Omgeving


St Tropez

Saint-Tropez staat natuurlijk op je lijstje, met op zaterdag en dinsdag de provinciaalse markt. Advies om daar wel 's morgens op tijd naar toe te gaan in de zomer in verband met de drukte.

De beroemde haven met de gigantische jachten die je kan zien vertrekken als je 's morgens lekker aan een kopje koffie zit in het bekende "cafe de Paris of Senequier" of einde middag op een terras met een wijntje ze weer te zien binnenkomen.


Via onderstaande link kunt u meer informatie over dit leuke stadje vinden.  http://saint-tropez.startpagina.nl/

Ramatuelle

Ramatuelle een oude vesting stad gebouwd tegen de berg, hier heb je een prachtig uitzicht  over de baai van Pampelonne. Het dorpje heeft tal van oudheden en op zondag zijn provinciaalse markt. 

Cannes, Nice en Monaco zijn ook mooie uitstapjes voor een leuke dag weg.  Saint-Maxime,  Gassin en Grasse liggen ook in de buurt.

Port Grimaud

Nabij Saint-Tropez ligt het pittoreske Port Grimaud.Dit is een klein dorpje ook wel klein Venetië genoemd. Het is daar prachtig om een klein bootje te huren en erdoor heen te varen.

Lac du Verdon


Een echt aanrader is het Parc Naturel Gorges du Verdon (Franse Grand Canyon).  Een prachtig natuurgebied met zijn vele spelonken en watervallen waar je op je gehuurde waterfiets, kano of bootje een prachtige dag kan doormaken.