Välkommen till logen Kärnan nr 608!

Vi är en vänskaps- och kulturloge som har medlemmar i Sverige, Kanada och USA. Vi jobbar med att med vår logeverksamhet utveckla kulturen och vänskapen mellan våra länder.

En del av oss har på något sätt anknytning till de båda andra länderna, medan andra är, rätt och slätt, intresserade av eller nyfikna på de båda andra länderna och vill veta mer. Medlem blir du genom att någon som redan är medlem rekommenderar dig. Du blir antagen vid ett logemöte där du invigs till syster eller broder med hjälp av våra vackra ceremonier.

Vi håller logemöten 8 gånger om året, varav 2 är vad vi kallar högtidsmöten. En kväll hos oss börjar med ett logemöte i våra lättillgängliga och fina lokaler i Odd Fellow-huset på Trädgårdsgatan. Vid själva logemötet avhandlar vi de punkter som står på dagordningen. Därpå följer vad vi kallar ”Efterkapitel”. Då samlas vi i sällskapslokalerna och äter och dricker något gott, som den för dagen utvalda gruppen av medlemmar arrangerat. Till kaffet har vi alltid någon form av underhållning – även det ordnat av medlemmarna. Det kan vara ett intressant föredrag om den amerikanska kulturen, det kan vara kåserier eller tävlingar av olika slag, det kan vara sång och spel och ofta dans. Till efterkapitlet är gäster välkomna. Vill du vara med på ett efterkapitel är du välkommen att kontakta någon av oss.

Två gånger om året har vi högtidsmöte och då klär vi upp oss lite extra och avnjuter en mera strikt middag och då är det obligatoriskt med dans till levande musik.
En gång om året – i maj – brukar vi ha en utflykt till något intressant mål t ex Utvandrarnas Hus i Växjö eller bara ut i det blå med hemligt mål. Tillsammans går vi till Fredriksdals-teatern och ser sommarens föreställning vid genrepet.

Kort sagt – vi träffas och trivs i varandras sällskap och passar samtidigt på att lära oss något nytt om våra systrars och bröders länder på andra sidan Atlanten.

Genom att klicka dig fram i navigationsraden – i ovankant, får du veta mer om oss och om vår verksamhet.

VÄLKOMMEN!

Reportage

  • Högtidsmöte med Gåsmiddag 2017-11-11 Vi möttes av uppklädda systrar och bröder. Det var en härlig stämning redan från början. Våra gäster från LL 570 Malmö och LL 634 Höganäs jämte DL tjänstemän och hedersmedlemmar ...
    Inlagd 13 dec. 2017 07:33 av Logen Kärnan
  • Kulturmöte 2017-04-22 Logen Kärnan nr 608 Helsingborg hade kulturmöte lördagen den 22 april.Vårens sista logemöte hade samlat ett 50-tal deltagare. Vid intåget i logesalen spelade vår MM br Sven Broddesson ...
    Inlagd 19 juni 2017 14:51 av Logen Kärnan
  • Högtidsmöte med Installation, lördagen den 18 februari 2017 Vi möttes av uppklädda Vasasyskon. Alla var glada och förväntansfulla inför kvällens högtidsmöte. Vid intåget i logesalen spelade vår MM br Bo Collin ”Cirkus Finemang” med Benny Anderssons orkester. O ...
    Inlagd 1 mars 2017 09:34 av Logen Kärnan
Visar inlägg 1 - 3 av 3. Visa mer »