Despre Brasov

Brasov - trasee si obiective turistice

In orasul Brasov puteti vizita numeroase obiective turistice, lista acestora si fotografiile lor le gasiti in sectiunea dedicata a obiectivelor turistice din Brasov.

Orasul Brasov - orasul de legenda

Orasul Brasov - Centru Cultural si istoric Orasul Brasov noaptea, Piata Sfatului sau strada Republicii invaluite in numeroase lumini, cu terase pline de oameni ce stau si discuta la o cafea sau un pahar de bere … Brasovul ne farmeca cu posibilitatile lui multiple derelaxare si distractie.

Biserica Neagra - (secolele 14 - 15), cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand cea mai mare orga din Europa. Aici puteti asculta concerte cu muzica clasica si preclasica (concertul cu ocazia Craciunului este celebru). In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Casa Hirscher - Cunoscuta si ca Sala negustorilor, construita in stil renascentist ( 1539-1545).

Dupa Ziduri - parte din centura fortificata medievala a cetatiiBrasovului.

Vechea cetatuie a Brasovului - Este o constructie fortificata construita in lemn si piatra, in prezent transformata intr-un restaurant cu totul special.

Turnul Alb si Turnul Negru - Turnul Alb, in forma circulara si Turnul Negru, in forma patrata, puncte-cheie in lantul apararii vechiului burg.

Bastionul Tesatorilor - considerat a fi o constructie unica in felul sau în Romania, este cel mai bine pastrat intre cele 7 bastioane ale cetatii din secolul 16. In prezent, aici se afla Muzeul Cetatii Brasov.

Prima Scoala Romaneasca - Gazduieste o sectiune care include diverse expozitii din istoria tipariturii (manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi). In aceasta cladire exista, sala de clasa a primei scoli romanesti din Transilvania.

Muzeul de Arta - cu o colectie extraordinara, cu opere apartinand unor artisti romani si straini, gazduieste expozitii foarte interesante, printre cele mai recente fiind Dali, Miro.

Poarta Schei - construita la inceputul secolului XIX, in stil clasic este o emblema a orasului de la poalele muntlui Tampa.

Poarta Ecaterinei - este o adevarata bijuterie arhitecturala si a fost construita in anul 1559.

Casa Sfatului - dateaza din secolul XV, iar arhitectura ei domina orasul vechi. In prezent este Muzeul de istorie al judetului Brasov, impartit pe patru sectiuni : arheologie, istorie medievala moderna si contemporana.

Biserica Sf. Bartolomeu - este cel mai vechi monument arhitectural al orasului, construit la mijlocul secolului XIII intr-un stil combinat gotic si romanic. Pe fatada sudica se afla un ceas solar.

Alte cladiri si monumente:

Poarta Ecaterina 1559

Poarta Schei 1827

Troitele din Schei (cea mai veche datand din 1291)

Aleea Dupa ziduri

Piata Sfatului

Str. Republicii

Str. Sforii - cea mai ingusta strada din Europa

Promenada de sub Tampa

Belvedere - pe drumul catre Poiana Brasov

Casa Negustorilor (Podul Batusilor sau Cerbul Carpatin)

Muntele Tampa

Pietrele lui Solomon

Gradina Zoologica - Cartierul Noua

Contact: valibrasov@gmail.com

Copyright © 2008 - valibrasov - All rights reserved