van Meer Bewust - in het kort

Meer over COACHING vind je op Pereboom Coaching. Voor groei, leiderschap en betekenisvol zijn.


Hieronder, op deze site, vind je ánder nieuws over professionele activiteiten van Alice Pereboom.


Vragen en opmerkingen? Stuur ze me toe via het terugbel formulier.


CONTACT: info@vanmeerbewust.nl en tel. 06-44818091. Hier vind je info over privacybeleid.

Talenttraining met De Blauwe Wijk Economie in Arnhem


De afgelopen jaren vonden in het Arnhemse Spijkerkwartier meerdere Talenttrainingen plaats. Trajecten vol aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, gericht op werken in een toekomst die vraagt om flexibiliteit, levenlangleren, een pro-actieve houding en duurzame inzet.

Wil jij ook zo'n training en ben jij inwoner van het Spijkerkwartier of op een of andere wijze sterk betrokken bij deze wijk? Informeer naar de volgende training. Wellicht kom je in aanmerking voor kosteloze deelname.

Ga langs bij Dazo125 (Spijkerstraat 125, Arnhem) of bel Patrick Hoogenbosch, tel. 06-53781782.

Het belang van zelfkennis voor succesvol leiderschap

Egon Béaart vroeg Alice Pereboom om mee te lezen en wat redactiewerk te doen aan zijn e-boek. Inmiddels is het e-boek verkrijgbaar bij Uitgever Bookboon.com en staat Deel 2 op het programma.

Het schrijfproces verliep zo plezierig dat Egon en Alice de samenwerking verder hebben aangehaald. Regelmatig verzorgen ze eendaagse seminars over leiderschap en wat daar zo persoonlijk aan is. Geen praatjes over hoe je je anders moet gedragen maar actief leren door te doen. De dag werkt als een ferme slinger aan het vliegwiel dat je verder in beweging brengt. HIER vind je informatie over data en inschrijving.

Als vervolg op deze eendaagse kennismaking wordt tevens gewerkt aan een driedelig trainingsprogramma, speciaal voor wie zich verder wil verdiepen in drijfveren, open staat voor inspiratie van andere professionals en ondersteuning zoekt bij het maken van vervolgstappen.

Gratis coaching voor kandidaten bij Olympia Arnhem

Pereboom Coaching is de nieuwste tak aan het dienstenpakket van Van Meer Bewust in Bedrijf. Je kunt hier terecht voor individuele begeleiding wanneer je persoonlijk wilt groeien, van betekenis wilt zijn en aan je persoonlijk leiderschap wilt werken.

Sta je ingeschreven bij de Arnhemse vestiging van Olympia Uitzendbureau neem dan contact op via tel. 026 351 4110 en informeer naar de mogelijkheid voor een gratis online coach sessie, bijvoorbeeld over werkervaringen, wensen en ambities. Net als Van Meer Bewust in Bedrijf maakt Olympia zich sterk voor socialer ondernemen.

De Alarmcentrale voor Teams zorgt voor balans in de groepsdynamiek

Hapert er iets in de samenwerking? Wacht niet tot 'het rode lampje brandt'! De Alarmcentrale legt binnen een dag het fundament voor de oplossing. Bel vrijblijvend voor meer informatie.

Tel. 06-44818091 of info@bewustinbedrijf.com / Lees de blog op LinkedIn.

Een gesprekspartner die niet doet wat 'ie zegt... ? Wat nu!

De training 'Herkennen van Onderstromen in Communicatie' is een aanrader voor iedereen die tijdens samenwerking of gesprekken wel eens te maken heeft met een gevoel van onmacht. Waarom doen mensen niet wat ze zeggen? Waarom zeggen ze niet wat ze denken? Herken de bron van dit alles. Ontdek hoe gesprekspartners wezenlijk van elkaar kunnen verschillen en wat het effect is.

Voorkom onnodige misverstanden! De tijdsinvestering is 2 dagdelen. Inhouse of op een externe locatie.

Contact: info@bewustinbedrijf.com en tel. 06-44818091.

Open intervisiegroep voor jouw professionele groei

Loop je rond met concrete of juist meer onbestemde vragen rondom je professionele functioneren? Maak dan in een veilige omgeving gebruik van de kennis en ervaring van collega-professionals. In het proces leer je meteen meer over de kracht van verschillende intervisie-werkvormen.

