Welkom


Welkom op de website van het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM).

Het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM) is een dienstencentrum ten behoeve van de liturgische muziek in Vlaanderen. Tot de kerntaken behoren het organiseren en ondersteunen (in samenwerking met Koor&Stem) van kerkmuzikale vormingsinitiatieven. Daarnaast besteedt VCLM ook veel tijd en aandacht aan het uitgeven van eenvoudige meerstemmige zettingen bij kerkliederen, ten behoeve van de parochiekoren die meerstemmig ook willen zingen. VCLM denkt ook aan de toekomst en geeft regelmatig nieuwe koorwerken en orgelstukken uit, specifiek voor gebruik in de liturgie. VCLM werkt vanuit het Lemmensinstituut te Leuven.

De kernploeg van VCLM bestaat uit Jos Bielen, Claudine Martens, Jo Suykerbuyk, Kris Wittevrongel en Bart Wuilmus.

NIEUWS


KRONINGSFEESTEN 2016 COMPOSITIEWEDSTRIJD 

Naar aanleiding van de Kroningsfeesten in 2016 schrijft de vzw Musica Sacra Basiliek Tongeren een compositiewedstrijd uit met als doelstelling het stimuleren van hedendaagse religieuze koormuziek.​ De compositiewedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de vzw Kroningsfeesten Tongeren, de Parochie O.L.-Vrouw Geboorte en uitgeverij Euprint.

Meer info via www.kroningsfeesten.be of www.musicasacratongeren.beZO 25 OKTOBER 2015

LEUVEN // Op zondagnamiddag 25 oktober 2015 vindt de jaarlijkse repertoirenamiddag plaats. We bieden 2 ateliers aan die door iedereen gevolgd kunnen worden.

Atelier 1: We verkennen verschillende liedzettingen van liederen uit Zingt Jubilate gekoppeld aan het nieuwe orgelboek 'Eenvoudige orgelwerken voor de liturgie deel 4'.

Atelier 2: We bieden enkele eenvoudige koorwerken aan voor Palmzondag, Goede Vrijdag en Pasen. Docent: Jan Peeters