Domača stran

Spoštujemo stare izkušnje in jih dopolnjujemo s sodobnimi pripomočki.
 
V zadnjih desetih letih smo obnovili večino vinogradov. Trte sadimo gosteje, izbrali smo takšen način vzgoje, ki omogoča najboljši nadzor nad kvaliteto grozdja in ob kar največji listni steni. Ta način nam omogoča mehansko odstranjevanje plevela s čemer se izognemo kemičnim sredstvom. Grozdje je lepo razporejeno, zračnost pomaga pri zmanjšanju občutljivosti. Pri uporabi zaščitnih sredstev se držimo pravil integrirane pridelave, dodatno pa še priporočil Greenpeace-a. Zato smo izločili iz uporabe sredstva, ki jih ta organizacija odsvetuje. Rezultat je pisana druščina rastlin, deževnikov, krtov, ptic, zajcev, ježev...    
 
 Na 5 ha vinogradov pridelujemo rdeče sorte: Refošk, Merlot in Shiraz ter bele: Malvazijo, Vitovsko Grganjo, Lipovščico in Rumeni Muškat.                 
Trgatev
 
Trgatev je kot na večini kmetij poseben dogodek. Uporabljamo svojstven način pobiranja z nosili, ki so zelo ergonomična in na enostaven način prijatelje, ki nam pri tem delu pomagajo, vabijo k skupinskemu delu in družabnosti. Na ta način ujamemo tudi najslajše jagode, obrano grozdje varujemo poškodb in ga v najkrajšem času predelamo v mošt. Fermentacijo nadziramo z meritvami in uravnavamo z mešanjem in hlajenjem. Imamo več velikih lesenih sodov. Vino  pred prodajo  vsaj nekaj mesecev odleži v teh lesenih sodih.