Vårprogram

HÖSTPROGRAM 2018 för

ASTROLOGIFÖRENINGEN VINTERGATAN


Plats: Galleri Gallica, Helmfeltsgatan 10 i Malmö.

Tid: 18:30 till 21:00.13/9: STYR VÅRT TEMPERAMENT HUR VI RÖSTAR?

Partierna lägger fram sina program och debatterar sakfrågor. Vi förväntas begrunda och bedöma partiernas hållning och ta ställning till dem, för att till slut rösta på det parti vi tycker har de förnuftigaste förslagen på hur samhället skall se ut. Frågan är emellertid om förnuftet spelar så stor roll i sammanhanget som vi vill tro. Den senaste tiden har forskare intresserat sig för sambandet mellan människors temperament och deras politiska övertygelse, med tänkvärda resultat. Eftersom även astrologin är en disciplin som gör anspråk på att uttala sig om människors temperament, så uppstår frågan om man då kan se politisk övertygelse i horoskopet. Så här dagarna efter valet kan det vara läge att fråga oss själva om vi lagt vår röstat utifrån vår grundläggande psykologiska läggning, eller för att vi verkligen tänkt igenom för- och nackdelar med olika partiers politik.

Kvällen leds av Mark Beal.


27/9: INGEN BRUKSANVISNING: EXILPLANETER

En av de grundläggande delarna av astrologin är planeternas placering i tecknen. Alla planeter har tecken där de sägs vara hemmahörande, medan de är försvagade i motsatstecknen, där de befinner sig i exil. Men vad består denna försvagning i mer specifikt? Några säger att planeter i exil har svårt att komma till sin rätt, att ge uttryck för sin ”rätta” natur. En annan tanke är att planeter i exil är som ett idrottslag som spelar på bortaplan. En annan tanke är att den som har planeter i exil måste kämpa för att hitta ett konstruktivt uttryck för det som planeterna handlar om – men man måste göra det på egen hand, eftersom planeter i exil kommer utan bruksanvisning, och man kommer bara fram till ett fungerande uttryckssätt genom att prova på olika saker och lära av erfarenheten.

Kvällen leds av Mark Beal.


11/10: Föredrag av Martin Gansten:

ATT SE STATUS I HOROSKOPET

Vad betyder det att vara framstående, och vilka astrologiska faktorer visar på en framstående person? Antikens och medeltidens astrologer hade ett flertal metoder för att förutsäga värdighet och samhällsställning från födelsehoroskopet, såsom tripliciteter, doryforier och fixstjärnor. Med moderna exempel visar Martin Gansten hur dessa tekniker och deras bakomliggande föreställningar fortfarande har giltighet i dagens samhälle.


25/10: PALLAS ATENA

Pallas Atena var den andra asteroiden att upptäckas och är den tredje största. I myten föddes hon redan fullt rustad ur Zeus panna, och det ger en vink om några av de egenskaper astrologer förknippar henne med; kognitiv förmåga (inklusive mönsteridentifiering) och en mer strategisk krigare än halvbrodern Mars. Hennes roll som stadens (statens) beskyddarinna är en annan intressant del av myten. Hon har många andra sidor än så, dessvärre ganska spretiga, så under kvällen ska vi fokusera på det som astrologiskt sett kan sägas vara mest utmärkande för asteroiden, med hjälp av talande horoskopexempel.

Kvällen leds av Mark Beal.8/11: Föredrag av Andrea Rönnberg:

JUPTER I SKYTTEN, 2018-2019

Torsdag den 8 november är ett viktigt datum då Jupiter lämnar Skorpionen och går in i Skytten för en tretton månaders lång transit fram till 3 december 2019. Vilket bättre sätt att välkomna Jupiter hem till sitt härskartecken än med ett spännande föredag! Vi får besök av astrologen Andrea Rönnberg, som kommer att ge oss insikter om hur vi påverkas på både det globala och det personliga planet. Hon kommer att gå igenom Jupiters transiter med utgångspunkt från Ascendeten. Har du Ascendenten, Solen eller Månen i Skytten så blir denna föreläsning en extra bonus för dig. Oavsett, så har vi alla Skytten någonstans i vårt födelsehoroskop och kanske även någon planet/några planeter placerade där, så ta med horoskopet för att få insikter om hur du påverkas personligen. Ju mer kunskap du har om ditt födelsehoroskop desto mer får du ut av denna föreläsning så ha kul med att utforska ditt horoskop till dess och välkomna till en spännande kväll.


Inträde till föredragen är 60:- för medlemmar och 90:- för övriga. Den 13/9, 27/9, och 25/10 är inträdet 40:- för medlemmar och 60:- för övriga.

Fika finns till försäljning.

Med reservation för eventuella ändringar


www.astrologi-vintergatan.com

E-post: vintergatan@post.com


Tillbaka till Vintergatans indexsida.