Veteraanien MM-kilpailut 2016, Orkdal, Norja

2.-5.3.2016
Talven 2016 MM-kisat hypätään Norjassa. Uudehko mäkikeskus tarjoaa loistavat puitteet paremmuuksien ratkomiseen.


Aikataulu






Kisauutiset

9.3.2016
Suomen joukkue kiittää kannustuksesta!






5.3.2016
Joukkuekisoista kultaa ja pronssia
Viimeinen kisapäivä päätöksessä. Joukkuemäessä Suomen joukkue sijoittui kolmanneksi kahden Norjan joukkueen jälkeen. Joukkueyhdistetyn viestiosuus hiihdettiin myös päätöspäivänä ja se päättyi suomalaisten kultajuhliin. Viestiin suomi lähti kakkosena, mutta jo ensimmäisen osuuden Arsi Sjögren toi Suomen ensimmäisenä vaihtoon. Erkki Ahtiainen ja Seppo Kinnunen lisäsivät johtoa seuraavilla osuuksilla ja Timo Maukoselle riitti hiihtely maaliin, vaikkakin oli silti osuutensa nopein. Mitalisaldoksi näin tuli 35 mitalia.





4.3.2016
Henkilökohtaiset kisat kisailtu
Perjantaina hypättiin viimeiset henkilökohtaiset kisat K70 ja K20 mäissä. Isossa mäessä Seppo Kinnunnen otti jo kolmannen kultamitalin. Kultaa isossa mäessä hyppäsi myös Arsi Sjögren. Aamulla kisatussa pikkumäessä suomalaiset saavuttivat kolmoisvoiton vanhemmassa kategoriassa. Sielä voiton vei Matti Saari, jonka vaimo Virpi hyppäsi kisojen ainoana naisena naisten sarjan voittoon.

Ennen joukkuekisoja mitalisaldo näyttää 33 mitalia, joista kultaa 12, hopeaa 8 ja pronssia 13. Joukkuemäki ja joukkueyhdistetyn viesti kilpaillaan päätöspäivänä lauantaina.


3.3.2016
Mitalit jakoon moneen kertaan
Kisat ovat sujuneet mallikkaasti mäellä. Käytössä oleva puomitasoitus toimii sutjakkaasti ja mittamiehetkin on sisäistetty rinteen reunalta sisätiloihin ja mäen kunnostajat osaavat asiansa. Palkintojenjaossa on vielä vähän hiomista. Avauspäivän mitalit kerättiin pois uudelleen jaettavaksi, kun kaiverrukset eivät osuneet oikeille omistajille. Kommellukset jatkuivat tänään, kun yhden sarjan mitalit jaettiin ainakin kolmesti. Lopulta tulivat oikein.

Mitaleja kertyi toisena kisapäivänä Suomeen 12 kpl. Komein suoritus oli 65 vuotisten sarjassa kolmoisvoitto Matti Kasevan, Väinö Karjalaisen ja Teuvo Kärkkäisen toimesta.

Perjantaina aamulla hypätään pienimmän mäen kisa, sekä iltapäivällä ison mäen kisa.




3.3.2016
Avauspäivänä roppakaupalla mitaleja

Suomipojat saalistivat avauspäivänä 11 mitalia, joista viisi maailmanmestaruutta. Pitkän kilpailupäivän aloitti nuorempien sarjojen kisa K50 mäessä. Kilpailut jatkuivat samassa mäessä vanhempien sarjojen kilpailuilla ja päivän kilpailut päätti yhdistetyn hiihto-osuus. Vanhempien sarjojen hiihto-osuus hiihdetään tänään torstaina. Tänään kilpaillaan myös K30 mäen kilpailut. Päivän tapahtumat päättyvät illalla palkintojenjakoseremonioihin.

Sää oli eilen aurinkoinen ja mitä parhain mäkihyppysää. Tänään aamu valkenee pilvisenä, mutta asteen verran pakkasella. Ylhäällä mäellä sää lienee kylmempi.

1.3.2016
Kisojen avajaiset Fannremin asemalla

Toinen harjoituspäivä valkesi kirkkaassa auringonpaisteessa. Iltaa kohden mäkeä kohti alkoi puhaltamaan pieni vastainen virtauskin. Huomiset kisat käydään K50 mäessä.

Kilpailujen avajaiset järjestettiin Fannremin asemalla. Lyhyet ja ytimekkäät avajaiset pitivät sisällään pari pientä puhetta ja musiikkiesitystä. Avajaiset päättyivät ilotulitukseen. Sisäänmarssissa Suomen lippua kantoi Arsi Sjögren.




29.2.2016
Harjoitukset käyntiin kisamäissä

Suomen joukkue hyppäsi ensimmäiset harjoitukset tänään maanantaina. Hyppyjä kertyi kaikista neljästä kisamäestä. Hieman totuttelua on vaatinut vauhtimäkien posliiniladut. Yhdistetyn hiihtäjät kävivät myös testaamasa hiihtobaanoja. Harjoitukset jatkuvat vielä huomenna tiistaina.. Tiistai-iltana on luvassa myös kisojen viralliset avajaiset.