Tapahtumakalenteri


Kesässä maistuu rosee ja shampanja

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 10.5.2017 klo 9.00

Hei kaikki viinin ystävät!

Roseeta!
Rovaniemen viiniseuran seuraavassa tapaamisessa tutustutaan kesäisen raikkaisiin roseeviineihin. Viinejä maistattaa Heta Junni Alkon aluekonttorilla (Hallituskatu 20, II krs.) tiistaina 23.5. klo 18.30 alkaen.

Paikkoja riittää noin 20 maistelijalle, joten ilmoittaudu pikimiten seuran sähköpostiin tai tekstiviestillä suoraan Hetalle, p. 044 574 8727. Vaaleanpunainen maistelupaketti maksaa 20 euroa per nenä.

Shampanjaa!
Alkon Etiketti-lehti järjestää tilaisuuden Champagnen klassikoista torstaina 1.6. Ilmoittautuminen viimeistään 18.5. Alkon asiakaspalveluun, p. 020 692 771. Tilaisuuteen voi osallistua kaikki halukkaat (eli ei tarvitse olla enää minkään klubin jäsen).

Peruskurssi aloittelijoille!
Haluatko oppia perusasiat viineistä ja niiden maistelemisesta? Etiketti-lehti järjestää Viinit tutuksi -tilaisuuden Rovaniemellä torstaina 8.6. Ilmoittautuminen viimeistään 25.5. yo. asiakaspalvelunumeroon. Kaikki halukkaat voivat osallistua.

Pique ja Nique!
Rovaniemen viiniseura järjestää kesäisen pikniktapahtuman Pöykkölän Kotiseutumuseon pihassa lauantaina 17.6. klo 18. Jokainen tuo paikalle sormisyötävää, ja viiniseura tarjoaa kuohuviiniä ja shampanjaa. Jos sataa, olemme sisällä. Tarkempi kutsu tulee aikanaan.

Lämmintä kevättä kaikille paksun villapaidan omistajille!

Vapun alla iloisia kuohuviini-cocktaileja!

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 11.4.2017 klo 9.50

Rovaniemen viiniseuran seuraava tapaaminen on heti pääsiäisen jälkeen. Tutustumme kuohuviineihin cocktailien muodossa Alkon aluekonttorilla (Hallituskatu 20, II Krs.) keskiviikkona 19.4. klo 18.30 alkaen.
Vappuisia kuohujuomia meille sekoittaa (vaan ei ravista) ja tarjoilee keskustan Alkon iloinen baarimestari Pekka Pallari.
Paikkoja riittää vain 20 janoiselle vappujuhlijalle, joten ilmoittaudu pikimitenlähettämällä viestiä seuran sähköpostiin tai tekstiviestillä p. 0400 379 156. Makupaletti maksaa perinteiset 20 euroa per vappunaamari.
Tervetuloa myös kaikki halukkaat tutustumaan seuraan, vaikka ette olisi (vielä) jäseniä.

Viininystävien ystävänpäivänä sukellamme antiikin Välimereen

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 5.2.2017 klo 13.08

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

Rovaniemen viiniseura sukeltaa antiikin ajan Välimereen ystävänpäivänä. Sukellusta johtaa viinillisen syvätiedon ja syvällisen viinitiedon Grand Not-So-Old Man Jari Junkkara, jonka monet muistavat auktoriteettia uhkuvana tuoteasiantuntijana Alkosta.


Kuljemme Jarin tarinoiden ja paikallisten laatuviinien avulla antiikin kreikkalaisten vaikutusaluetta alkaen idästä eli Libanonista ja päätyen länteen, Etelä-Ranskaan. Ponnahdamme pinnalle muun muassa Korsikassa, josta on tarjolla sikäli harvinaista herkkua, että sitä ei saa Suomesta.

Kokoonnumme Alkon aluekonttoriin (Hallituskatu 20, II krs.) 14.2. klo 18.30 alkaen. Hinta on maisteltaviin viineihin verrattuna hyvinkin halpa 20 euroa per osallistuja.

Ilmoittaudu seuran sähköpostiin heti mieluummin kuin liian myöhään. Paikkoja on rajoitetusti.

PS. Nyt on hyvä tilaisuus tuoda tilaisuuteen mukanaan ystävä, joka on kiinnostunut viineistä ja mahdollisesti myös viiniseurasta. Yhden kerran voi käydä kokeilemassa, millaisia viiniseuran tilaisuudet ovat, vaikka ei olisi jäsen.

Rovaniemen viiniseuran kevätkauden ohjelma

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 12.1.2017 klo 13.38

Rovaniemen viiniseuran kevät on täynnä mukavaa, mielenkiintoista ja maistuvaa ohjelmaa.


