Murphy`s Law

Mahonki veneprojektin alku...... ja loppu jota ei näy

Etusivu

Murphy`s Law:in kunnostaja itse 

Päivitykset

Kuvia projektista

Vieraskirja 

Linkit 


 

Vuoden 2007 kesällä valmistuneen puolentoista vuoden asuntoremontin jälkeen olin ilman minkäänlaista projektia, peukaloita pyöritellen. Pari kuukautta myöhemmin aloin etsimään puuveneprojektia, vain ja ainoastaan puuvene koska olen ammatiltani artesaani puuseppä ja onhan puuvene "ainoa oikea" vene.

Nettiveneen kautta Helsingistä löysin mielenkiintoisen projektin, se oli 7,4m pitkä Honduras-mahonkinen, kaaret/köli tammea, tasaperäinen, tasasaumainen ja keskimoottorilla oleva puuvene. Tämän käteltyäni, venekuljetus liikkeen avustuksella vene tuotiin Vaasaan.

Vene on veistetty Helsingissä Salmisaaren veneveistämöllä, kaikkien tämän hetkisten tietojen mukaan 1959. 

Veneen nimi oli alunperin "Jamaica -niin kuin se juoppojen juoma". Tästä johtuen ja veneen uudelleen syntymisen tähden vene sai nimekseen Murphy`s Law. Nimi on lähtöisin amerikkalaisesta runa boat:ista tarkoittaen Myrphyn lakia, nimi vaan oli niin osuva tälle projektille.

Koneena veneessä oli alkuperäinen -59 Mersun 32hv , makeavesi jäähdytteinen diesel. Kone vaihdetaan kumminkin tehokkaampaan joka on jo olemassa, se on Yanmar:in 88hv turbodielsel.

Vene on tarkoitus kunnostaa päältä päin mahdollisimman alkuperäiseksi, mutta sisustus tehdään uusiksi uudella järjestelyllä. Harmi että en ehtinyt ottaa kuvia entisestä sisustuksesta, kun olin niin intoa täynnä alkaessani purkamaan sisustaa.

Näillä sivuilla pääsette seuraamaan Murphy`s Law:in kunnostusta, hitaasti mutta varmasti.