asiatekstit‎ > ‎debatti‎ > ‎

liikenneuutisia pääkaupunkiseudulta

25.1.2019

Kehä ykkösen kapasiteettia lisättiin hiljan, leventämällä se kuusikaistaiseksi. Espoota kehotetaan välttämään sama virhe Kehä II:lla ja hoitamaan asia joukkoliikenteellä. 

Tulevaisuudessa itä-länsisuunnan seudullinen poikittaisliikenne hoidetaan Pikajokerilla, ei esimerkiksi Kehämetrolla. Pikajokeri on pakko rakentaa, koska olemassa olevan bussilinjan kapasiteetti ei riitä. Pikajokeri on hitaampi kuin bussilinja.

Pikajokeri nostaa tonttien arvoa reitin varrella, mitä pidetään hyvänä kaupungin kannalta. Vastapainoksi tälle Helsinki subventoi tonttien hintoja Hitas-järjestelmällä muualla kaupungissa. 

Helsingin sisäänajoliikenne hoidetaan tulevaisuudessa ns. kaupunkibulevardien raitiovaunuliikenteellä. Sitä varten linjan alkukohtiin on suunnitteilla 10-kerroksisia parkkitaloja liityntäpysäköintiä varten.

Koska Länsimetron myötä metrolinjan matkustajamäärä lisääntyi merkittävästi, Länsimetro rakennettiin lyhennetyin laiturein. Seuraavaksi laitureita lyhennetään lisää, koska metrolle on laajentamistarpeita vielä Länsimetron jälkeenkin. 

Länsimetro rakennettiin kokonaan maan alle, koska Espoo oli tajunnut poistaa metrovaraukset kaavoistaan jo hyvissä ajoin ennen sitä, että se joutui antamaan periksi metroasiassa.

Helsingin keskustasta ei kannata rakentaa raskasta raideliikennettä pohjoisen suuntaan, mutta Tallinnaan kyllä. Kun raideyhteys Tallinnan tunnelin kautta Gibraltarille on rakennettu, Jätkäsaaren rekkaongelmalle ei tarvitse tehdä mitään. 

Kun Kehärata oli saatu rakennettua niin, että siitä ei saada helpotusta Kehä III:n ruuhkille, alettiin suunnitella pääradan sivuhaaraa lentoasemalle, koska Kehärata on liian hidas lentoasemalinjana.

Vantaa rakentaa raideyhteyttä Mellunmäestä lentoasemalle. Vantaan uutta raidelinjaa ei suunnitella metron jatkeena vaan raitiotienä, koska metro olisi siihen liian nopea ja tehokas. 

Mitäkö näillä asioilla on tekemistä Kauniaisten kanssa?

Täällä Kauniaisten lintukodossa on ehkä helppo naureskella seutusuunnittelun pöhköyksille ja ajatella, että ei koske meitä.  Muualla tehdyt hyvät ja huonot ratkaisut vaikuttavat kuitenkin jollain tavalla kaikkien seudulla asuvien ja siellä työssä käyvien elämään. 

Toimivien liikennejärjestelmien suunnittelu ja rakentaminen ovat pitkäjänteistä puuhaa.  Onneksi valoakin on näkyvissä, sillä pääkaupunkiseudun kunnat ovat alkaneet puhua kaupunkiradan rakentamisen tärkeydestä.  Tällä taas on suoranaista vaikutusta siihen, milloin Kauniaisten asemanseutua voidaan alkaa päivittää ajan tasalle.


Comments