Welkom


Welkom op de website van het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM).

Het Vlaams Centrum Liturgische Muziek (VCLM) is een dienstencentrum ten behoeve van de liturgische muziek in Vlaanderen. Tot de kerntaken behoren het organiseren en ondersteunen (in samenwerking met Koor&Stem) van kerkmuzikale vormingsinitiatieven. Daarnaast besteedt VCLM ook veel tijd en aandacht aan het uitgeven van eenvoudige meerstemmige zettingen bij kerkliederen, ten behoeve van de parochiekoren die meerstemmig ook willen zingen. VCLM denkt ook aan de toekomst en geeft regelmatig nieuwe koorwerken en orgelstukken uit, specifiek voor gebruik in de liturgie. VCLM werkt vanuit het Lemmensinstituut te Leuven.

De kernploeg van VCLM bestaat uit Jos Bielen, Claudine Martens, Jo Suykerbuyk, Kris Wittevrongel en Bart Wuilmus.

NIEUWS


COLLOQUIUM LITURGISCHE MUZIEK

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de nieuwe editie van Zingt Jubilate, plant Koor&Stem, de ICLZ, het VCLM en het CCV in de zomer van 2016 een colloquium rond liturgische muziek in Vlaanderen.

Dit colloquium richt zich op iedereen die verantwoordelijkheid draagt bij de muzikale vormgeving van de liturgie: voorganger, koordirigent, organist, psalmist, catechist, cantor...

Wij willen vooruitblikken en nadenken over de inhoud en het functioneren van liturgische muziek in de samenleving van vandaag en morgen. In de vorm van workshops, referaten, groepsgesprekken en getuigenissen worden tal van kerkmuziekthema's behandeld. 

Noteer alvast deze data:

17 tot en met 19 augustus 2016

telkens van 09h30-17h00

met mogelijkheid tot overnachten in het bezinningshuis

Plaats:

Bezinningshuis La ForestaVaalbeek (bij Leuven)

Meer info, klik hier


ZONDAG 31 JANUARI 2016

LEUVEN // Op zondagnamiddag 31 januari 2016 vindt opnieuw een repertoirenamiddag plaats. 

Docenten zijn Ludo Claesen en Jos Bielen

Meer info en inschrijven: klaartje.tas@koorenstem.be