Tammikuu: Punaviinien aromit

Tarjolla on Alkon kiinnostavimmat uutuuspunaviinit ja pullotettuja mysteerituoksuja, joita pyrimme tunnistamaan – mutta arvatakin saa. Tilaisuus alkaa Alkon aluekonttorilla keskiviikkona 25.1. klo 18.30. Hinta 20 euroa. Ilmoittautumiset seuran sähköpostiin tai tekstiviestinä (numeroon 040 037 9156) pikapikaa ennen kuin paikat loppuvat.


Helmikuu: Viinitapahtuma Tampereella*

Tampereen viinitukku järjestää lauantaina 4.2. viinitapahtuman, jonne on tulossa 40 viinintuottajaa. Jos pääset silloin Tampereelle, tutustu ohjelmaan, joka on liitteenä tässä viestissä.


Helmikuu: Viininystävien ystävänpäivä

Perinteisesti nautimme viinejä ystävänpäivänä eli tiistaina 14.2. Ylimpänä ystävänä häärää viinivelho par excellence Jari Junkkara. Tarkka teema on vielä hieman harkinnassa, mutta pysynemme vielä punaisissa.


Maaliskuu: 30-vuotisjuhla

Juhlimme Rovaniemen viiniseuran 30-vuotista taivalta uusitussa Scandic-hotellissa lauantaina 25.3. Paikalle on lupautunut ainakin yksi perustajajäsen, ikinuori Terhikki Kerimaa. Lisäksi käydään läpi vuosikokous, jossa toivottavasti saadaan johtokuntaan uusia innokkaita jäseniä sekä yksi uusi puheenjohtaja.


Huhtikuu: Vappuisia kuohuviinejä

Vappua kannattaa valmistella hyvissä ajoin, jotta löytää varmasti mieluisan kuohuviinin Valpurin päivän lounaalle – tai kaksikin mieluisaa kuohuviiniä. Vankat vinkit ja mainiot maistiaiset tarjotaan keskiviikkona 19.4.


Toukokuu: Kesäisen keveät rosét

Viiniseuran toiminnan peruskivi Heta Junni on into pinkeänä, koska hän pääsee esittelemään meille kesän kynnyksellä lomalaisen rantalaiturilöhöilyn ja luonnon keskellä nautittavan piknikin parhaimmat kaverit, roséviinit. Jos kuulostaa taivaalliselta, laita kalenteriin merkintä ”tiistai 23.5.”


Toukokuu: Viinimatka Keski-Italiaan*

Toukokuussa on mahdollista lähteä viinimatkalle Keski-Italian viininviljelyalueille. Matka kestää torstaista sunnuntaihin 25.-28.5. Varaukset tammikuun loppuun mennessä. Ohjelma ja yhteystiedot ovat tämän viestin liitteenä.


Syyskuu: Viinimatka Kataloniaan*

Far-Fair Matkat järjestää viiden päivän viinimatkan Kataloniaan keskiviikosta 20.9. sunnuntaihin 24.9. Ohjelma ja muut tiedot löytyvät nettisivuilta www.farfair.fi.


*) Rovaniemen viiniseura ei ole mukana Tampereen viinitapahtumassa tai viinimatkoilla missään roolissa. Nämä tuodaan tässä vain tiedoksi niille jäsenille, jotka mahdollisesti haluavat itsenäisesti osallistua niihin.


Viiniseuran pikkujoulut lauantaina 10.12.

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 27.11.2016 klo 11.45

Hei kaikki kiltit viiniseuralaiset!

Vietämme viiniseuran pikkujouluja lauantaina 10.12. klo 17 Arctic Boulevard -ravintolan lasiterassilla.
Tutustumme ravintolan uuteen ruoka- ja viinilistaan. Tarjolla on talon juustovalikoimaa sekä pieniä lautasia alkuruuista. Viineinä on maisteltavana valkoista, roséta ja punaista.
  1. Mülheimer Sonnenlay Zeppelin Riesling / Saksa
  2. Jean Leon 3055 Chardonnay / Espanja
  3. Mirabeau En Provence / Ranska
  4. Celeste Crianza Tempranillo / Espanja
  5. Barbaresco Nebbiolo / Piemonte, Italia
  6. Château Bonnin Pichon / Bordeaux, Ranska
Olkaatten se verran höveleitä, että ilmoittaudutte viimeistään perjantaina 2.12. viestillä seuran sähköpostiin tai tekstiviestillä numeroon 0400 379 156.
Pikkujoulujen hinta on 20 euroa, ja se kattaa koko tarjoilun ruokineen viineineen. Lisäksi tontut saattavat valmistaa meille myös yllätysohjelmaa.

