Vaskijärveläiset ry:n vuosikokous 6.4.2019

Vaskijärveläiset ry:n vuosikokous pidettiin 6.4.2019 klo 13 kyläaitalla. Paikalle oli saapunut 16 innokasta jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2018 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2019 toimintasuunnitelma, jäsenmaksujen suuruudet ja budjetti, sekä valittiin hallitus.

Hallitus 6.4.2019 lähtien

Hallituksessa jatkavat kaksivuotiskauden toista vuottaan Eino Huotari (pj), Anneli Laitinen-Felber, Tapio Tuomi ja Heli Mansikkamäki. Uusina valittiin yksimielisesti Merja Säde, Antero Lehmuskoski ja Katleena Saarinen. Hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa 15.4., jolloin päätetään työnjaosta.

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut pidetään ennallaan eli 10 euroa/jäsen tai vaihtoehtoisesti 20 euroa/perhe. Kannattajajäsenyys on 50 euroa.

Lyhyt katsaus vuoteen 2018

Vuosi 2018 oli Vaskijärveläiset ry:n 14. toimintavuosi ja se toi jälleen lisää jäseniä. Kahvilaa pidettiin auki 9.6. - 26.8. vapaaehtoisvoimin, ja aitalla järjestettiin perinteiset juhannusjuhlat, venetsialaiset ja puurojuhla sekä muutakin toimintaa pitkin vuotta. Avoimet kylät -päivänä 9.6. Vaskijärven kylässä oli eniten toimintaa Karkkilan kylistä. Yhdessä tehtiin myös monenlaista talkootyötä. Syksyn retki suuntautui Karjalohjalle Päiväkumpuun. Vuosikokouksessa käynnistettiin kyläkirjan tekeminen ja työ on jatkunut aktiivisesti siitä lähtien.

Toimintasuunnitelma 2019

Kyläyhdistys on mukana Vaskijärven vesialueen ja rantojen kunnostuksessa tänäkin vuonna. Yhteistyötä tehdään Vaskijärven osakaskunnan kanssa, ja kerätään tietoa järven tilasta. Yhteislaitumenrannan kehittämisen lisäksi on tavoitteena tehdä pukukoppi uimareita varten Mannin rantaan.

Kyläaitta on edelleen keskeinen kokoontumispaikka, ja siellä järjestetään edelleenkin monenlaisia tapahtumia.
  • Kaupungin yleisenä siivouspäivänä toukokuussa siivotaan aitan ympäristöä ja kylän tienvarsia.
  • Avoimet kylät -tapahtumassa 8.6. avautuu kesäkahvila ja tavoitteena on saada kylän alueelle useita tapahtumapisteitä viime vuoden tapaan.
  • Aitan viereen on toiveena saada kukkapelto.
  • Juhannusaattona on aitalla kylän perinteinen juhannusjuhla. Lasten kokko on klo 18 aitalla ja iso kokko Yhteislaitumenrannassa klo 22, säävarauksin.
  • Kahvilaa pidetään avoinna 8.6. lähtien elokuun lopulle, mikäli löytyy tarpeeksi vapaaehtoisia kahvilaisäntiä ja -emäntiä.
  • Kahvilakauden päätteeksi järjestetään kylän väelle jälleen venetsialaiset.
  • Joulun lähestyessä pystytetään aitalle joulukuusi ja sytytetään jouluvalot.
  • Joulukuussa vietetään puurojuhlaa.
Kesällä on tarkoitus järjestää urheiluseura Vastuksen kanssa yhteinen kahvakuulaliikuntakurssi. Yhteistyötä tehdään myös kylän muiden yhdistysten kanssa, ja etenkin marttojen kanssa on jo tiedossa tapahtumayhteistyötä.

Syksyllä on tavoitteena tehdä yhdistyksen teatteriretki.

Tiedotus

Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan jäsenkirjeillä, kylän nettisivuilla sekä Facebookissa (suljettu ryhmä Vaskijärvi sekä avoin ryhmä Vaskijärveläiset). Kylän asioista uutisoidaan myös Instagramissa tilillä Vaskijärvi.

Kyläkirjaprojekti

Kyläkirjaprojektia viedään vuoden aikana eteenpäin projektipäällikön johdolla. Edelleen kerätään tietoja ja muisteluksia sekä valokuvia vuosien varrelta.

Mikäli Karkkilan seurakunnasta vihdoin heltiää kirkonkirjojen tutkimuslupa ajanjaksolle 1920 - 1960, on mahdollista saada käsikirjoitus valmiiksi kuluvan vuoden loppupuolella, jolloin kirja voisi valmistua kesäksi 2020.

Jouko ja Hilkka vaihtoivat kuulumisia kahvittelun lomassa vuosikokouksessa.

Osallistujat perehtyivät tarkasti vuosikokousaineistoon.

Kyläkirjan eteneminen kiinnosti kaikkia.

Hallituksen valinnassa oltiin yksimielisiä.

Puheenjohtaja Eikka kertoili kyläyhdistyksen yhteistyöstä muiden tahojen kanssa.
Comments