Taulell‎ > ‎

curiositats

L'OVELLA NEGRA

Els caminants de la nostra colònia han pogut observar des de fa temps una ovella negra amb la cua blanca que ha decidit viure lliurement al marge del ramat. D'herba no li'n falta, i l'aigua la procura a la vora dels dipòsits. Tots els intents del pastor propietari de tornar-la a reunir amb el ramat han resultat infructuosos.

 
 
          Fotos: Hector Thomas
ESTELES D'AVIÓ PERSISTENTS.

Fotos: Salvador Méndez

Cada hora volen tretze mil avions pel cel.
El passat 21 de setembre de 2001 es va poder veure al cel aquest fenomen. Les esteles de condensació dels avions normalment s'esvaeixen en pocs minuts, però de vegades, en presència de cirrus (un tipus de núvol allargat) solen desenvolupar esteles persistents o també anomenades contrails. Això fa que siguin un important element a tenir en compte en el canvi de temps.


EL PI SOBRE EL PONT

Un fet insòlit i curiós que trobem a la nostra colònia, i que fins i tot s'en parla en altres webs(*) és un pi que sembla que va créixer espontàniament damunt el pont de l'antiga via de tren. Sembla que fins i tot hi havia un home que s'en cuidava de regar-lo.
Si teniu més informació sobre aquest o d'altres fets i ens ho voleu fer arribar a la nostra web per que ho publiquem, us ho agrairem. viladomiunou@gmail.com
 

 
Aquí teniu una foto ben curiosa, si us hi fixeu bé, veureu que sobre d'aquest pont hi ha un pi ben crescudet. Segurament el fet de que el pont sigui d'una antiga via de tren en desús des de fa uns quants anys ha contribuït a que l'arbre pugues créixer lliurement, però tot i així la imatge en directe no deixa de ser espectacular. El podreu veure anant cap a Gironella, a l'altura de Viladomiu Nou, sortint dels nous túnels.
  

UN PAÓ REIAL ESPERANT EL BUS

 
         
 
Aquells qui passaven el passat 1 de Juliol per davant l'antiga parada d'autobús a Viladomiu Nou, es van veure sorpresos per un bonic exemplar de Paó Reial (Pavo cristatus), que es passejava lliurement per tot el recinte. Algú va tancar-lo allà dins, tot i que a hores d'ara desconeixem la finalitat.
 
Algunes curiositats sobre el Paó Reial:
 
- És l'au nacional de l'Índia, on moltes de les danses folklòriques mostren passes inspirades amb el seu ball de festeig.
 
- A l'Islam, se l'associa amb Iblís, cap suprem dels dimonis, en canvi en la religió Yazidi se l'associa amb el seu Deu.
 
- Era un àpat molt apreciat en els festins de l'antiga Roma, on el paó reial era un plat quasi obligatori.
 

LES TÓRTORES DE VILADOMIU NOU

Una parella de tórtores han trobat un mirador ideal on reposar el vol a les antenes de televisió de Viladomiu Nou.

La Tórtora Turca (Streptopelia Decaocto) és una espècie originària d'Àsia, però que ha anat avançant per tota Europa fins arribar a la península ibèrica. Tenen un característic collar negre rivetejat de blanc al coll. El seu nom científic, Decaocto (divuit, en grec), fa referència al seu amanyac, que sembla repetir contínuament aquesta paraula.

   
 

 Si voleu explicar-nos curiositats o anècdotes de la colònia, envieu-les a: info@viladomiunou.com

Comments