Избери уебсайт - ниски цени

Какво представлява уеб сайта?


Уеб сайтът се състои от HTML страници с информация, които се хостват (качват) на уеб сървър и са достъпни през Интернет. Всяка страница от един уеб сайт може да съдържа текст, изображения, видео, анимация и др. Отделните страници са свързани помежду си така, че да работят като едно цяло - Вашият уеб сайт. Съществуват различни видове уеб сайтове, в зависимост от тяхното предназначение, аудитория, съдържание, но всеки от тях има една и съща цел - да рекламира дейността на собственика си в Интернет. Съществуват и различни езици за уеб програмиране, чрез които в уеб сайта могат да бъдат вградени различни функционалности, за да се улесни поддръжката и актуализацията, както и за да се улеснят потребителите.


Какви са предимствата на уеб сайта?


Уеб сайтът работи за Вас денонощно - Няма никакъв друг начин да предоставяте актуална и изчерпателна информация за фирмата и продуктите си 24 часа в денонощието, 365 дни в годината! Дори и когато спите, почивате или празнувате, уеб сайтът работи за Вас. Намаляват разходите ви в офиса - Вашите сътрудници прекарват ли часове на телефона в разясняване на оферти, спецификации, условия и цени? Уеб сайтът ще прави това вместо тях, при това в края на месеца той няма да чака заплата.

Какъв уеб сайт ми е нужен?


Създаването на уеб сайта трябва да е съобразено с дейността на фирмата. Според предназначението си, основните видове сайтове са: Сайт визитка (статичен уеб сайт, който служи като рекламно послане към потребителя и съдържа само основната информация за фирмата); Корпоративен сайт (уеб сайт, който представя детайлно фирмата и нейната дейност); Интернет магазин или каталог (динамичен уеб сайт, чрез който могат да се поръчват продукти или стоките да се закупуват директно през Интернет). Според начина на изграждане, уеб сайтовете се делят на статични (малки сайтове, в които информацията е представена само като презентация на дейността на фирмата) и динамични (които са направени чрез програмни езици и съдържат в себе си различни функционалности).

Какво е хостинг?


Услугата хостинг означава наемане на място на специален компютър (уеб сървър), който е постянно свързан с Интернет, което е отделено специално за Ваш уеб сайт. Така Вашата уеб страница става видима в мрежата и може да бъде посещавана от потенциалните Ви и настоящи клиенти. Има различни видове хостинг, които дават различни възможности, в зависимост от това колко голям е сайта Ви и какви са неговите функционалности. Разбира се, те са и в различен ценови клас.

Какво е домейн?


Домейн е наименованието на уеб сайта. То може да съдържа в себе си букви, цифри или тире (-). Домейнът е уникален и не може да има два различни сайта с един и същ домейн. Домейните се делят на нива, като при domain.com "domain" е домейн от второ ниво и означава самото име на уеб сайта, а .com е домейн от първо ниво и указва вида на сайта. Например .com означава търговски, .biz е за бизнес сайтове, .org е за организации и т.н. Има домейни от първо ниво и за държави, като например .bg за България, .ru за Русия, .eu за Европейския съюз и др.

Какво е SEO оптимизация?


SEO или Search Engine Optimization означава оптимизиране на уеб сайт за търсещи машини. SEO оптимизацията е процес по разработване и популяризиране на уеб сайта така, че той става по-лесно откриваем при търсене.

Какво е лого?


Логото е стилизирано графично изображение, уникално за Вашата фирма. То е Вашият запазен знак и предава визуално послание за същността и дейността на фирмата.

Какво е слоган?


Слоганът е рекламното изречение, което се асоциира с Вашата фирма. То трябва да е кратко и ясно, а неговото послание да казва всичко само с няколко думи.

Какво е админ панел?


Админ панела или административният панел е система за управление на съдържанието на уеб сайта (CMS), която се състои от модули, съобразени със структурата и нуждите на уеб сайта. Системата за управление на съдържанието се вгражда в динамичните уеб сайтове, за да се улесни поддръжката им.

Какво е уеб програмиране?


Уеб програмирането е набор от езици и технологии, чрез които в уеб сайта могат да се вградят редица функционалности или система за управление на съдържанието.
Comments