DIADA DE LA CULTURA CATALANA A PORTBOU


El passat diumenge els Vailets de l’Empordà van participar a la Diada de la Cultura Catalana a Portbou juntament amb la colla castellera Xerrics d’Olot i amb l’ajuda de la colla castellera els Encantats de Begues.


La Diada de la Cultura Catalana és una festivitat que enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Portbou juntament amb els Vailets. L’any anterior es va celebrar a La Jonquera amb la col·laboració de les entitats del poble.


La Diada es va iniciar amb una cercavila conjunta amenitzada per la Tramuntakada. Caixes, tambors i xanquers van sonar i saltar pels carrers del poble animant a tothom a ballar. Seguidament la Diada Castellera va donar el toc d’inici amb els pilars simultanis. Vailets van fer dos pilars simultanis, un d’ells aixecat per sota. Els va seguir la torre de 6, un 3d6a i el 4d6. Per agrair la participació i la col·laboració de la Tramuntakada en tota la diada els de blau van aixecar un pilar i van desplegar una banderola amb el logotip de l’entitat groga. Per finalitzar la diada les tres colles participants van aixecar un 3d6 de germanor.


La valoració de la diada és molt positiva, malgrat la calor, els castellers van donar el millor de si mateixos i van poder demostrar a tothom la feina feta, ja que es van poder tornar a fer moltes estrenes tant a tronc com a la pinya. Els castellers estan molt contents amb l’atenció rebuda per part de l’Ajuntament de Portbou que van estar atents a tots els detalls.


Per la seva banda Xerrics d’Olot van iniciar la diada amb un pilar de 4. Tot seguit van fer 5d6, 2d6 i 4d6a. Van acabar la diada amb un pilar de 5. Encantats de Begues no van poder fer castells per la poca quantitat de castellers a plaça però van donar un cop de ma en totes les pinyes i van fer una de les rengles del castell de germanor.Notes de premsa

  • Bateig agredolç Aconseguim descarregar un nou 3 de 7 a la nostra diadaVespre de castells el viscut a Castelló d’Empúries aquest dissabte 08 d’abril. Celebràvem la diada del nostre bateig juntament amb els Minyons de Terrassa i els Xerrics d’Olot. Una setmana després de descarregar el nostre primer castells de 7 pisos, arribàvem a plaça amb l’objectiu de fer una gran diada. I a per totes. A primera ronda, sorpreníem al públic amb 4 pilars de 4 simultanis descarregats amb la seguretat necessària per agafar confiança. I torn pels castells. Era el moment de materialitzar tot allò que tant s’havia assajat. Així, descarregàvem el segon 3 de 7 de la temporada, que va arrancar la primera ...
    Publicat a les 10 d’abr. 2017, 16:25 per vailets de l'Empordà
  • Recuperem els castells de 7 a Santa Cristina d'Aro Actuem a Santa Cristina d'Aro amb motiu de la diada dels castellers localsVolea recuperar els castells de 7 abans de la gran diada a casa. I ja estan en el camí. Ho hem aconseguit aquest passat diumenge a Santa Cristina d'Aro portant a plaça un pilar de 4, un 3 de 7, un 4 de 6, una torre de 6 i un pilar de 5. L'actuació s'emmarcava dins la diada del bateig de la colla local, els Minyons de Santa Cristina. Compartírem cartell també amb els Sagals d'Osona.
    Publicat a les 10 d’abr. 2017, 4:25 per vailets de l'Empordà
  • Els Vailets Tornem a la Mare de Déu del Mont La colla puja al santuari per fer l’ofrena de principi de temporada i participa en un taller al centre de desintoxicació.Març entrat a Vailets de l’Empordà. Com cada any, no pot faltar la nostra presència al Santuari de la Mare de Déu del Mont, per fer-li la ofrena floral a la seva verge. Així, vam accedir dintre de la capella per descarregar un pilar de 4, amb el fort i emocionat aplaudiment dels feligresos i peregrins que s’aplegaven dintre del temple. A més a més i un cop acabada la celebració, vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis. Un cop la feina feta al cim de la muntanya, ens vam aturar al centre de desintoxicació ...
    Publicat a les 13 de març 2017, 5:27 per vailets de l'Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 121. Mostra'n més »

Agenda


Amb la col·laboració de:
http://www.estrelladamm.com/cat/