Welkom

Welkom op de website van het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM).
Het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM) is een dienstencentrum ten behoeve van de liturgische muziek in Vlaanderen. Tot de kerntaken behoren het organiseren en ondersteunen (in samenwerking met Koor&Stem) van kerkmuzikale vormingsinitiatieven. Daarnaast besteedt VCLM ook veel tijd en aandacht aan het uitgeven van eenvoudige meerstemmige zettingen bij kerkliederen, ten behoeve van de parochiekoren die meerstemmig ook willen zingen. VCLM denkt ook aan de toekomst en geeft regelmatig nieuwe koorwerken en orgelstukken uit, specifiek voor gebruik in de liturgie. VCLM werkt vanuit het Lemmensinstituut te Leuven.

De kernploeg van VCLM bestaat uit Jos Bielen, Koen Maris, Claudine Martens, Jo Suykerbuyk, Kris Wittevrongel en Bart Wuilmus.

NIEUWS
ZINGEN IN HET LEMMENSINSTITUUT
13 APRIL 2015 - 9u00 tot 16u30

Repertoirecursus liturgische muziek met 3 ateliers
Klik hier voor meer info!

KRONINGSFEESTEN 2016 COMPOSITIEWEDSTRIJD 

Naar aanleiding van de Kroningsfeesten in 2016 schrijft de vzw Musica Sacra Basiliek Tongeren een compositiewedstrijd uit met als doelstelling het stimuleren van hedendaagse religieuze koormuziek.​ De compositiewedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de vzw Kroningsfeesten Tongeren, de Parochie O.L.-Vrouw Geboorte en uitgeverij Euprint.

Meer info via www.kroningsfeesten.be of www.musicasacratongeren.be
Keuzeatelier antwoordpsalmen onder leiding van Jos Bielen
- Hemelvaart (éénstemmig)
- Pinksteren (4-stemmig)
- O.L.V. Ten Hemelopneming (3-stemmig)
- Christus Koning (2-stemmig)


Plenum
- Eén stem zijn wij (Govaart/Goorhuis)
- Alleluia-vers (in 't Veld/Bielen)
- Oculi nostri (Bielen)