Doe je mee? Aanmelden kan via dit formulier.

De eerstvolgende datum wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Wil je eerst meer weten over Intervisie neem dan contact op met: info@bewustinbedrijf.com of tel. 06-44818091 (Alice Pereboom).

Wil je ook professioneel coachen, gebaseerd op het CVI-drijfverenmodel?

De Core Values Index biedt houvast bij duurzame persoonlijke én organisatie ontwikkeling. Het staat voor optimalisatie volgens de menselijke maat. Meer weten? Bel 06-44818091 of schrijf je hier in. Van Meer Bewust in Bedrijf is CVI-gecertificeerd en opgeleid door ontwikkelaar Lynn E. Taylor zelf.

"Your best and highest contribution to the world is to shift from Homo Sapiens Creature into an Adult Human Being." - Lynn E. Taylor

De CVI™-uitslag kwijt? Of de uitslag lezen in een andere taal?

De CVI™ is te maken én na te lezen in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Op de webpagina met je uitslag vind je rechtsboven de mogelijkheid om van taal te switchen.

Ben je de link naar je uitslag kwijt, vraag 'm dan opnieuw aan via info@vanmeerbewust.nl.

Boost your teamwork met behoud van intrinsieke motivatie


Alice Pereboom is coach, trainer en adviseur Intrinsieke Diversiteit en gaat graag samenwerking aan met ander professionals.

Samen met consultant Ronald Verhaaf begeleidt ze processen binnen organisaties en tussen multidisciplinaire teams.

Lees hier meer.

Publicatie: Welk toekomstbeeld wensen we voor onze kinderen?

Maandag 23 oktober 2017 werd de speciale sporteditie van het AIMagazine (Appreciative Inquiry) gelanceerd. Antje Diertens, D66-woordvoerder Sport in de Tweede Kamer, kreeg het eerste exemplaar uitgereikt.

Op uitnodiging van de redactie verzorgde Alice Pereboom een uitgebreid artikel over sportieve initiatieven in Arnhem en omstreken die inzetten op waardecreatie en maatschappelijk rendement. Honoré Hoedt (Runningcoach) en Menno Schermer (extern adviseur van de Gemeente Arnhem) dragen op eigen wijze bij aan deze belangrijke doelstellingen.

Je vindt het artikel HIER.

Meer weten over de betrokkenheid van Alice Pereboom bij de thema's gezonde beweging, voeding en lifestyle? Bel haar op 06-44818091.

Team3.0 is een succesvol label voor Talenttrainingen

Sinds 2012 werken Alice Pereboom, Ronald Verhaaf, Hans Velders en Maarten Laros samen aan het trainingsconcept Team3.0, waarin hun uiteenlopende expertises elkaar naadloos aanvullen.

Gemiddeld wordt ieder jaar een groep deelnemers begeleid in persoonlijke ontwikkeling en het maken van stappen op de maatschappelijke participatie-ladder. Ook worden werknemers ondersteund bij interne en externe mobiliteit en is er ruimte voor duurzame re-integratie na bijvoorbeeld ziekte. Drijfveren, talent en zelfmanagement zijn belangrijke elementen in de training.

De laatste jaren vinden trainingen plaats binnen het Arnhemse Spijkerkwartier, in het kader van De Blauwe Wijk Economie.

Keuzehulp.nu voor jongeren én volwassenen

Na goede ervaringen met werkzoekenden en startende zelfstandigen, kreeg van Meer Bewust een paar keer de vraag om met jongeren aan de slag te gaan. Ook bij deze doelgroep ontstond direct een positievere en meer zelfbewuste houding. Dat is behulpzaam bij zowel keuzestress over schoolprofielen, vakkenpakketten en vervolgopleidingen als bij twijfels over verder leren, welk beroep te kiezen en het vinden van een eigen plekje in de samenleving.

Om deze doelgroep beter te kunnen bereiken is Keuzehulp.nu in het leven geroepen. Lees hier over de ervaringen.

De mooie resultaten met jongeren leidden vervolgens tot de vraag van volwassenen naar een vergelijkbaar traject. Inmiddels is Keuzehulp.nu er voor meerdere doelgroepen!