Hallituksen kokous 12.8.2018

Vaskijärveläiset ry:n hallitus kokoontui 12.8.2018 kyläaitalla avoimeen kokoukseen, jossa käsiteltiin alkukautta ja suunniteltiin tulevaa.

Juhannustapahtuma ja seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestetty makkarailta sujuivat hyvin. Kahvilan toimintaan on riittänyt talkoolaisia ja myös asiakkaita mukavasti.

Kyläaitan viereen kylvetty kukkaniitty kärsi kesän helteiden vuoksi kuivuudesta, jolloin osa siemenistä jäi itämättä. Ruiskukka kukki, mutta unikko hyvin heikosti. Ensi vuonna on tarkoitus jatkaa kukkaniittyperinnettä aitan viereisellä Paanun pellolla.

Venetsialaiset pidetään lauantaina 25.8.2018. Kokonainen possu tilattu ja myös muut järjestelyt ovat hoidossa. Samana päivänä on pyöräilytapahtuma Pikkupässin polkasu, mutta on saatu sovittua siten, että Vaskijärven Martat hoitavat sen tarjoilut.

Kokouksessa käytiin läpi myös kyläkirjan etenemisen tilanne. Valokuvia, muisteluita ja muuta aineistoa on alkanut kertyä, mutta vielä ei ole kaikilta kiinteistöiltä palautunut kyselylomakkeita. Asutushistoriatutkimus kirkonkirjoihin ja muihin lähteisiin pohjautuen on käynnissä. Pohjatekstiä on kesän aikana kirjoitettu kantataloista sekä niistä lohkotuista tiloista Penttilä (Heikkilä), Manni (Mäkelä), Paanu sekä Lempistönmaan Seppälä ja Uusitalo vuodesta 1758 vuoteen 1919 asti. Loput talot odottavat vuoroaan. Varhaisemmilta ajoilta tulee vielä talotietoihin täydennystä, ja tuoreempien tietojen osalta odotetaan seurakunnalta edelleen tutkimuslupaa. Kesällä on tehty myös joitakin haastatteluita.


Comments