Avoimet kylät 9.6.2018 - Vaskijärvellä jälleen paljon ohjelmaa

Valtakunnallinen Avoimet kylät -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna lauantaina 9.6. Vaskijärvi oli jo viime vuonna Karkkilan aktiivisin kylä, jossa tarjolla oli toimintaa ja nähtävää moneen makuun. Tänä vuonna koottiin vielä laajempi ohjelmakokonaisuus koko kylän voimin, ja vierailijoita tulikin runsaasti. Ohjelmassa:
  • Kyläyhdistys Vaskijärveläiset ry:n Kyläkahvila avautui Kyläaitalla (Läyliäistentie 791). Vastapaistettuja karjalanpiirakoita ja muita kahvilan herkkuja kelpasi nautiskella. Kyläkirjaprojektin tiedonkeruuta aiheesta Siirtokarjalaiset Vaskijärvellä.
  • Karkkilan Karjalaseuran järjestämänä pelattiin mölkkyä Kyläkahvilan pihalla. Samalla voi myös tutustua Karjalaseuran toimintaan ja liittyä jäseneksi. Lisätietoja seurasta vanha.karjalanliitto.fi.
  • Karjalanpiirakkakurssi Paanulla. Vaskijärven Martat Raija Sappisen johdolla opasti karjalanpiirakoiden tekemiseen. Reseptilinkki.
  • Lempistön tilalla (Riihipellontie 118, www.lempistontila.fi) oli Vanhan Navetan kirppis ja kahvila avoinna, sauna ja palju lämpimänä sekä lapsille toiminnallinen ja jännittävä temppurata.
  • Lanan tilalla oli moottorisahamuseo sekä Lanan emännän lintuvalokuvanäyttely Liiterigalleriassa.
  • Paimenkoiran työnäytös. Katsojilla oli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä bordercollie työssään paimentamassa lampaita. Tilaisuuden tarjosi Tuula Hietanen Asemankulmalla.
  • Karkkilan Latu ry:n järjestämä pyöräilytapahtuma kulki myös Vaskijärven kautta.
Raija Sappinen Vaskijärven Martoista näytti mallia oikeaoppisten karjalanpiirakoiden teossa.
Lempistön tilalla pääsi tutustumaan tunnelmalliseen aittaan, joka palvelee aamiaismajoitus- eli bed&breakfast-asiakkaita. Myös navettakirppis oli avoinna, ja lapsille oli järjestetty temppurata.

Kyläaitalla oli Vaskijärven Marttojen esittelypiste. Kyllikki Laitinen kertoi vierailijoille marttatoiminnasta aitan viihtyisässä ympäristössä.

Karkkilan Karjalaseura esitteli aitalla toimintaansa ja perehdytti myös mölkyn saloihin.
Kyläkahvila avautui kesäkauden ajaksi 9.6. klo 10. 

Asemankulmalla Tuula Hietasen bordercollie näytti, miten lampaita paimennetaan.

Lanan moottorisahamuseo oli avoinna yhden päivän.

Moottorisahamuseon vieraat arvuuttelivat esillä olleiden sahojen lukumäärää.

Lanan emännän lintuvalokuvanäyttely oli avoinna moottorisahamuseon ohessa Liiterigalleriassa.
Täällä oli hyvä testata, miten hyvin tuntee lintuja. Galleria oli avoinna vain yhden päivän, koska isäntä tarvitsi rakenteita eli peräkärryjä jo seuraavalla viikolla.


Comments