Szakmai képviselet

Világfa szakmai képviselete:

A szervezetek kapcsolata a társadalmi fával. Munkacsoportok, cégek, egyesületek, klubok érdekeltségi területük és a társadalmi minősítésük alapján kapcsolódnak a megfelelő képviseleti szintekhez, átláthatóvá téve az együtt élő közösségek szakmai munkáját, érdekeit, lehetőségeit. Biztosítja, hogy a szaktudás a legoptimálisabban kapcsolódjon a társadalom kommunikációjához, a szervezetek megismerhetőek, munkájuk ellenőrizhető és könnyen támogathatóak lesznek.


4.1.1      Szakmai fák - másod szintű képviselet:

Az egyének létrehozhatnak szakmai, tematikus csoport-fákat, melyek adott problémák megoldására jönnek létre. (tudományos, gazdasági , hobbi, iskolai, gyakorlatilag bármilyen témában ami az életben felmerül.) A szakma fák csoport bontását a közösség 3-15 fő között állíthatja be, biztosítva a szakágak létrehozását is. Ezek a szakmai fák a munkájuk szerint pontozódnak fel vagy le a társadalmi fában így kapcsolódva a társadalom különböző szintjeihez, hogy tudásukat a leghatékonyabban adhassák át, hogy működésüket a nekik megfelelő közösség megismerhesse és fenntarthassa. Így minden területi egységnek van egy társadalmi képviselete, mely az alapvető döntéshozó szerv, valamint ezekhez kapcsolódva a másodszintű képviselet melyet a szinthez tartozó civil szervezetek, cégek, kamarák, intézmények alkotnak. A szakmai csoportok közvetlenül kapcsolódnak a szint döntéshozatalához, véleményt formálhatnak, szavazásokat végezhetnek, melynek eredményét a társadalmi képviselet köteles közhírré tenni.

A szintekhez szakterületenként tematikus fában kapcsolódnak a szervezetek (egészségügy, mezőgazdaság, oktatás, stb..). Ha egy szinthez kezelhetetlenül sok szervezet kapcsolódik, szakterületek alatt is tovább csoportosodnak. Ennek rendszere hasonló a képviseletéhez, a szervezetek szavazással választanak vezető intézetet, vagy létrehoznak egy kommunikációs szövetséget. Ez egy speciális munkacsoport, amit maguk fölé szavaznak.

 

4.1.1.1                     Miért fontos munkájuk pontozása?

 Mert ez a terület másodszintű képviselete, ahol az emberek szakmájukon keresztül képviselhetik érdekeiket. Az adott szint segítői közvetlenül hozzájuk fordulnak szakmai kérdéseikkel, a szintekre érkező információkat ők is megkapják és javaslatokat dolgozhatnak ki. Szakmai kérdéseket, a szinthez tartozó munkacsoportok kidolgozással és végrehajtással együtt átvehetik a segítőktől.

 

4.1.1.2                     Pontozás menete: a szakmai csoportot egy adott szint segítői és szakmai csoportjai pontozhatnak fel vagy le. Meghatározzák a javasolt szintet, mely több szinttel feljebb is, lejjebb is lehet, az így kapott szavazatok átlaga megadja, hogy arról a szintről fel vagy le jut, ha egy magasabb szint saját szintjén tartja, akkor alatta hiába szavazódik le, de ez mint a segítőknél látható lesz a neve mellett. Ez segíti, hogy a munkacsoport odafigyeljen az őt bizalmával feljuttatottak érdekeire. Feljutni csak úgy lehet, ha szintenként feljuttatják.

A csoportok helyzetét időközönként meg kell erősíteni, hogy mindig élő rendszer legyen. Egy csoport feladata végeztével megszűnik , vagy új feladatot választ, amivel újra bizalmat kell kapjon.

 

Munkacsoport több területi szinten is jelen lehet, hiszen tagjai szakmai alapon csatlakoznak nagy területről. Így egy munkacsoport tagjain keresztül több helyen is elindulhat, ahogy ma egy kamara is minden nagyvárosban jelen van. Ebből következően a különböző területek nem feltétlen együtt emelkednek a szinteken, ugyan így ha munkájuk bizalmat veszít egy szinten, nem csak a feljutás útvonalán kerülhet le, hanem kérheti új területi ágakban a megjelenését, ha arra van embere és kapacitása. PL.: egy kamara munkáját országos szinten leminősítik, akkor kérheti a kamara, hogy ha eddig nem volt megyei szinten csoportja, akkor azokat létrehozva, akár a leminősítés szintje alatt mindenhol megjelenjen munkacsoportjaival, de ezt a kérelmét a szinteknek el kell fogadni, e nélkül a feljutás útvonalán kerül vissza automatikusan.

 

 

4.1.1.3                     Munkacsoportok további lehetőségei, magán cégek támogatása,

Úgy alakítjuk ki az eszközkészletet, hogy azok közösségi alapon és magán érdek mentén is a teljes közösség és cégszervezést segítse a felvetés pillanatától. Ennek ma mikor a multinacionális rendszerektől az elsorvadt lokális vállalkozások újraélesztése és támogatása felé fordulunk egyre nagyobb jelentősége lesz. Másrészt a rendszer nem akar más működési formákat kizárni, azonos feltételek mellett, mindig a hatékonyabb forma terjedhet el egy -egy  feladatnál.

A magán tulajdonú kezdeményezések a rendszer minden lehetőségét szabadon használhatják, kivéve a közösségi időpénz teremtést.  5.4.3.

Forrásbevonásra a közösségi kölcsön rendszerét használhatják, ahol a felhasználók néhány forintos befektetéseit is gyűjthetik. Működésükhöz egy folyamatosan fejlesztendő szervezet és munka szervező rendszert használhatnak, ahol a szakágakat és vezetési szinteket könnye létrehozhatják, az egyes csomópontokban a döntéshozatal jellegét, szempontjait egyedileg beállíthatják. Termékeiket a rendszer termék nyilvántartási rendszerében megjeleníthetik, a lokális gazdaságot segítő e-piacon szabadon forgalmazhatják. 5.4.28, 6.2

Comments