FORNS I OBRADOR DE CERÀMICA DEL s. XVIII -FOC-
20 ANYS D'ACTIVITAT CULTURAL A L'ESPAI FOC!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VISITA A L'INTERIOR DEL FORN DE PONENT

Vídeo de YouTube


L'any 1997 es va inaugurar l'espai FOC (Forns i Obrador de Ceràmica del s. XVIII) amb la col·laboració del Museu d'Història de Sabadell.
 
És un espai de caràcter històric i cultural, situat als baixos de la botiga i consta d'un soterrani de més de cent metres quadrats, amb un forn a cada extrem. El forn de ponent és considerat pels experts com el forn de ceràmica més gran dels que es conserven actualment a Europa.
 

És l’únic espai històric de la ciutat que es pot visitar tots els dies de la setmana en horari comercial. Disposa d’una exposició permanent de peces de terrissa i ceràmica motllurada, fabricades pels Escayola. Consta de peces cedides pel Museu d’Història i altres de col·leccions particulars.

 

En aquest espai, a més de visites, s'hi fan altres activitats culturals com exposicions, lectures, concerts, presentacions de llibres, teatre de petit format, etc.
 
 
 
PREMI CAMBRA DE COMERÇ INTERIOR 2002
 
La particularitat d'haver descobert aquests forns i d'haver-ne fet la rehabilitació del conjunt arquitectònic, conjuntament amb la nostra trajectòria comercial, va fer que la Cambra de Comerç de Sabadell ens concedís el Premi Cambra de Comerç Interior de l'any 2002.
 
 
 
SOS MONUMENTS
 
Aquesta entitat barcelonesa ens ha premiat amb un dels tres diplomes que concedeix anualment amb el nom d' ADMIRACIONS CONSERVADES.
 
 
 
 
Volem deixar constància del nostre agraïment als clients que tenim d'articles de viatge i de catifes. Són ells que amb la seva fidelitat fan possible que puguem mantenir aquest espai per poder-hi programar activitats culturals.
 
A tots moltes gràcies.


VÍDEO EDITAT PELS MUSEUS MUNICIPALS DE SABADELL. AJUNTAMENT DE SABADELL

Vídeo de YouTube