Munkacsoport támogatás

4.1.1.1                      Feladat megoldás támogatása, folyamatai, csoport eszközei

 

Egy feladat felvetése után az egyén eldönti, hogy azt civil kezdeményezésként közösségi alapon (lásd formáit 4.2.6.5), vagy a megszokott cégvezetési viszonyban szeretné elindítani. Mint induló közösség az indulás és a távlati szabályokat meghatározzák. Ha közösségi működés, akkor a szabályok alapjai adottak. Definiálják az érdekkört (téma), a területi érdekkört (földrajzi) és elindítják a munkacsoportot egy tervezett létszámú érdekcsoportnak.

 

4.1.1.1.1      Megjelenés az Interneten:        Bemutatkozó oldal ahonnét az alábbi funkciók elérhetőek. Könnyen szerkeszthető felhasználó barát Weboldal. Program és szervezet ismertetés, tagok, vezetők elérhetősége, tulajdon formája-döntéshozatali szint aktuális összetétele 4.2.6.6.

 

4.1.1.1.2      Fórum:       

 

Fórum külső:         A csoport által felvetett témák, ötletek követése a Társadalmi fában. Minden innen induló felvetést és annak változásait automatikusan gyűjti erre az oldalra, megjelenítve az azokra adott reakciókat, teljes körű valós közvélemény-kutatást csatolva a felvetésekhez.

Fórum belső:         A szervezet felépítésben a kis létszámú csoportok, szakágakra pontot hierarhikus döntéshozó, információ építő és áramoltató rendtarásában zajlik. A választott döntéshozói felelősség szerint. Ez a kommunikáció kifelé a beállítások szerint  lesz látható. A külső fórumra ennek eredményei kerülnek. A feladat megvalósítása nem kell hogy terhelje a társadalmat, de közösségi tulajdonnál látható kell legyen.

 

4.1.1.1.3      Szervezetépítés:   A munkacsoport a csatlakozókkal elindíthatja a szervezet fejlesztését létrehozva a döntéshozatali csoportokat, majd a szakágakat, és az alatt, a hatékony cégszervezést lehetővé tevő többszintű döntéshozatali, végrehajtó hálózatát, hasonlóan a társadalmi rendszerhez. A csatlakozni kívánók szaktudásuk, igényük szerint automatikusan beosztódnak csoportokba, ahonnan munkájuk alapján elérhetik a vezetői pozíciókat.

Felhasználók választhatnak a meglévő szervezeti formákból, vagy vállalhatják a közösségi tulajdon szerinti formát, mely számára a rendszer további előnyöket biztosít.

Döntéshozatalban szintén választhatnak a hagyományos felülről irányított és az alulról kötelezett működési szemlélet közül. A továbbiakban a szervezet az új tagokkal kezelés nélkül is képes épülni, automatizálva a vezetők  választását, a belső demokratikus működési rendszert.

 

4.1.1.1.4      Könyvelési és számviteli felület:         Itt a közös munka könyvelődik, létre jön a belső számlaszám, és egyéb adatnyilvántartó rendszerek

 

4.1.1.1.5      Költségvetés meghirdetése, támogatók gyűjtése: Az elkészült költség és munkatervet meghirdethetik és a célközösségtől a legegyszerűbb módon gyűjthetik az anyagi, munkaóra felajánlásokat. A befektetői gyűjtések a működési forma szerint az egyének, segítői szintek, munkacsoportok megtakarításaiból, vagy az egyének jövőbeli munkáját lekötő, közösségi időpénz hiteléből jöhet (5.4.3).

Külön kezelhető a valutáért megvásárolható és a meghirdető közösség munkájából fedezhető tőkeigény.

 

4.1.1.1.6      Fejlesztési utalvány kibocsátása:       Ha közösségi munkaidő felajánlás érkezett, mert közösségi tulajdon formát választott, a LETS rendszer alapján azt a felajánlónál aktiválhatja és fizethet vele.

 

4.1.1.1.7      Közbeszerzés kezelése: Segíti az ajánlatok kezelését, közösségi működés esetén nyilvánosan, a helyi gazdaság támogatásának szellemében.

 

4.1.1.1.8      Megvalósítás szervezése, követése:   segíti a munkák szervezését, igény esetén nyilvános publikálását.

 

4.1.1.1.9      Üzemeltetés:        Annak szervezését , könyvelését, döntéshozatalát, működési forma szerint publikálását. Itt kapcsolódik a termék és szolgáltatás nyilvántartási rendszerhez, kezeli az árakat és tagdíjakat.

 

4.1.1.1.10   Lezárás:     Ha a feladat elkészült a munkacsoport megszűnik, a weboldal az archívumba kerül ahol bárki megtekintheti a tapasztalatok hasznosításáért.

 

        

 Célunk ezen funkciók nonprofit alapon történő támogatása egy sokrétű szoftver fejlesztésével.

 

 

4.1.1.2                     Munkaidő nyilvántartás és könyvelés

A munkát segítő további funkciók az egyén számítógépen végzett, vagy bármilyen jellegű munkavégzésének, időbeli nyilvántartása, ahol magának könnyen könyvelheti, hogy mikor mivel foglalkozott, akár percenkénti lebontásban, az így indexelt munkavégzést automatikusan hozzá tudod rendelni dokumentumhoz, munkaidő elszámoláshoz, adózási nyilatkozatokhoz. Ez nem csak az egyén hatékony munkavégzésében segít, de a közös munka időtől és minősítéstől függő részesedését könnyen rögzíthetővé teszi. A saját elszámolását a kialkudott minősítő szorzóval csatolhatja az elszámoláshoz, melyet amúgy a közösségnek jóvá kell hagyni a visszaélések elkerülése végett.

 

A szövetkezeti működés, belső számviteli rendszere eleve lehetővé teszi ennek hatékony bonyolítását, jogi környezete biztosítja, hogy a kisvállalkozások az együttműködésüket eleve egy belső könyvelésben vezessék és csak a valós végfelhasználásnál kelljen az állami követelmények szerint adót befizetni, remélhetőleg megoldva ezzel a rengeteg adó-visszaigénylés terhétől a rendszert.

Comments