4a sessió
 

Recursos de la barra lateral del bloc

  

Hem d'accedir al panell del nostre bloc (indicant usuari i clau d'accés) i pitgem sobre “Format”. Explorarem la barra lateral pitjant sobre “Afegir un element de pàgina”.


Ens apareix “triar un element de pàgina nou”. Tenim ara la possibilitat d'introduir:

1.-Llista de blocs

2.-Presentació de diapositives

3.-Enquesta

4.-Llista temàtica (només és text, no permet enllaços)

5.-Llista d'enllaços (podem crear-ne tantes com vulguen de diferents webs, blocs, wikis, etc., agrupats per temes.

6.-Imatges (que decoren la barra lateral. Ara cap la possibilitat que la imatge puga enllaçar amb un lloc web de manera que quan pitgem sobre ella ens remeta a l'enllaç.)

7.-Text

8.-HTML/JavaScript (l'apartat més interessant perquè ací és on inserim els codis HTML que ens donen les webs per a inserir moltes funcions: videos, presentacions, rellotges, calendaris, comptadors de visites, mapes de google o tagzania, logos, enquestes, xats, etc.)

9.-Barra de video (on mostreu la vostra selecció de videos; també es pot fer en l'apartat anterior.

ETC.Com a pràctica, es tracta ara d'ampliar la vostra barra lateral amb aquests recursos. Per exemple, podeu introduir per a començar un rellotge i un comptador de visites. Aneu a les webs que se us indica baix, i seguiu els passos (moltes vegades en anglés) que us proposen per tal d'acabar “embevent” (“embed” en anglés) el codi HTML que us donen i copiar-lo (enganxar-lo) en la casella que s'obrirà quan pitgeu en “HTML/JavaScript”. Sempre podeu posar-hi títol. Una vegada l'hàgeu copiat, pitgeu en “Desa” (guardar). Torna a paréixer el panell organitzador de la pàgina. Amb el cursor podeu arrossegar amunt i avall els diferents elements que introduïu en la barra lateral per col·locar-los en l'ordre que preferiu. Quan acabeu els canvis, no oblideu pitjar sobre el requadre taronja “DESA” (Guardar).


a)Comptadors: http://www.statcounter.com

b)Situa en un mapa satèl·lit el lloc del teu bloc i insereix-lo: http://www.tagzania.com

c)Rellotges: http://www.clocklink.com

ETC.

 

En Google pots trobar tota mena de widgets i plugins que necessites. Les pots copiar d'un bloc també. Als blocs especialitzats pots captar moltes idees per a dissenyar i presentar una bonica interfície del teu propi bloc. A La paraula vola tens informació d'utilitats en la barra lateral. Per acabar, cuida la teua bitàcola i aporta informació alhora que la fas més atractiva de llegir.

 

---Foto dels elements de pàgina del teu bloc: