Vernieuwing begint op University Place...

www.onderwijsvernieuwing.be
Soms lijkt de tijd wat stil te staan in sommige leslokalen.
Niet alleen lijken lessen vaak zeer lang te duren, maar ze worden maar al te vaak wat klassiek, zeg maar wat oubollig, gegeven.
Iedereen kent het archetype van leerkracht die vooraan de klas staat, krijtje in de hand en niet wijkend van zijn schoolbord.
 
Out of the box-denken is cruciaal in het onderwijs.
Onze leerlingen zijn immers thuis omgeven door de nieuwste elektronica en multimedia. Maar in de klas moet men het nog doen met een zeer verbaal ingestelde kennisoverdracht.
 
Deze site wil een start vormen om aankomende en bestaande leerkrachten te stimuleren om hun lessen "anders" aan te pakken, om multimedia en technologie te integreren in hun lessen.
 
De site www.onderwijsvernieuwing.be geeft alvast enkele voorbeelden van de wijze waarop je je lessen kan aanpassen aan de technologische revoluties.
Je komt er onder meer te weten hoe je een Ipad kan gebruiken als digitaal bord, hoe je een smartphone gebruikt om je presentatie aan te sturen en hoe je zelf een beamer kan maken.
 
De site "University Place" wil een startsite vormen waarop eenieder uitdagingen kan posten (ideeën, suggesties en dromen) om in de klas te integreren, maar "University Place" wil ook een podium bieden aan eenieder die eigen creaties wil delen met andere leerkrachten.
 
De term "university place" verwijst naar een verzamelplaats voor studenten. Deze site wil een forum bieden aan startende en "jongvoelende" leerkrachten die met gebruik van technologie meer willen halen uit hun lessen.