Van Lauzerte naar Moissac - 6 september


Klik hier om terug te keren naar het overzicht

Vandaag wandelen Lisette, Daniel, Gilbert en Norbert 29,3 kilometers. Dat zijn precies 41212 stappen, en een verbranding van 1760 kalorieën. Daar dient de stappenteller van Lisette voor ... 

Bossen, valeien, grote hoogteverschillen, ... een heerlijk wandelmenu. Vanaf vandaag wordt er ook gewandeld middenin zonnebloemvelden en wijngaarden. De trossen druiven liggen langs de weg ... Plots leidt de weg doorheen een boerderij. De boerin roept hen naar binnen. De inwoners zijn druiven aan het sorteren, om die dan naar de winkels in de streek te kunnen voeren. Ook hier wordt het fruit met plezier gedeeld.

Een paar honderd meter verder baat een Belg uit Nivelles een restaurant uit. Hij is één van de enige twee Belgen die het viertal tijdens hun reis ontmoeten. Hij woont hier van in de jaren '50, en het is een half wonder hoe toeristen hier hun vakantiebestemming vinden. Het hol van Pluto ! Eén ding is zeker: hier kunnen ze de complete rust vinden.

De eindbestemming in Moissac is een oud klooster. Gilbert en Lisette zullen een dampende spaghetti klaarmaken. Norbert en Daniel zorgen ervoor dat het tafeltje gedekt wordt. Ook andere pelgrims, de meesten op weg naar Santiago de Compostella, koken er hun potje. Overschotten worden solidair verdeeld, en andere restjes worden in de frigo bewaard voor de mensen die hier een dag later zullen arriveren. Zo maakt iedereen iedereen gelukkig. Of niet soms ?