Om VejbyNet‎ > ‎

Vejledning: opret begivenhed i Vejby Kalenderen

Af Jais Knudsen 2013

Hvordan opretter jeg begivenheder i kalenderen?


Første skridt er at bede om adgang til at gøre det. Har du behovet, så giver vi rettigheden. Skriv til VejbyNet på kontaktformularen (du kan finde den i menuen til venstre under 'Kontakt VejbyNet'). Det er selvfølgelig kun nødvendigt én gang.

Næste skridt er at finde eller lave noget information om arrangementet. Det er ikke nogen god idé at lægge en kæmpe lang smøre ind i selve kalenderopslaget. Det er bedre at lave et link til en side, hvor du har skrevet alt relevant om arrangementet. Dette kan f.eks. være i en nyhed på VejbyNet.dk, som du også bør have adgang til. Men det er valgfrit, du kan også vælge at linke til et helt andet sted, f.eks. en artikel i avisen eller lignende.

Det står dig frit for - hvis du allerhelst bare vil skrive alt om arrangementet i selve kalenderopslaget, så er det OK. Det er bare vores erfaring, at ting ser mere indbydende ud på en webside end i et kalenderopslag.

Se her hvordan du opretter en nyhed på VejbyNet.dk.

Næste skridt igen er så at oprette selve kalenderbegivenheden. Se en vejledning med et eksempel herunder (beskrivelsen kommer en af de næste par dage).

Sdiste skridt er at teste, om det blev oprettet korrekt. Det er heldigvis meget let. Gå f.eks. ind på VejbyNet.dk og kig i kalenderen. Kom begivenheden med? Det gjorden den jo nok. HVIS IKKE den kom med, så skyldes det mest sandsynligt, at du fik oprettet begivenheden i den forkerte kalender. Så åbner du blot begivenheden, og flytter den til vejby.kalenderen.

Altså:

1. Skaf dig adgang til vejby.kalenderen og til at oprette nyheder på VejbyNet.
2. Skriv en nyhed eller en artikel om dit arrangement (vejledning).
3. Opret din kalenderbegivenhed med et link til dit arrangement.
4. Test at kalenderbegivenheden kom på som den skal.

Guide - sådan gør du


Teksterne hører til det efterfølgende billede. Bemærk de røde markeringer på billederne.

1. Gå ind i din mailbox på Gmail.
2. Du får vist kalender vinduet. her kan du ENTEN vælge 'OPRET' knappen eller at trykke på et sted i kalenderen. Vi anbefaler OPRET knappen, så får du vist et større vindue til at indskrive dit kalenderopslag i.
3. Hvis du synes det er hyggeligst at skrive direkte ind i kalenderen, og du derfor vælger at klikke på et tidspunkt i kalenderen, så vil du få vist denne lille popup, som kan være glimrende, når du 'bare' bruger din egen kalender. Til brug i vejby.kalenderen er det vores holdning, at der skal udfyldes mere end bare en overskrift. Det kan man ikke her, og så må man bruge 'Rediger begivenhed' linket. Det er bøvlet...
4. ... og derfor bruger vi altid 'OPRET' knappen i stedet. Det giver dette vindue, som du kan fylde tekst ind i.
5. Bemærk at du har adgang til mere end én kalender. Dels din egen private, dels vejby.kalenderen. Hovsa... kan du ikke se vejby.kalenderen i den liste, der er i Kalender feltet? Så har du ikke fået adgang endnu. Skriv til os som beskrevet øverst på denne side.

Nå, jeg har noteret med enorme bogstaver, at du skal passe på med kalender feltet. Det er selvfølgelig fordi su skal være opmærksom på, hvilken kalender, du opretter begivenhederne i. Der er ikke meget grin ved at kundgøre i dine egen kalender, at der er generalforsamling i din forening. Nej, du skal vælge vejby.kalenderen. Tilsvarende. når du lægger notater ind i din egen private kalender, så vær flink at sørge for, at du ikke kommer til at kundgøre overfor hele Vejby, at du skal til tandlæge på torsdag kl. halv tre :-)

Se herunder et eksempel på et kalendernotat. Bemærk at vi har noteret, at det er bedst hvis du linker til en omtale i et link. DU vil formentlig alligevel ikke kunne skrive alt praktisk om hele arrangementet i kalendernotatet, så opret i stedet en webside med information om begivenheden. Det kan være som en nyhed på VejbyNet.dk, men det behøver det ikke at være.

6. Når du har skrevet, trykker du selvfølgelig på GEM knappen, og du vil nu kunne se begivenheden i kalenderen. Øverst står der en kommentar, hvor du kan få lov til at fjerne begivenheden igen. Ja, så ville man jo nok ikke have oprettet den...
7. .. og naturligvis står begivenheden nu i kalenderen på vejbynet.dk. Eller gør den? Prøv først at genindlæse siden. Hvis ikke det gør en forskel, så er det muligvis fordi du fik oprettet begivenheden i den forkerte kalender. Så må du ind og flytte den. Det gøres ved at klikke på begivenheden, og ændre kalenderen. Nemt nok.
Comments