Főoldal

     "Farkasfa úgy fekszik egy erdős, szelíd dombokkal szegélyezett kis völgyben,
  mintha az Isten melengető tenyere rejtegetné." (Pável Ágoston)

Tisztelt új és visszatérő vendégeink!

Vendégházunkat erre a szezonra bezárjuk! Szeretettel várjuk Önöket,

2018. év tavaszától.


Az Őrségi Nemzeti Park területén, Farkasfán lévő vályogépítésű vendégházunkban szeretettel várjuk pihenni vágyó vendégeinket.
A ház a falu egyik legszebb és legeldugottabb dombján fekszik, közvetlenül az erdő mellett, szomszédok nélkül. 
Szállást legfeljebb öt fő részére tudunk biztosítani két kétágyas szobában, melyből az egyik szoba pótágyazható.

A házhoz nagy gyümölcsfákkal szegélyezett terület tartozik, szedressel.

Őrségi szokások szerint a házakat a benne lakó családokról nevezték el, így kapta a mi házunk, előző lakójáról a Vingasz nevet. Alattunk a Csaliti, vele szemben a Csatár ház található. A szomszédos telkeken nincsenek házak, így a békés, nyugodt pihenés garantált.

A ház körüli erdők biciklitúrákra kiválóan alkalmasak, a házban térképet biztosítunk a kirándulásra vagy biciklizni vágyók rendelkezésére. Az erdő minden évszakban „ad” valamit. Tavasszal már találhatunk óriás pöfeteggombát, bodzát, pünkösdkor rengeteg szamóca van. Nyár kezdetétől megtalálhatóak a különféle gombák (vargánya, galambgomba, rizike) és a szeder. Ősszel a gyümölcsfákról szedhetünk friss gyümölcsöt, tél elején pedig érik a kökény.

Biciklikölcsönzésre, túravezetésre, íjászatra és a háziakkal gombaszedésre a 300 méterre lévő Csaliti házban van lehetőség.  A közeli Őriszentpéterben szombatonként termelői piac van!

Kirándulási, sportolási lehetőségek:

Kb. 3 km-re a falutól Máriaújfalu mellett a Hársas patakból duzzasztott mesterséges tó fürdésre, horgászásra kiválóan alkalmas.
Az osztrák és a szlovén határ közelsége színes programokat tartogat vártúrákkal, hangulatos kisvárosokkal vagy élményfürdőkkel(még több program ITT.)


Farkasfa térkép és út a Vingasz Házhoz

GPS koordináták :
 É 46.91042
K 16.31960


Út a Vingasz Házhoz


 

Aloldalak (1): Áraink