CARACTERÍSTIQUES

CARACTERÍSTIQUES DE LES CATIFES I MOQUETES DE LLANA

-Les catifes i les moquetes de llana contribueixen a millorar la qualitat de l’aire de l'ambient.

Els estudis fets en laboratori mostren que la pols en suspensió en l’aire dels llocs on el terra està cobert de catifes o moquetes de llana, és un 80 % inferior al que es detecta en qualsevol altra superfície.

-La llana no es carrega d’electricitat estàtica. No retén la brutícia i això la fa més fàcil de netejar. Els mobles, en les habitacions amb catifes o moquetes de llana, acumulen menys pols que aquells que estan ubicats en habitacions amb qualsevol altre tipus de sòl. Aquesta qualitat sumada a l’estructura de les seves fibres, impedeix que la brutícia penetri en profunditat en el teixit, això fa que la pols i la brutícia es puguin eliminar fàcilment amb l’aspirador o un senzill raspall.

-Quan caminem sobre una catifa o moqueta de llana la pols acumulada en la seva superfície no pujarà més de 20 centímetres del terra. Quan caminem sobre qualsevol altra superfície, al nostre entorn es fa un remolí de pols que puja a 170 centímetres d’alçada.

-La llana, malgrat el convenciment més generalitzat, aïlla tant del fred com de la calor: conserva l’escalfor quan baixa la temperatura ambiental i conserva l’ambient fresc quan puja. La llana actua com aïllant tèrmic. Les moquetes i catifes de llana es mantenen càlides quan baixa la temperatura i fresques en èpoques de calor. Segons la superfície que cobreixi una catifa o una moqueta, podem reduir la despesa de l’aire condicionat o de la calefacció fins a un 25 %.

-Les catifes i moquetes de llana redueixen el soroll ambiental i aïllen dels sorolls exteriors.

-La llana pot absorbir fins a un 30% del seu propi pes d’aigua, sense que es noti mullada. Això fa que absorbeixi l’excés d’humitat ambient i el retorni a l’aire quan aquest és massa sec.

-Les fibres de la llana, degut al seu ondulat natural i a la seva estructura en forma de molla, fa que tinguin una gran estabilitat i que puguin recuperar la seva forma original. Així veiem com després d’anys de tenir un moble al damunt d’una catifa, les empremtes que hi hagi deixat és recuperen i acaben per desaparèixer totalment.

-La llana i els demés components de la majoria de moquetes i catifes són productes reciclables i per tant col·laboren a cuidar el medi ambient.

MANTENIMENT

CURIOSITATS SOBRE LES CATIFES

tornar