Home‎ > ‎

Nieuws


2019
2 december 2019
Op 27 november is Silke gedekt door Banjer en wij hopen rond 25 januari 2020 op een gezond nestje!

23 oktober 2019
Wij hopen begin 2020 weer pups te mogen krijgen van Silke. Zij heeft al kennis gemaakt met Falco Banjer van de Seven Aeren en wanneer Silke loops is gaan we voor een date!


2018
21 januari
Een week na de bevalling gaat het met moeder en puppen bijzonder goed. Silke blijkt een fantastische moeder en het geboorte-gewicht van alle vier is inmiddels verdubbeld.


14 januari 201
Silke is bevallen van vier puppen, twee reutjes en twee teefjes. De bevalling is voorspoedig verlopen. Achtereenvolgens waren de geboorte-gewichten 202, 194, 230 en 310 gram.

2017
21 november 2017
Op 16 november hadden Silke en Thiago een ontmoeting en het klikte gelijk tussen de twee....hopelijk kunnen we uit deze combinatie pups verwachten medio januari 2018!! over 4 weken laten we een echo maken en weten we of Silke drachtig is.......we duimen en zien er naar uit!!!

12 november 2017
Inmiddels hebben wij een geschikte reu gevonden en is Silke loops geworden....binnenkort reizen wij af naar Duitsland voor een date tussen Silke en C"est Thiago Glori van Wippi en wij hopen op een romantische ontmoeting!!

23 oktober 2017
We zijn op het moment op zoek naar een geschikte dekreu voor onze Silke....wij verwachten haar eerstvolgende loopsheid in december! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

2015
17 januari 2015
Inmiddels zijn de pups (Epke en Ellar) alweer vier weken oud en wat groeien ze snel!

2014
19 december 2014
Pluk is bevallen van twee mooie gezonde reutjes. Het gaat prima met moeder en zoons en ook wij zijn weer volop aan het genieten. De pups zijn gereserveerd en mogen over acht weken naar hun nieuwe eigenaren!

20141219_130301.jpg       

17 november 2014
Vandaag is er een echo gemaakt waaruit blijkt dat Pluk inderdaad drachtig is! Spannend...

3 november 2014
Op 19 oktober gingen wij met Pluk naar Boris en beiden vonden de ontmoeting zeer gezellig! De geplande dekking is geslaagd en dus verwachten wij rond 21 december een nest pups. Over twee weken kunnen wij een echo laten maken, maar gezien het gedrag van Pluk hebben we er al het volste vertrouwen in!

11 augustus 2014
Graag willen we een nestje fokken uit de combinatie Lotja la Does (Pluk) en Machtige Boris v. 't Geuzenheim (Boris). Uiteraard voldoet deze combinatie aan de laatste richtlijnen van de Vereniging van de Nederlandse Schapendoes en de Raad van Beheer. Van de vereniging hebben wij inmiddels de akkoordverklaring gekregen. We verwachten de dekking in september/oktober en hopen op een gezond nest! 

                                                              
                                                          Lotje la Does                                                               Machtige Boris v. 't Geuzenheim


2012

22 juli 2012
Inmiddels zijn alle pups gereserveerd en over twee weken mogen zij naar de nieuwe eigenaar.

11 juni 2012
Vandaag zijn er vier reutjes geboren uit de combinatie Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. De bevalling is voorspoedig verlopen en het zijn prachtige puppen! Pluk is een hele lieve zorgzame moeder en de pups zullen vast en zeker groeien als kool!
 
30 mei 2012
Over ongeveer twee weken al worden de pups geboren! Pluk heeft inmiddels een aardig dikke buik en een lange wandeling gaat nu echt niet meer. We hopen op een vlotte en voorspoedige bevalling en natuurlijk een mooi nest gezonde puppen!
 
11 april 2012
 
Vandaag is onze Pluk gedekt door Floris en hopelijk komt er medio juni een mooi en gezond nestje Schapendoesjes.
Over vier weken kan er een echo worden gemaakt en weten we of Pluk drachtig is!
 
7 april 2012
 
Vorig jaar zijn er twee prachtige reutjes geboren uit de combinatie  Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. Aangezien wij graag nog een keer een nestje van Pluk willen, hebben wij besloten nogmaals Floris als dekreu te gebruiken. Als alles goed gaat, verwachten wij half juni weer een nest!
 

2011

26 maart 2011
 
Op vrijdag 25 maart 2011 zijn er twee reutjes geboren uit de combinatie Lotje la Does (Pluk) en Floris-Fabes van de Hengelsehoek. Deze puppen zijn gefokt met volledige goedkeuring van de vereniging van de Nederlandse Schapendoes. Moeder en zonen maken het goed.
                                     
 
 
 
 
Februari 2011
Heel graag wilden wij van onze Pluk een nestje pups, omdat zij zo'n geweldige hond is. Via de vereniging hebben wij voldaan aan alle benodigde eisen en gezondheidsonderzoeken en ontvingen wij een geschiktheidsverklaring van de FAC. Toen konden we op zoek gaan naar een reu en in samenwerking met de FAC is dit Floris-Fabes van de Hengelsehoek geworden. Het klikte gelijk tussen hen beiden. Floris is net als Pluk een schat van een hond en gooide gelijk  zijn charmes in de strijd. Op 22 januari 2011 is Pluk gedekt door Floris en sindsdien zijn wij in spannende afwachting of Pluk drachtig is. Gezien haar eetlust lijkt dit er wel op. Omstreeks 21 februari kunnen wij bij de dierenarts een echo laten maken. Als deze echo uitwijst dat de dekking is gelukt, verwachten wij eind maart een nest pups!
 
Yes!! Pluk is drachtig en verwacht eind maart haar puppen!
Op 21 februari liet de echo bij de dierenarts zien dat Pluk  "in blijde verwachting is" en  verheugen wij ons op haar eerste nest.
We zijn benieuwd hoe het allemaal zal gaan en hoe zij haar moederrol zal vervullen. Maar voor het zover is mogen we haar nog een paar weken lekker verwennen en dat laat zij zich prima welgevallen!
 
Onze kleinkinderen zijn ook allemaal erg enthousiast over de te verwachten puppen. Dit is een tekening van onze kleinzoon Keean (5 jaar). Hij vindt dat niet alle puppen weg hoeven. Zijn idee was om er gewoon meer riemen bij te kopen!
 
 

 
 
Comments