Un cap de setmana de Festa Major entre Castelló d’Empúries i Roses.

13 d’ag. 2018, 22:39 publicada per vailets de l'Empordà

Vam obrir les festivitats el dissabte 11 pel vespre fent un espectacular «pilar de foc» durant el correfoc organitzat pels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

El plat fort per la colla va arribar el diumenge pel matí a Castelló d’Empúries. La diada va començar amb el pilar d’entrada, tot seguit vam aixecar un 3 de 6 estrenant una rengla nova sense cap dificultat. En segona ronda vam descarregar el 4 de 6 estrenant també alguna posició. Era el moment per nosaltres de poder tornar a aixecar a casa el seu primer 3 de 7 de la temporada tant esperat però, amb molt de seny, es va preferir desmuntar-lo just abans que l’anxaneta coronés el cim. Finalment, en tercera ronda vam descarregar el 3 de 6 amb agulla. Per tancar la diada vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis i el de sortida.

Molt satisfets d’aquesta actuació, quedava la gran cita castellera de l’Empordà: la Trobada amb la colla castellera de Figueres, per la tarda, en el marc de la Festa Major de Roses.

Així, totes dues colles sortíem a plaça amb els 2 pilars d’entrada que precedien una intensa ronda de castells. Obríem la nostra actuació amb un pilar aixecat per sota estrenant l’enxaneta més petita de la colla. Com ja estem demostrant en les últimes diades, les hores d’assaig donen el seu fruit i estàvem més que preparats per tornar a carregar el 3 de 7 en primera ronda i, dit i fet, després d’un primer intent, vam descarregar el nostre primer 3 de 7 de la temporada. Tota la colla va celebrar el castell amb alegria, el bon ambient es respirava a la plaça. Tot seguit vam descarregar la torre de 6 ferma i parada i vam acabar amb un 4 de 6 amb agulla. La diada s’acabava amb 3 pilars de 4 simultanis i un pilar de dol en record a la mare d’un company nostre.

Per part seva, la colla castellera de Figueres descarregaven un 3 de 7 en primera ronda,  seguit d’un 4 de 7 amb agulla i en tercera ronda d’un intent desmuntat de 3 de 7 amb agulla que finalment van poder descarregar i tancaven la seva actuació amb un pilar de 5.

La tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de les dues diades ja que tots i cada un dels castellers van donar el millor d’ell des del primer moment.

Comments