Veseli blog

Dobrodošli na Veseli blog!
Ovo je blog koji se uglavnom bavi tehnologijom...

U narednom periodu na veselom blogu čitajte sve najnovije vesti o predstojećem operativnom sistemu iz Microsofta, Windows-u 10:

Broj poseta ,,Veselom blogu":
genius stats

Zvanično - Windows 10 na više od 200.000.000 uređaja.

поставио/ла MikaC M. 30.12.2015. 03.58   [ ажурирано 17.01.2016. 03.40 ]


Microsoft je u oktobru zvanično objavio da preko 110 miliona uređaja koristi najnoviji Windows 10 operativni sistem. Sada je sajt WinBeta (bazirano na izvorima u Microsoftu) objavio novu statistiku, koja ukazuje na to da se najnoviji operativni sistem nalazi na preko 200 miliona uređaja. S obzirom da je Windows 10 lansiran 29. jula, ovo znači da je tokom pet meseci postignut pomenuti broj uređaja koji pokreću  najnoviji OS.

Proračuni pokazuju da operativni sitem ima oko 40 miliona instalacija svakog meseca, što je pristojno. Međutim, vredi istaći da nije poznato da li najnovije brojke uključuju i Xbox One i Mobilne uređaje, što onda značajno menja sliku. Očekuje se da će Windows 10 pridobiti značajan broj korisnika tokom 2016. godine, posebno nakon što Microsoft bude dodatno ispolirao OS, ispravio bagove, i učinio ga dostupnim i za mobilne telefone, Surface Hub, Hololens i druge uređaje... Tokom naredne godine očekuje se i novo veliko ažuriranje za Windows 10, pod nazivom Redstone.

Windows 10 trenutno na više od 120.000.000 računara!

поставио/ла MikaC M. 08.11.2015. 11.40


Najbrže usvojen operativni sistem u istoriji Microsofta trenutno beleži rad na 120 miliona računara, toj cifri će se uskoro pridružiti desetine miliona windows telefona i xbox konzola koje će takođe dobiti ažuriranje na windows 10.

Windows 10 na 75 miliona računara

поставио/ла MikaC M. 05.09.2015. 13.02

Windows 10 je postigao neverovatnih 75 miliona aktivacija za manje od mesec dana nakon objavljivanja.

Takođe objavljene su informacije da je windows 10 instaliran na preko 90,000 različitih modela uređaja a neki od njih su čak iz 2007. godine...
Aplikacije iz Windows Store-a se 6 puta više preuzimaju od kada je objavljen windows 10
A ,,Cortana" je 500,000 puta odgovorila na ,,Kaži mi neki vic"

Microsoft polako ali sigurno dolazi do cilja od 1.000.000.000 uređaja koje će pokretati Windows 10, taj cilj su postavili za naredne 2 do 3 godine...

Oko sveta kroz 80 LUMIJA - SRBIJA

поставио/ла MikaC M. 20.04.2015. 08.41

Kampanja "Oko sveta kroz 80 Lumia" zastala je ove nedelje u Srbiji. Pogledajte šta Microsoft izdvaja o nama na svom blogu zahvaljujući Windows Phone korisniku iz Srbije.

Slobodan Vujic 2

Microsoft kampanjom "Oko sveta kroz 80 Lumia" promoviše moćne Lumia kamere i fotografije koje prave Windows Phone korisnici. Evo kako Microsoft na Lumia Conversations blogu otvara priču o našoj zemlji: "Sledeća tačka na našem putu oko sveta je Srbija, prelepa zemlja u srcu Balkana. Srbija vam nudi toliko toga - svetski poznat noćni život Beograda, idilična sela i ljupke predele ispresecane rekama i planinama".

Slobodan Vujic 6

Čovek, zahvaljujući kojem se Microsoft i Windows Phone zaustavljaju u Srbiji, je Slobodan Vujić, vlasnik Lumia 830 smartfona i, kako Microsoft kaže, talentovani Lumia fotograf koji beleži živopisne slike i duh Srbije.

Slobodan Vujic 8

Slobodan Vujić studira farmaciju, Dunav mu je "progutao" prvi Windows Phone telefon, Lumiju 920, a zahvaljujući talentu i Lumiji 830 @VUVIWILD(Vujićev Instagram profil) dobili su priliku da predstave Srbiju celom svetu. Budući farmaceut preporučuje strancima da u Srbiji posete glavni grad, dožive njegov čuveni noćni život i probaju izvrsnu hranu. Trebalo bida posete i Novi Sad, posebno tokom EXIT festivala, ali i manja mesta, poput Kule.

Slobodan Vujic 9

Ovo je jedan od najlepših načina da se promoviše Srbija!

Microsoft predstavio novi Surface 3

поставио/ла MikaC M. 31.03.2015. 09.57

,,Tablet koji može da zameni vaš lap-top" - Surface 3


Sa cenom od samo 499 dolara, ovaj tablet (lap-top) je idealan kod kuće, na poslu, u kreiranju, u školi i u biznisu!


Pokreće Windows 8.1 a tu je i besplatna nadogradnja na Windows 10 kad bude bio dostupan!Od danas moguće je praviti aplikacije i za Microsoft Band!

