Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 3.4.2018

Kyläyhdistys Vaskijärveläiset ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksen Paanulla 3.4.2018. Kokouskutsu oli avoin myös muille, erityisesti kyläkirjaprojektista kiinnostuneille. Kokouksessa esillä oli muun muassa seuraavia asioita.

Hallituksen kokoonpano 2018 ja muut toimijat

Hallituksen tehtäväjako vuonna 2018 on seuraava: puheenjohtaja Eino Huotari, varapuheenjohtaja Tapio Tuomi, sihteeri Anneli Laitinen-Felber, taloudenhoitaja Esa Koskinen sekä hallituksen muut jäsenet Heli Mansikkamäki ja Raimo Naamanka. Hallituksen ulkopuolelta valittiin kirjanpitäjäksi Anu Tamminen ja jäsenrekisterinhoitajaksi Merja Säde.

Kahvilatyöryhmään valittiin Merja Säde, Heli Mansikkamäki ja Anneli Laitinen-Felber. Kyläaitan varauskirjaa hoitaa Anneli Laitinen-Felber. Kahvilavuoroihin toivotaan jälleen innokkaita vapaaehtoisia, vuorolista on linkin takana.

Kylän siivouspäivä 8.5.

Karkkilan yhteisenä siivouspäivänä kokoonnutaan ensin kyläaitalle klo 17, josta hajaannutaan siivoamaan kylän alueen teiden varsia, erityisesti Läyliäistentietä. Samalla siivotaan aitta valmiiksi kesäkauden kahvilatoimintaan. Talkoolaisille on kahvi- ja makkaratarjoilu. Vaskijärven Martat lupasi hoitaa kahvituksen sekä paikalle myös kierrätysaiheisen tapahtuman. Siivouksen jälkeen on avointa keskustelua kyläkirjasuunnitelmasta.

Helluntaikahvit 20.5.

Vaskijärven Martat järjestää Helluntaikahvit täytekakun kera kyläaitalla. Tanssivajassa on esillä Hyvinkään-Karkkilan rautatiestä kertova video, jolloin voidaan muistella myös junanradan merkitystä kylälle sekä Vaskijärven asemaa.

Avoimet kylät -päivä 9.6.

Viime vuoden tapaan Vaskijärvi osallistuu valtakunnalliseen Avoimet kylät -päivään. Tapahtumaan on jo saatu mukaan Lempistö, Lana, Karkkilan Karjalaseura, Vaskijärven Martat ja Karkkilan Latu. Tapahtumasta tehdään yhteismarkkinointia muiden kylien kanssa, yhteyksiä hoitaa Anneli Laitinen-Felber. Kyläkahvilan avajaiset pidetään myös tuona päivänä aitalla. Ohjelma kootaan linkin takana olevalle sivulle.

Juhannusaatto 22.6.

Kyläaitalla järjestetään perinteinen juhannustapahtuma. Aittakahvila on avoinna, ja paikalle on tulossa muutakin ohjelmaa, joka vahvistuu myöhemmin. Myös pomppulinna hankitaan.

Kyläkirjaprojekti etenee

Hallitus hyväksyi Vaskijärven kyläkirjaprojektin projektipäällikön laatiman projektisuunnitelman ja materiaalinhankintasuunnitelman ensimmäisen version, jota myös jo täydennettiin. Kyläkirjan tekemiseen pyritään saamaan laaja toimijajoukko, joten asiasta tiedotetaan useilla eri välineillä. Keskitetysti tietoa löytyy kylän nettisivun Vaskijärven kyläkirja -välilehdeltä.

Miten käy kukkaniityn?

Hongiston aukealle ei tänä vuonna ole tulossa kukkaniittyä, mutta ainakin kyläaitan viereiselle pellolle on tarkoitus kylvää kesäkukkasiemeniä. Kukkiva Vaskijärvi saa siis jatkoa.

Jäsenkirje lähdössä

Jäsenille ja kaikkiin Vaskijärven koteihin lähtee lähiaikoina Jäsenkirje, johon tulee tietoa erityisesti kyläkirjaprojektista. Tarkoitus on käynnistää koko kylässä tiedonkeruu, jotta kirjaan saadaan monipuolinen ja kattava aineisto.


Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui Paanun pitkän pöydän ääreen viemään eteenpäin kevään ja kesän toimintasuunnitelmia sekä kyläkirjaprojektia.
Comments