Magénszféra

4.1.1       Látogató követése, információk láthatósága

 

Minden egyén saját oldala, minden közösségi szint, vagy munkacsoport oldala magánterületnek minősül. Ezért a rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználó láthassa, ki látogatott az oldalára. Ezen adatok naplózva rögzítődnek az oldalon.

Szabályozva van, hogy az oldalon ki milyen adatokat láthat.

-A képviseleti szintek alulról átláthatóak, a munkaközi információkon kívül minden nyilvános az alattuk lévőknek

-A felülről vagy más ágakból érkező látogatók számára pedig a felhasználok beállíthatják a láthatóságot.

-az információ áramlásban tematikusan keresők láthatják azokat az információkat, melyeknek területi érdekeltségébe ő is bele tartozik, de az alkotók személyét csak akkor láthatja, ha az nyilvánossá tették. Alulról érkező felhasználó viszont a titkos minősítést és alkotóját is láthatja.

-Munkacsoportoknál lehetőség van működési formát választani, így egy magán munkacsoport minden működési, döntéshozatali paramétert testre szabhat. Akár egy diktatórikus rendszert is működtethet, ha a felhasználói ezt vállalják.

- A munkacsoport a társadalom számára közlendő információkat maga szabályozza, mit melyik kapcsolódó szinten hogyan tesz közzé.

-A felhasználók szabadon mellé rendelhetik saját szempontjaikat akár a munkacsoporthoz akár az általa létrehozott szolgáltatáshoz vagy termékhez.

-A bizalmi szavazásokon túl , az egyénhez, hozzászólásai alapján, gratulációk, vagy ellenérzések is rendelhetők, pontok formájában, mely szintén a megismerést segíti.

-Az egyéneknél látható hogy mely munkacsoportokban vesz részt, mennyi hozzászólassa van és az hogyan pontozták. Az adott munkacsoportban végzett munkája képviseltjei által megtekinthetőek, egyéb esetben a munkacsoport vagy az egyén által beállított láthatóság a mértékadó.

- Az egyén bármikor elért legmagasabb segítői pozíciója alap beállításban mindig látható a közösség megbecsülése okán,(pl: tiszteletbeli megyei vezető xxxx évben) ezt csak a volt képviselő kapcsolhatja ki.

Comments