Vaskijärven juhannusjuhlat 2018 onnistuivat säästä huolimatta

Vaskijärven perinteinen juhannusohjelma alkoi jo aattona 22.6.2018 klo 12, jolloin kyläaitan kesäkahvila avautui. Kello 17:n tienoilla käynnistyi perhejuhannuksen muu ohjelma, kuten harmonikkamusiikki sekä muurinpohjalettujen ja grillimakkaran paistaminen. Myös pomppulinna oli pienimpien ilona. Kello 18 nostimme salkoon Suomen lipun. Illan mittaan aitalla oli myös erilaisia leikkimielisiä kilpailuita.

Lasten pikkukokkoa ei tänä vuonna voitu valitettavasti sytyttää, koska voimakas tuuli puhalsi kokkopaikalta kohti aittaa. Ison kokon sytytystä jouduimme jännittämään loppuhetkille asti, mutta onneksi tuuli tyyntyi riittävästi ja muutti suuntaa järvelle päin, joten Karkkilan komein kokko roihusi jälleen kello 22 lähtien yömyöhään Yhteislaitumen rannassa. Kokkoa seuraamaan saapui väkeä kävellen, veneillä ja autoilla satakunta henkeä.

Kiitokset kävijöille ja tietysti myös kaikille talkoissa huhkineille vaskijärveläisille!

Järjestelyt aitalla saatiin talkoilla valmiiksi hyvissä ajoin. Lasten suosikki aiemmilta vuosilta eli pomppulinna pystytettiin aitan taakse suojaan pahimmalta tuulelta, ja se oli jälleen kovassa käytössä.

Aitalla vieraili illan mittaan yllättävän paljon väkeä tuuliseen ja sateiseen säähän nähden.

Pihamaalla saatiin pystyyn useita leikkimielisiä kilpailuita.

Talkoolaisista Heli aloitti ensimmäisen kahvilaemäntävuoron jo kello 12. Kahvi ja tuoreet leivonnaiset kävivät hyvin kaupaksi, ja tunnelmallisessa kahvilassa oli väkeä koko ajan.

Erityisesti Merjan mainio raparperipiirakka sai kehuja, mutta perinteisillä korvapuusteillakin on ystävänsä.Harmonikkataiturit Emilia Taimen ja Eveliina Suomalainen viihdyttivät juhannusvieraita koko illan.

Ulkosalla sai nauttia Kyllikin ja Lea-Liisan muurinpohjaletuista sekä Tapsan paistamasta grillimakkarasta.  

Aattoillan huipensi Yhteislaitumenrannassa poltettu kokko, jota oli rakennettu pitkin vuotta. Ravakka tuuli puhalsi kylässä koko päivän, mutta tyyntyi onneksi riittävästi ja kokko saatiin poltettua.

Vaskijärven perinteinen juhannuskokko on saatu poltettua joka vuosi, paikka vain on vaihdellut.
Comments