Actueel


Land Art Live

Het beeldende kunstprogramma bij de zes grote landschapskunstwerken in Flevoland, opgezet in 2013 vanuit voormalig Museum De Paviljoens. Hedendaagse kunstenaars worden uitgenodigd om op deze bijzondere locaties interventies te maken. Met o.m. Melanie Bonajo, Zhana Ivanova en Rory Pilgrim. Zie voor overzicht van de projecten en actuele informatie www.landartlive.blogspot.nl

If Mind Were All There Was

Tentoonstelling in Kunstverein Göttingen (D) met werk van residents van de AIR Berlin Alexanderplatz van het Mondriaan Fonds. De tentoonstelling zoomt in op onderzoek als onderdeel van het hedendaagse artistieke proces. Voor de opening stelde Martine van Kampen
een tour samen langs kunstwerken in de openbare ruimte van Göttingen, waarbij het 'leven' dat dit soort kunstwerken leiden na hun realisatie centraal stond. Kijk bij Kunstverein Göttingen voor meer informatie over de tentoonstelling.

Grensland / Borderland
Het boek is uit: volgend op het ontwerponderzoek 'Grenslandschap' hebben Henk van Houtum en Mark Eker i.s.m. Uitgeverij Blauwdruk een tweetalige uitgave gemaakt van de resultaten. Martine van Kampen was bij het onderzoek betrokken als redacteur en schreef een essay over vormen van de grens in de beeldende kunst: 'De grens als model voor dubbelzinnigheid'. Het boek werd op 14 juni gepresenteerd tijdens een grensevent in Antwerpen en is o.a. hier verkrijgbaar.

Scout voor Prix de Rome
De Prix de Rome heeft met ingang van 2013 een iets andere opzet gekregen en wordt georganiseerd door het Mondriaan Fonds. Martine van Kampen werd gevraagd om scout te zijn en maximaal twee kunstenaars voor te dragen als kandidaat voor de Prix de Rome. Totaal 35 scouts hebben deelgenomen, wat resulteerde in een longlist van 50 kunstenaars. Lees hier meer over de kandidaten en de Prix de Rome (januari 2013).


ABA (AIR Berlin Alexanderplatz)
Verblijf van Martine van Kampen in dit buitenlandatelier van het Fonds BKVB, dat gerund wordt door kunstenaars Susanne Kriemann en Aleksander Komarov. Onderwerp van onderzoek is de Berlijnse kunst in de openbare ruimte: wat is er te zien, wie zijn er in actief, hoe kijkt men er tegenaan? Naast veel atelierbezoeken en interviews een aantal 'Salons' met Berlijnse experts op dit gebied. Ontwikkelingen en bevindingen zijn te volgen op het weblog. Meer informatie over ABA (september 2011 - januari 2012)

Vinken en Van Kampen zijn lid van Platform Beeldende Kunst, een vereniging die zich inzet voor een betere beeldvorming over kunst en cultuur en een betere positie voor kunstenaars, ontwerpers, curatoren en critici die werken in de beeldende kunst.