Festes‎ > ‎

Caminada popular

XIX Caminada Viladomiu Nou 2019

Diumenge, 2 de juny de 2019

Sortida: Plaça de la Colònia
Hora: 8 del matí
Recorregut: 14 Km (aprox.)

Díptic de la caminada

Nota: Podeu descarregar el Track de la Caminada per a GPS, aquí)

ADVERTIMENTS:

1. El camí estarà marcat amb cintes de roba i fletxes de paper. 

2. L'organització NO es fa responsable dels danys ni accidents que els parcipants poguessin sofrir durant la caminada. 

3. Si decidiu d'abandonar la caminada nofiqueu-ho al control més proper al més aviat possible. 

4. És inevitable caminar per la carretera BV-4406. Si us plau, extremeu la precaució. 

5. No llenceu deixalles pel camí, guardeu-les i dipositeu-les a les bosses que trobareu a cada control.

6. Si us acompanya algun gos, porteu-lo lligat. 7. Hi haurà servei d'escombra que tancarà la caminada i recollirà les marques.


Caminada Popular 2018

Mantenint l'esperit de donar valor als indrets quotidians que ens envolten, aquest any us proposem d'arribar novament a l'emblemàtica Riera de Merlès. Però la proposta per enguany és diferent que la darrera vegada: en lloc de resseguir-ne els marges la vorejarem des de mitja alçada, per un camí nou, i així podrem copsar tota la bellesa de la vall que travessa. És ben cert que les distàncies creixen però hem buscat camins planers i pujades suaus per tal que la recompensa del paisatge mereixi la pena aquest petit esforç siplementari.

Díptic de la caminada

Nota: Podeu descarregar el Track de la Caminada per a GPS, aquí)

Caminada Popular 2017

Nota: Podeu descarregar el Track de la Caminada per a GPS, així com el cartell i díptic, a la part inferior d'aquesta pàgina (zona descàrregues)

    
Fotografies: Wikiloc/Jomovi
Ens passa sovint que no som prou conscients del valor històric de l’entorn que ens envolta. El veiem i el trepitgem cada dia i no ens adonem de la seva importància fins que algú de fora, encuriosit, ens fa obrir els ulls i ens remarca la importància que havia tingut cada pedra, cada racó del que considerem el nostre paisatge habitual. Des de fa ja alguns anys la caminada de Viladomiu Nou vol posar en valor aquests petits racons emblemàtics que ens recorden un passat majestuós i valent que de vegades ens costa recordar. I aquest any també serà així.

Sortirem de la plaça i, com l’any passat, passant pel costat de la fàbrica Balvitex® anirem a buscar la riera de Clarà allà on fa l’aiguabarreig amb el Llobregat. Seguirem el camí de l’aigua per la dreta de la riera i trobarem el primer racó: la font de la Unió. Podem llegir, esculpit a la pedra “Fuente la Unión 1876”. Es diu que rebia aquest nom perquè era lloc de trobada de gent de diferents opcions polítiques, on discutien i defensaven serenament les seves idees. Ens enfilem i seguim el marge dret de la riera, passant pel Gorg dels Coloms, fins al segon racó: l’antiga palanca de Casserres, construïda a finals del S. XIX per facilitar el camí a la gent de Casserres que baixava a peu cada dia a treballar a la fàbrica de Viladomiu Nou. Continuarem ara per la banda esquerra de la riera per la pista que travessa pel bosc fins a topar amb la carretera nova de Casserres a Gironella. La travessem per un pas soterrat i d’aquí continuem en pujada suau fins al racó històric: l’església de Sant Pau de Casserres. Amb més de 1100 anys d’història (consagrada l’any 907 pel comte Guifré el Pilós), Sant Pau de Casserres havia estat la primitiva església parroquial. Va ser totalment remodelada al s. XII per convertir-se en l’edifici romànic de creu llatina actual, amb una sola nau coberta amb volta apuntada i un absis semicircular. Al s. XIII es va decorar amb unes pintures murals (exemple de transició del Romànic al Gòtic català) que actualment es conserven al Museu Diocesà de Solsona. Després de recuperar forces amb l’esmorzar i gaudir de l’espai emprendrem el camí de retorn passant per la masia de Cal Daniel i Els Porxos i seguim l’antic camí que portava a Gironella fins al revolt de Barbats. Seguim un ombrívol corriol per sota Cal Peu Curt arribem a un altre racó històric: les roques i l’ermita de Sant Marc, construïda el s. XVIII (1749), adossada a un eremitori o espai de culte excavat a la roca que data del s. IX-X. Una vegada ens haurem refrescat seguim el camí que segueix l’antiga via fins a creuar el racó nostàlgic: el túnel del Carrilet (l’antic ferrocarril Manresa-Berga, que va deixar de funcionar l’any 1974). Arribem a aquest túnel, l’únic en bon estat de conservació que queda del traçat fins a Cal Rosal, a través d’un caminet que hem obert expressament entre runes i deixalles, amb el desig ferm que algun dia pugui recuperar-se com veritable via verda, tal i com s’ha fet amb el tram de Pedret a Cal Rosal. La caminada acabarà a la plaça de Viladomiu Nou, on podeu gaudir d’un petit refrigeri. Esperem que us hagi agradat i que l’any vinent ens puguem retrobar! Caminada Popular 2015


Caminada Popular 2014


https://sites.google.com/site/viladomiunou/festes/caminada-popular/caminada.jpg

Caminada Popular 2013


Caminada Popular 2012


Crònica de la Caminada 2012 al bloc de "Los Folloneros", feu clic aqui

Presentació de fotografies de "Los Folloneros" de la Caminada 2012, feu clic aqui

Caminada Popular 2011

Per veure el recorregut i fotografies la caminada a Wikiloc, feu clic  aqui

Crònica de la Caminada de Viladomiu Nou 2012 al bloc de "Los Folloneros", clic aqui

Presentació de fotografies de "Los Folloneros" de la Caminada Viladomiu Nou 2012, clic aqui
 
Subpàgines (1): Caminada popular
Comments