Home‎ > ‎

Over ons

  Wij zijn Henk en Saskia Snel en al sinds 1992 in het bezit van Schapendoezen. Onze eerste hond was Finja la Does. Zij werd geboren op 17 maart 1992 en was een hond met een geweldig karakter en een mooi uiterlijk. Toen wij van plan waren om vanwege deze kenmerken met haar een nestje te fokken, moesten wij ook een kennelnaam verzinnen. En juist omdat Finja voor ons "een does uit duizend" was, heeft deze kennelnaam voor ons een bijzondere betekenis.
 


Uit Finja's eerste nestje van negen pups werd haar dochter Aloes geboren. Het schapendoesvirus had
ons nu echt te pakken. Uit Finja's tweede nest van vijf pups werd Blommeke geboren, die naar onze dochter en schoonzoon ging.
 Zo bleef ze gelukkig in de familie. Vele jaren hebben wij mogen genieten van onze twee doezen.
                        
 
                      
                                                                                                                                                                                                                                                            Finja
                                   Finja en Aloes
 

 Vanwege werk en diverse omstandigheden hebben we na het overlijden van Aloes in 2004 en van Finja in 2006 een paar jaar geen does meer gehad. Dit beviel ons echter helemaal niet en vandaar dat wij in 2008 onze Lotje la Does (alias Pluk) in huis kregen. Wat genieten we van haar aanwezigheid! En wat is zij een gemakkelijke en gezellige gezinshond! Onze kleinkinderen hebben aan haar een leuke speelkameraad, we hopen dat ze nog heel lang in ons midden mag blijven.

Pluk op het strand van Callentsoog

Met Pluk namen wij drie keer een nestje, omdat wij hoopten op een teefje van haar. Echter....drie maal kreeg zij alleen maar reuen en daarom besloten wij een mooi teefje uit het nest van een andere fokker te kiezen. Dit werd Silke (Roos Nicky Sterre v.d. Brederwiede), geboren op 15 januari 2015. Zij is een prachtig blauwschimmel teefje met een echt doezenkarakter.
Comments