ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ-ΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Ο Ωτοβελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού για την διάγνωση και τη θεραπεία διάφορων ασθενειών που αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό. Στηρίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, μέρος της οποίας είναι και ο Βελονισμός αλλά και στις σύγχρονες νευροφυσιολογικές αρχές.

Ανακαλύφθηκε στην Γαλλία από τον Dr. P. Nogier την δεκαετία του 1950. Συνήθως εφαρμόζεται θεραπευτικά σε συνδυασμό με τον κλασσικό σωματοβελονισμό, (βελονισμός όπου χρησιμοποιούνται σημεία σε όλο το σώμα του ασθενούς).

Ο Ωτοβελονισμός είναι το πιο ανεπτυγμένο από όλα τα μικροσυστήματα του βελονισμού. Αντιπροσωπεύει την σωματοτοπική απεικόνιση όλου του οργανισμού. Διαθέτει πολλαπλές νευρικές συνδέσεις με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.
H γνώση πως το αυτί έχει σημαντικά σημεία για τη θεραπεία ασθενειών του σώματος είναι αρχαία. O Ιπποκράτης τη γνώριζε και είναι καταγεγραμμένη στην Ιπποκρατική Συλλογή.

H διάδοση ενός αρχαίου συστήματος ιατρικής, όπως ο βελονισμός, γίνεται ταχύτατα στη Δύση τις τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχουν ασθένειες στις οποίες η συμβατική ιατρική δεν μπορεί να δώσει λύση ή οι λύσεις που δίνει μέσω των φαρμάκων έχουν πολλές παρενέργειες. Έτσι, ο ασθενής στρέφεται σε θεραπείες φτηνές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές, χωρίς παρενέργειες, όπως ο βελονισμός και ο ωτοβελονισμός.


 ΤρόποΙ εφαρμογής του Ωτοβελονισμού?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερεθισμού των αντανακλαστικών αυτών σημείων του αυτιού όπως η μάλαξη, ο ηλεκτροβελονισμός , η τοποθέτηση βελόνων ,η εφαρμογή ειδικών σφαιριδίων η σπόρων ,τα μαγνητάκια η ημι-μόνιμες βελόνες και πολλά άλλα.


  Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του ωτοβελονισμού?

          Γρήγορη , εύκολη και άμεση τεχνική

          Πολύ καλή απόκριση σε οξείες καταστάσεις και κυρίως στους  μυοσκελετικούς πόνους

          Εξαιρετικά αποτελεσματικός στην προσπάθεια απεξάρτησης ουσιών (κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α.)   και έλεγχος της όρεξης (βουλιμία και παχυσαρκία)

          Εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις άγχους (stress) και αϋπνίας.

          Συνεχιζόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα του βελονισμού ακόμα και όταν ο ασθενής βρίσκεται στο χώρο του και στα μεσοδιαστήματα τον θεραπευτικών του συνεδρίων.
                          Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείται το νέο ανανεωμένο site  http://www.e-velonismos.gr

  Comments