Főoldal

     "Farkasfa úgy fekszik egy erdős, szelíd dombokkal szegélyezett kis völgyben,
  mintha az Isten melengető tenyere rejtegetné." (Pável Ágoston)

Tisztelt új és visszatérő vendégeink!

Szeretettel várjuk Önöket!

2017. év tavaszától.


Az Őrségi Nemzeti Park területén, Farkasfán lévő vályogépítésű vendégházunkban szeretettel várjuk pihenni vágyó vendégeinket.
A ház a falu egyik legszebb és legeldugottabb dombján fekszik, közvetlenül az erdő mellett, szomszédok nélkül. 
Szállást legfeljebb öt fő részére tudunk biztosítani két kétágyas szobában, melyből az egyik szoba pótágyazható.

A házhoz nagy gyümölcsfákkal szegélyezett terület tartozik, szedressel.

Őrségi szokások szerint a házakat a benne lakó családokról nevezték el, így kapta a mi házunk, előző lakójáról a Vingasz nevet. Alattunk a Csaliti, vele szemben a Csatár ház található. A szomszédos telkeken nincsenek házak, így a békés, nyugodt pihenés garantált.

A ház körüli erdők biciklitúrákra kiválóan alkalmasak, a házban térképet biztosítunk a kirándulásra vagy biciklizni vágyók rendelkezésére. Az erdő minden évszakban „ad” valamit. Tavasszal már találhatunk óriás pöfeteggombát, bodzát, pünkösdkor rengeteg szamóca van. Nyár kezdetétől megtalálhatóak a különféle gombák (vargánya, galambgomba, rizike) és a szeder. Ősszel a gyümölcsfákról szedhetünk friss gyümölcsöt, tél elején pedig érik a kökény.

Biciklikölcsönzésre, túravezetésre, íjászatra és a háziakkal gombaszedésre a 300 méterre lévő Csaliti házban van lehetőség. A faluban még lehet frissen fejt tejet és falusi tojást kapni. A közeli Őriszentpéterben szombatonként termelői piac van!

Kirándulási, sportolási lehetőségek:

Kb. 3 km-re a falutól Máriaújfalu mellett a Hársas patakból duzzasztott mesterséges tó fürdésre, horgászásra kiválóan alkalmas.
Az osztrák és a szlovén határ közelsége színes programokat tartogat vártúrákkal, hangulatos kisvárosokkal vagy élményfürdőkkel(még több program ITT.)


Farkasfa térkép és út a Vingasz Házhoz

GPS koordináták :
 É 46.91042
K 16.31960


Út a Vingasz Házhoz


 

Aloldalak (1): Áraink