поставио/ла MikaC M. 25.03.2015. 11.38


Microsoft je otvorio vrata Third-party developerima da izgrade aplikacije za Microsoft Band!

Preuzmite:

Microsoft Band SDK Developer Preview

I počnite sa kreiranjem!

,,Vesela škola" na pemetnoj tabli

поставио/ла MikaC M. 19.03.2015. 04.04   [ ажурирано 19.03.2015. 04.45 ]

Osnovna škola ,,Bubanjski heroji" je jedna od retkih u Srbiji koja može da se pohvali opremom koju poseduje.
Od toga su ključne pametne table na kojima se koristi sajt "Vesela škola-nauči šta želiš":


   
   IDC: Microsoftovi Windows tableti bi ove godine mogli da potisnu Apple iPad

поставио/ла MikaC M. 19.03.2015. 03.53

Apple iPad trenutno gospodari na tržištu tableta, međutim, interesovanje za Windows tabletima raste ubrzanim tempom, pa se očekuje da bi Microsoftovi modeli mogli da izazovu Apple u ovom segmentu tržišta.

Ova predviđanja dolaze od strane čuvene analitičke kompanije IDC. IDC ističe i da godišnja prodaja iPad-a beleži tendenciju pada u 2015. godini, dok će Windows tableti doživeti značajan rast tokom narednih devet meseci. Krajnji rezultat bi mogao biti da Microsoft više neće kaskati za konkurencijom u tablet industriji, te da će konačno početi da se bori za vodeću poziciju sa iOS-om i Androidom.

Windows 10 je jedan od najvećih razloga ovakvih predviđanja, jer se očekuje da će novi operativni sistem privući veliki broj korisnika. Posebno zbog činjenice da će Microsoft nuditi slično iskustvo za sve platforme, kada se operativni sistem bude pojavio u drugoj polovini ove godine.

Microsoft nudi Kini besplatno Windows 10 kako bi se borio protiv piraterije

поставио/ла MikaC M. 19.03.2015. 03.45


Windows 10 će biti ponuđen kao besplatna nadogradnja za vlasnike originalnih licenci Windows 8.1 i Windows 7 operativnih sistema, ali Microsoft počinje da potpisuje odvojene ugovore u Kini kako bi privukao više lokalnih korisnika da daju šansu novom operativnom sistemu. Ova kompanija je objavila da je potpisala ugovore sa dve važne kompanije u Kini, što će pomoći da Windows 10 stigne do više korisnika, a biće im ponuđen i paket dodatnih alata kako bi prilagodili svoje iskustvo novom operativnom sistemu.

O čemu se zapravo radi? Tescent koji je trenutno jedan od vodećih gejming servisa i provajdera društvenih mreža u Kini, učiniće Windows 10 dostupnim za besplatnu nadogradnju za svoje korisnike, a u isto vreme će im biti ponuđen tradicionalni paket alata. Ono što je još interesantnije za Windows korisnike je da Tescent takođe planira da donese seriju igara na Windows 10, uključujući League of Legends, Cross Fire i Dungeon & Fighter.

Microsoft je takođe najavio dogovor sa bezbednosnom kompanijom Qihu 360 što će takođe pomoći da Windows 10 besplatno stigne do većeg broja korisnika. Kopije Windowsa 10 će doći uz unapred instalirani bezbednosni softver koji razvija Qihu 360. Ovo su samo početni koraci kojim Microsoft želi da se bori protiv piraterije, ali i snažnog uticaja Windowsa XP u Kini.

Windows 10 će zauzimati manje prostora na svim uređajima

поставио/ла MikaC M. 19.03.2015. 03.44


Microsoft je nedavno otkrio da će Windows 10 imati novi sistem kompresije fajlova, koji će operativnom sistemu omogućiti da zauzima manje mesta na svim korisnikovim uređajima, uključujući PC, tablete i telefone. Ipak, neće svi uređaji imati iste zahteve za skladištenje operativnog sistema, iako će povećani skladični kapaciteti biti dostupni nakon instaliranja novog OS-a.

U blogu koji je objavljen danas, Microsoft je istakao da će Windows 10 uključivati kompresiju i povraćaj koji će korisniku vratiti približno 1.5GB skladišnog prostora za 32-bitnu verziju, odnosno oko 2.6GB za 64-bitnu verziju. Za telefone koji će biti nadograđeni na Windows 10 nema konkretnih brojki, jer će one varirati od uređaja do uređaja.

Microsoft je takođe istakao da će RAM i CPU biti od najvećeg značaja kod kompresije sistema. Windows 10 će analizirati količinu RAM-a i CPU instaliran na svakom uređaju i odlučivaće da li kompresija sistema može da se iskoristi kako bi se dobio dodatni prostor na lokalnim diskovima. Cela svrha ovog miksa jeste da se kompresija sistema iskoristi bez posledica po performanse sistema, tako da se svi pomenuti zadaci obavljaju u pozadini.

1-10 of 181

ĉ
MikaC M.,
31.03.2013. 08.34
Comments