Lokakuussa nautitaan valkoviinien aromeista

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 14.10.2016 klo 2.57   [ 14.10.2016 klo 2.58 päivitetty ]

Rovaniemen viiniseuran puheenjohtaja Jyri Tynkkynen tutustuttaa seuralaisia valkoviinien aromeihin. Tarjolla on hyviä valkoviinejä Alkon uutuusvalikoimista ja valkoviinien tyypillisiä tuoksuja torstaina 20. lokakuuta kello 18.30 Alkon aluekonttorilla (Hallituskatu 20, II krs.).

Ilmoittaudu viestillä seuran sähköpostiin tai tekstiviestillä numeroon 0400 379 156. Hinta on 20 euroa per hlö.

Viiniseuran syksy alkaa lauantaina 24.9.

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 16.9.2016 klo 11.52

Rovaniemen viiniseuran syksy on taas täynnä ohjelmaa. Tänä syksynä ja ensi keväänä tutustumme rovaniemeläisiin viiniravintoloihin eli paneudumme siihen, mistä viinikulttuuri syntyy: viinin ja ruoan konstailemattomasta nauttimisesta yhdessä. Lisäksi on tarjolla viiniä myös analyyttisempään makuun teistingtilaisuuksissa.

Syyskausi alkaa ravintola Frans & Chériessä (ent. Fransmanni) lauantaina 24.9. kello 16. Tarjolla ruokaa (
ranskalainen juusto-, leikkele- ja ankanmaksalautanen) ja kuusi erilaista viiniä viiniseuran subventoimaan hintaan 20 euroa per nenä. Ruokarajoittuneille vastaava lautanen ilman maitotuotteita tai lihaa. Kaikki halukkaat viiniseuran jäsenet mahtuvat mukaan.

HOX: Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 21.9. seuran sähköpostiin. Muista mainita mahd. ruokavaliotoiveet.

Lokakuussa (20.10.) tutustutaan viinien erilaisiin aromeihin Alkon aluekonttorilla.
Marraskuussa (24.11.) tutustutaan Alkon jouluviineihin aluekonttorilla.
Joulukuussa (10.12.) tutustutaan pikkujouluisissa merkeissä Arctic Boulevard -ravintolaan.

Ensi vuoden puolella mennään ravintolavierailulle ainakin Napapiirille ja järjestämme myös lisää perinteisiä teistinkejä.

Hyvää pahaa viiniä

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 18.5.2016 klo 7.58   [ 18.5.2016 klo 10.06 päivitetty ]

Nyt on hyvä tilaisuus maistaa pahaa viiniä. Maanantaina 23.5. klo 18.30 pääsee kokemaan, millä kaikilla tavoilla viini voi olla viallista. Tapaamispaikka on perinteinen Alkon aluekonttori (Hallituskatu 20, II krs.).

Ei kannata säikähtää 'pahaa viiniä', sillä tarjolla on myös hyviä viinejä --- eli kyseessä on loistava mahdollisuus nauttia ja oppia.

Ilmoittaudu seuran sähköpostiin tai tekstiviestinä numeroon 0400 379 156. Maistelu maksaa 20 euroa per osallistuja.

Vuosikokous on 8.4.

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 31.3.2016 klo 7.25   [ 31.3.2016 klo 7.26 päivitetty ]

Rovaniemen viiniseuran sääntömääräinen vuosikokous järjestetään perjantaina 8. huhtikuuta kello 18.30 Alkon aluekonttorilla (Hallituskatu 20, II krs.). Kokouksen asialistalla ovat sääntöjen mukaiset asiat.
Tilaisuuden aluksi ravintoloitsija Kristian Sievers alustaa fine dining -ravintoloiden tulevaisuudesta tilanteessa, jossa entisten Michelin-tähtiravintoloiden omistajat perustavat bistroja ja hampurilaispaikkoja.
Kokouksessa on tarjolla arvoviinejä:
  • Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime Brut 2006
  • Château Nairac 2005
  • Quinta do Portal Colheita 1994
Jos haluat osallistua arvoviinien maisteluun, ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 6.4. seuran sähköpostiin tai tekstiviestillä numeroon 0400 379 156. Viinien lisäksi tarjolla on juustoja yms. pientä, joten kyseessä ei ole illallinen. Maistelu maksaa 20 euroa (mikä on vähän verrattuna viinien arvoon).
HOX: Vuosikokoukseen voi osallistua ilman ilmoittautumista eikä se maksa mitään.

Australia!

lähettänyt Admin Rovaniemen Viiniseura 16.2.2016 klo 9.07

G'Day mateys!

Yksi uuden maailman johtavista viinimaista --- Australia --- esittäytyy meille torstaina 25. helmikuuta klo 18:30 Alkon aluekonttorilla (Hallituskatu 20, II krs.).

Perinteiseen tapaan tilaa on 20 ensimmäiselle. Ilmoittaudu seuran sähköpostiin tai tekstarilla puheenjohtajalle (p. 0400 379 156) ennen kuin on liian myöhäistä.

Teistinki maksaa 20 euroa per matey.

1-10 of 66