Nieuws

Het laatste nieuws op gebied van fotografie en video 

Home 

Videt
Video uitrusting

Evenementen

Huidige projecten 

Over Videt 

Video 

Definitie video 

Camera kopen 

Filmen 

Video bekijken 

Videobewerkingsprogramma's 

Pinnacle

Pinnacle Studio 

Plug in 

Dvd's 

Problemen en vragen 

Linux

Videobewerken met Linux 

Fotografie

Foto compressie 

Batterijen 

Geheugenkaarten  

Nieuws

Nieuws

 

You have found the Freewebs Toolbar! The toolbar lets visitors easily bookmark, search, and tell others about this website. Freewebs users can also login to the toolbar for even more features.

search:

freewebs
the web


Het laatste video/fotografie/bioscoop nieuws op een pagina! 

 

29 juni | Corel gaat de concurrentie aan

Corel wil later dit jaar een nieuw platform voor digitale media lanceren. Het gaat daarmee de concurrentie aan met onder meer Google Picasa.

Het volledig modulaire systeem moet gebruikers in staat stellen foto- en videobeelden tussen verschillende platformen te delen.

Corel zal in het najaar een nieuw platform voor het printen en delen van foto's lanceren, dat het nu onder de codenaam 'Alta' aan het ontwikkelen is. Gebruikers zullen met Alta digitale foto- en videobestanden tussen verschillende platformen kunnen organiseren, bewerken en uitwisselen. De basisversie van Alta zal als gratis download beschikbaar komen, een meer uitgebreide versie wordt commercieel aangeboden.

De rol van Corel beperkt zich aanvankelijk tot het ontwikkelen van Alta, maar het bedrijf zal mettertijd modulaire versies van zijn huidige softwareproducten aanbieden. Verder moedigt het bedrijf zijn partners aan, om zelfstandig modules voor Alta te ontwikkelen. Als eerste noemt het Webshots, dat een module zal toevoegen waarmee foto's gedeeld maar ook geprint en als cadeau weggegeven kunnen worden. Niet alle uitbreidingen zullen overigens gratis zijn, er zullen ook uitbreidingen komen waarvoor betaald moet worden.

Corels Alta lijkt vooral te willen concurreren met Yahoo Photos en Google Picasa. Beide concurrenten leveren een webgebaseerde dienst voor het beheren en uitwisselen van foto's. Corel zegt dat juist de toevoeging van een veilige desktop-omgeving de meerwaarde van Alta zal zijn. 

Bron:  Edmond Varwijk; WebWereld.nl

Klik hier voor meer informatie!

23 juni 2006 | Eindelijk grootschalige omschakeling naar breedbeeld

Per 1 januari 2007 zal RTL Nederland, als eerste in Nederland en als derde zendergroep in Europa na Engeland en België, met drie zenders (RTL 4, RTL 5 en RTL 7) volledig in breedbeeld uitzenden. Vanaf die datum worden zowel de programma's als de reclameblokken in breedbeeld (16:9 formaat) uitgezonden, op dit moment is dit nog 4:3 formaat. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een breedbeeldtelevisie. Voor RTL Nederland een uitstekend moment om in te spelen op deze belangrijke technische ontwikkeling en de kijkers te voorzien van een optimale beeldkwaliteit.

Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland: "RTL Nederland heeft gewacht op het juiste moment om over te gaan op breedbeeldformaat. Dat moment is nu aangebroken. Het aantal mensen met een breedbeeldtelevisie blijft toenemen en als marktleider willen en moeten we vooruitlopen op deze ontwikkeling in televisieland. Vanaf 1 januari gaan we onze kijkers nog beter 'op maat' te bedienen".

Algemeen Directeur Broadcast Operations RTL Nederland, Bert Klaver, over de technische achtergronden: "We gaan bijvoorbeeld op verschillende plekken in onze technische infrastructuur aanpassingen doorvoeren. Nog niet alle camera's zijn omschakelbaar naar breedbeeld en moeten dus vervangen worden. De grafische vormgeving van bijvoorbeeld onze ondertitels en het logo wordt gewijzigd én we zullen apparaten toevoegen om bestaand en oud 4:3 beeldmateriaal om te zetten naar een 16:9 kader."

