Etusivu

Tervetuloa Valkeamäen kylätoimikunnan sivuille!

Valkeamäen kylätoimikunta oli mukana Suomi100 juhlavuoden toiminnassa. Lue hankkeesta lisää kylätoimintaa/ tapahtumat sivulta ja kuvia löydät Suomi 100 tapahtuma-sivulta. Kiitos kaikille mukana olleille, huippu kylälle joka jaksoi, osasi ja onnistui järjestämään hienon tapahtuman sekä kiitokset suurelle määrälle sponsoreita.

Valkeamäen kylä sijaitsee Soisalon saaren pohjoisrannalla. Kyläyhteisö muodostuu Valkeamäen kyläkeskuksesta, Kuhamäestä, Kokkolanmäesta, Vääränpäästä, Kivimäestä sekä Pirtin seudusta. Leppävirran kirkonkylään on matkaa noin 30 km, Vehmersalmelle 18km ja Kuopioon 45. Lähin kyläkauppa on Tuppurinmäessä vajaan 10 kilometrin päässä.

Vakinaisesti asuttuja taloja kylällä on parikymmentä ja vapaa-ajanasunnoiksi muuntuneita taloja ja kesämökkejä yhteensä kuutisenkymmentä. Vakinaisista asukkaista vajaa puolet on työssäkäyviä.

Toimivien maatilojen väki on eläköitynyt. Viimeinen lypsykarjatila lopetti toimintansa vuonna 2003. Pelloista osa on metsitetty ja osa on vuokralla lähikylien viljelijöillä.