Doelstelling en Spelregels

Doelstelling, De klassieker-tourrit "Vathorstrally" heeft als doel om bezitters van klassiekers de gelegenheid te geven om een mooie rit te kunnen rijden in de omgeving van Amersfoort.
We streven er naar om deze rit zo mooi als mogelijk te maken en komen dus op uitzonderlijk mooie plekken.

1. De 'Vathorstrally' is een gezellige toertocht met klassieke auto's en motoren zonder enig wedstrijd- of snelheidselement. Deelname is geheel voor eigen risico van de bestuurders. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor (de gevolgen van) gevaarlijke verkeerssituaties tijdens de toertocht.


2. Bij het vertrek wordt een kaart met daarop de route ter beschikking gesteld. Het verkeerd rijden en mogelijk daarmee gepaard gaande manoeuvres zoals keren e.d. zijn daardoor zo goed als uitgesloten. De route is plm. 100 km lang en voert over soms smalle secundaire - en provinciale wegen en ook onverharde wegen. Snelwegen worden geheel gemeden.

3. De deelname staat open met klassieke auto's en motoren van tenminste 25 jaar oud. Iets jongere voertuigen kunnen -ter beoordeling van de organisatie- worden toegelaten, mits het bijzondere voertuigen betreft.

4. Helaas kunnen oude vrachtwagens en bussen niet worden toegelaten, deels vanwege de gekozen route en deels vanwege ruimtegebrek bij de start/ finish. Ook de deelname met tractoren is niet mogelijk.

5. Aan de voertuigen worden geen bijzondere eisen gesteld; wel dienen zij natuurlijk toegelaten te zijn voor gebruik op de openbare weg en APK gekeurd te zijn.

6. Iedere equipe ontvangt bij vertrek een routebeschrijving en een vragenformulier voor de prijsvraag. Kinderen ontvangen een leuke foto speurtocht welke onafhankelijk van de ouders opgelost kan worden. 

7. Door de deelnemers wordt vastgesteld welke auto en tweewieler de Prix d' Élegance krijgen uitgereikt voor de mooiste, 'aaibaarste' of origineelste voertuigen. Dit doet u met het stembiljet dat u bij inschrijving krijgt. Lever dit uiterlijk 11:15 uur in. Meeste stemmen bepaalt de winnaar. 

8. De parkeerruimte is openbaar en beperkt; volg de aanwijzingen van de parkeerregelaars stipt op, dan is er voor iedereen een plek. Hou ook rekening met bewoners, volgend jaar willen wij hier weer kunnen starten! 

9. Start en finish plaats zijn  niet gelijk. De start is bij het informatiecentrum (iCentrum) in Vathorst (Veenslagen 2 Vathorst-Amersfoort) en de finish wordt in de routebeschrijving genoemd

u bent een normale individuele verkeersdeelnemer als alle andere!
Comments