Despre Bucuresti - O scurta prezentare video

posted Feb 25, 2016, 8:35 AM by Maria Grigore   [ updated Feb 25, 2016, 8:38 AM ]

București este capitala și cel mai mare oraș din România, precum și centrul său cultural, industrial și financiar. Acesta este situat în sud-estul țării, pe malurile râului Dâmbovița, mai puțin mult de 60 de km nord de Dunăre și de granița cu Bulgaria. București a fost menționat pentru prima dată în documente în 1459. A devenit capitala României în 1862 și este centrul al mass-mediei culturii și artei in Romania. Arhitectura sa este un amestec de istorie (neo-clasică), interbelică (Bauhaus si art deco), perioada comunistă și moderna. În perioada dintre cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă a orașului și gradul de sofisticare al elitei a câștigat Bucureștiului porecla de "Micul Paris". Deși multe din clădirile și cartiere din centrul istoric al orașului au fost grav avariate sau distruse de război, cutremure, și de Nicolae Ceaușescu, multe au supraviețuit. In ultimii ani, orașul a cunoscut un boom economic și cultural.

Bucuresti Capitala Europeana:

YouTube Video


O scurta prezentare Video a Bucurestiului cu cele mai importante obiective turistice, si cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucuresti. Bucurestiul este un oras frumos, plin de surprize.

Blown by the wind over Bucharest

YouTube Video


Video filmat cu drona de deasupra bucurestiului. O prezentare deosebita a Bucurestiului vazut de sus filmat cu o drona. Cuprinde cele mai frumoase si spectaculoase imagini din capitala Romaniei.

Luminile de Craciun din Bucuresti

YouTube Video


De sarbatori Bucurestiul este cu adevarat deosebit. Prinde viata si culoare si te transpune automat in magia sarbatorilor de iarna. Luminitele de craciun incate pe toata lumea si parca ii fac pe oameni mai fericiti si mai relaxati.


Legenda spune că Bucureștiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, București a fost întemeiat de către Mircea cel Bătrân la sfârșit de secol XIV.

Pe malurile Dâmboviței și ale Colentinei este atestată cultura paleolitică și neolitică. Până în 1800 î. Hr. apar anumite dovezi ale unor comunități în zonele Dudești, Lacul Tei și Bucureștii-Noi de astăzi. Săpăturile arheologice arată trecerea acestei zone printr-un proces de dezvoltare din epoca bronzului și până în anul 100 î. Hr., în timpul căruia zonele Herăstrău, Radu Vodă, Lacul Tei, Pantelimon, dealul Mihai Vodă, Popești-Leordeni și Popești-Novaci sunt populate de indo-europeni (mai precis geto-daci). Primele locuințe după retragerea aureliană din 273 d. Hr. sunt atestate în secolele III - XIII, până în Evul Mediu.


Informatii despre locuri interesante de vizitat in Bucuresti, locati utile, evenimente, baruri restaurante, terase, filme, teatru si multe, multe altele le poti gasii pe www.bucuresti.ro un ghid complet al locurilor de vizitat din capitala.

Bucurestiul detine multe oportunitati de distractii si multe localuri selecte. Daca vrei sa te distrezi capitala tarii este cel mai potrivit loc. Multi straini sustin ca in romania sunt cele mai frumoase fete de pe tot continentul deci daca vrei sa cunosti lume noua aici e locul potrivit.

YouTube Video

In cazul in care cautati un studio de videochat in bucuresti puteti intra aici pentru mai multe informatii.

In Capitala gasesti printre cele mai mari si extravagante cluburi de noapte din toata europa. Si cele mai Mari petreceri. Probabil doar in Ibitza sunt cluburi mai mari.


Site-ul oficial al autoritatilor locale este www.pmb.ro in caz ca intampini probleme sau ai nevoie de informatii administrative.

Clima în capitală este specifică României, respectiv temperat-continentală. Sunt specifice patru anotimpuri, iarnă, primăvară, vară și toamnă. Iernile în București sunt destul de blânde cu puține zăpezi și temperaturi relativ ridicate, în timp ce în ultimii ani verile sunt foarte calde, chiar caniculare (cu temperaturi foarte ridicate de pâna la 35 grade Celsius) și cu puține precipitații. Aceasta face ca diferențele de temperatură iarnă - vară să fie de până la 50 de grade.


Daca ai nevoie de mai multe informatii despre cum o sa fie vremea in bucuresti poti intra pe site-ul accuweather.com unde poti gasii informatii complete despre starea vremii atat din ziua respectica, cat si din weekend sau pe termen mai lung

Comments