Tevens hoeft vanaf 2007 een breedbeeldtelevisie niet meer handmatig op de juiste schermweergave ingesteld te worden. RTL stuurt met haar programma's een signaal mee, waardoor het beeldscherm automatisch de juiste stand aanneemt. (RTL Nederland, 23-06)

 

13 mei 2006 | Nieuw video-opslag formaat

Sony en Panasonic hebben samen een nieuw bestandsformaat ontwikkeld, namelijk AVCHD (Advanced Video Coding High Definition). Hiervoor worden speciale 3,2 inch dvd's gebruikt. Met AVCHD kan video nog kleiner opgeslagen worden dan met MPEG-2. Het is echter de vraag of er wel vraag is naar een nieuw formaat, omdat er in de laatste jaren aan de lopende band nieuwe bestandsformaten worden geïntroduceerd. 
 

10 mei 2006 | In Dvd kwaliteit filmen met een mobiel

Mobiele telefoons krijgen steeds meer functies. Over enkele maanden komt er een mobiele telefoon op de markt van Nokia, de Nokia N93, die kan filmen in DVD kwaliteit. Dat is wel wat anders dan de schokkerige filmpjes van de meeste mobiele telefoons. De camera kan opnemen in MPEG-4 met 25 beeldjes per seconde en een Dvd resolutie. 
 

10 mei 2006 | WK Voetbal 2006 niet in breedbeeld

De Nederlandse Omroep Stichting, de NOS, heeft besloten het WK voetbal toch niet in breedbeeld uit te zenden, in tegenstelling tot andere berichten. Het word toch uitgezonden in het normale 4:3 formaat. Hierdoor ontstaan bij breedbeeldtelevisies wel balken. Met een speciale digitale decoder is het alsnog mogelijk om het WK in het 16:9 breedbeeldformaat te volgen.

 

9 mei 2006 | Warner gaat BitTorrent techniek gebruiken

Filmmaatschappij Warner gaat in de toekomst met behulp van de BitTorrent techniek films aanbieden. De BitTorrent wordt momenteel voornamelijk gebruikt om illegaal software uit te wisselen, maar daar komt dus verandering in.
 
BitTorrent is een techniek waarmee grote bestanden kunnen worden gedownload van een willekeurige computer. Degene die het bestand dan download biedt het weer aan iemand anders, en diegene weer aan iemand anders. Hierdoor is er geen server nodig, maar wordt het bestand gewoon van een aantal comp 

 

Filmpiraterij

Veel films die nu in de bioscoop draaien zijn al te downloaden van het internet. Dit komt vrijwel altijd omdat iemand zijn camera mee de bioscoop heeft ingenomen en zo de film opneemt. In Amerika wordt hier sindskort hard tegen opgetreden. Wie betrapt wordt kan zomaar 3 jaar gevangenisstraf krijgen. En wie dit een tweede keer doet, maakt kans op nog eens 6 jaar de bak in. De film- en muziekindustrie is ingenomen met de nieuwe wet. ,,Digitale filmpiraterij is een bedreiging voor elke Amerikaanse filmmaker'', zei voorzitter Dan Glickman van de filmproducentenorganisatie MPAA.
 

Promotiefilmpjes Firefox

Mozilla Firefox maakte enkele maanden geleden bekend dat iedereen reclame filmpjes voor de populaire browser mocht maken en insturen. En nu is het dan zover, de filmpjes staan on-line. Het beste filmpje wordt beloond met 5000 dollar. De filmpjes zijn (vreemdgenoeg) te vinden in het QuickTime formaat op http://www.firefoxflicks.com/. Mozilla, de fabrikant achter Firefox, is zeer tevreden over de filmpjes en noemt het niveau van de filmpjes erg hoog.

Wat echter niet zo'n mooie reclame is, is dat bij veel mensen, ook bij de webmaster van deze website, Firefox vast loopt bij het kijken van de filmpjes, die notabene bedoelt is om iedereen Firefox te laten downloaden. Dat terwijl Firefox vele male stabieler is dan Internet Explorer.

 

Wikipedia links 

De website van Videt introduceert iets nieuws: in de teksten op onze website komen links te staan naar artikelen op de website van encyclopedie 'Wikipedia'. Zo ziet u snel wat een begrip betekend. De links herkent u omdat het begrip onderlijnd is. In de toekomst zal Videt zelf ook veel meer artikelen op de website on-line zetten, zodat u in de toekomst minder naar Wikipedia wordt verwezen, en vaker naar link binnen de website zelf.

