Entitats‎ > ‎

Grup Vocal V9

Història:

El Grup Vocal V9 és una formació coral jove, nascuda a mitjan del 1996. Dels seus 25 membres, la major part viuen o han viscut a Viladomiu Nou (antiga colònia tèxtil), a la comarca del Berguedà, d'aquí el nom de V9.
Des dels seus orígens la direcció del Grup Vocal V9 és a càrrec de la Margarida Curriu, l’artífex principal de dur a bon port les actuacions del grup.
El seu repertori abasta peces de tots els estils: música clàssica, contemporània, popular, d’aquí i d’arreu del món. 
El seu historial, encara que curt, ha estat prolífic: guardonat dos anys consecutius (2000 i 2001) al Concurs de Caramelles de St. Julià de Vilatorta (Osona), segon premi de la seva categoria al III Festival Coral Internacional de Cant Popular “Europa... i els seus cants” (Barcelona, 2000).
Des de fa 9 anys col·labora en l’espectacle “l’Onze de setembre i Gironella”, que té lloc en aquesta vila berguedana amb motiu de la Diada. 
L’últim projecte més ambiciós que ha dut a terme és la presentació del seu musical Fil i Carbó, basat en la novel•la del mateix nom de l’autor Ramon Soler, ha adaptat el seu relat amb la lletra de les cançons; la música de les quals ha estat composada pel pianista de la coral Carles Rulló. Fil i Carbó es va  estrenat el dia 28 d'octubre 2006, s’han fet 14 actuacions fins avui i l’han vist més de 3500 persones. Tenen gravat un CD d'aquest musical. 
És membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals.

Grup Vocal V9


                                                                                                        Informació facilitada per Neus Santamaria
                                                                                                        Fotografies: AAVV. de Viladomiu Nou
més informació al web: http://grupvocalv9.blogspot.com.es
Comments