației Culturale Vis de Artist, coordonați de Cătălina Constantinovici, profesor la secția canto-muzică ușoară a Școlii Populare de Arte, vor putea fi văzuți în acest week-end la TVR.
Cosmin Mariciuc și Diana Leonte au fost invitați în “Țara lui Piticot – Gala Autori copiii”, emisiune ce va fi difuzată sâmbătă de la 16.30, pe TVR Iasi și duminică, ora 9, pe TVR3, în două părți – 28-29 mai, prima parte și 4-5 iunie, partea a doua. Cosmin și Diana, alături de colega lor, Larisa Vasilică, au fost prezenți, miercuri seară, și la Radio Romania Actualități, în cadrul emisiunii “Noaptea șlagărului românesc”. Copiii au cântat piese din creația compozitorilor Virgil Popescu, Claudiu Bulete, Cristian Alivej și au împărtășit pasiunile, precum și performanțele artistice obținute în ultima perioadă.

postat 9 mai 2012, 22:25 de catalina narcisa   [ actualizat la 11 mai 2012, 08:27 ]


postat 1 apr. 2012, 01:45 de catalina narcisa   [ actualizat la 11 mai 2012, 07:47 ]


postat 12 oct. 2011, 21:55 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 22:04 ]


postat 12 oct. 2011, 21:55 de catalina narcisa


postat 12 oct. 2011, 11:56 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:41 ]


postat 12 oct. 2011, 11:52 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:42 ]

    

postat 12 oct. 2011, 11:46 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:31 ]


postat 26 iun. 2011, 23:59 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:44 ]


postat 15 oct. 2009, 08:02 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:49 ]


postat 15 oct. 2009, 07:59 de catalina narcisa   [ actualizat la 12 oct. 2011, 21:56 ]

1-10 of 10