3D televisieschermen

Fabrikant Philips wil in 2008 beginnen met het op de markt brengen van televisieschermen waarop het beeld in 3D te zien is, zonder het dragen van een bril. Voor de zakelijke wereld is momenteel al een soortgelijk scherm verkrijgbaar, maar deze is erg duur en niet weggelegd voor de consument.

Gespot DV streamer

Sinds enkele jaren bestaat er het programma DV streamer, waarmee je een DV camcorder (DV of Digital8), wel met DV-in, als data-tape streamer kunt gebruiken. Wie wat googled vind echter veel mensen die niet tevreden zijn over het programma, de installatie gaat vaak fout, en ook is de data vaak onleesbaar na overschrijving op en DV tape.
Link:
http://dvstreamer.com/

Gespot Reclame muziek

Voor mensen die de juiste muziek voor hun videoproductie zoeken; ik heb een leuke website gevonden. Op de website http://www.megamediamagazine.nl/mvtr.php kunt u de namen van reclamemuziek vinden. Even downloaden met het programma LimeWire en je kunt het gebruiken voor je eigen video.

Gespot gratis P2P programma

Het lijkt onmogelijk: een gratis programma dat het beste is z'n soort is, maar het is mogelijk. LimeWire is de naam van een programma waarmee bestanden van computers over de hele wereld met elkaar gedeeld kunnen worden (zogenaamde P2P programma's), dus ook muziek en films. In tegenstelling tot het kopen van muziek via betaalde downloaddiensten zoals iTunes of kopen op een CD is het downloaden via programma's zoals LimeWire gratis. Via het programma LimeWire is ontzettend veel muziek beschikbaar. En het downloaden ervan is legaal.

De meeste P2P programma's zijn gratis maar hebben veel reclame en dragen spyware, programmaatjes waarmee surfgedrag naar fabrikanten wordt gestuurd. Hiervan wordt een computer langzaam. LimeWire heeft geen enkele vorm van reclame. Het is een aanrader!

2 mei 2006: Watermerken verwijderen

Dankzij een nieuw gratis (freeware) programma van VirtualDub kun je logo's en watermerken verwijderen uit video's, door het wat waziger te maken en het de kleur te geven van buiten het logo. Momenteel is alleen de bèta versie van het programma beschikbaar. Deze versie moet nog verder getest worden om de fouten eruit te krijgen.

Link: http://www.compression.ru/video/logo_removal/index_en.html

Gespot Flickr

 Al enkele jaren bestaat de website www.flickr.com, waar je digitale foto's kunt uploaden en met iedereen kunt delen. Door tags en beschrijvingen toe te voegen kunnen anderen zoeken op foto's. Andere gebruikers kunnen commentaar geven op de  foto's. Gratis gebruikers hebben een bandbreedte van 20 MB per maand, betaalde gebruikers 2 GB. De bandbreedte is het aantal MB's dat wordt uitgewisseld door de server van Flickr en je eigen computer. Momenteel bevat Flickr miljoenen foto's. De website werd bekend na de tsunami in Azië, omdat er veel foto's van die ramp werden gepubliceerd door amateurs, voordat de nieuwsdiensten aanwezig waren.

Gespot Zoom Album

Sinds de HCC beurs in 2005 is er een nieuwe dienst van website Zoom.nl; Zoom Album. Hier kan iedereen een gratis account aanmaken en in de volle resolutie 1000 foto's uploaden, die iedereen kan bekijken. Door tags en beschrijvingen toe te voegen, kunnen anderen je foto vinden. HCC leden (€10,- per jaar) kunnen onbeperkt foto's uploaden in de volle kwaliteit.
Link:
Zoom Album

Megapixel gigant

Casio heeft deze week een nieuwe compactcamera gepresenteerd, namelijk de Exilim Zoom EX-Z1000. Deze camera heeft maarliefst 10,1 megapixels,
goed genoeg voor een poster (100X151 cm). De foto´s zijn te maken met behulp van het grote 2,5 inch kleurendisplay. Vanaf juni is deze camera
verkrijgbaar voor 449,-.